14

Java og en lille historie fra de varme lande

Java

Jeg strikker til sneen, der kommer i weekenden. Nej pjat, der gør jeg overhovedet ikke, men måske jeg alligevel gør, for det ser da ud til, at disse pandebånd er færdige lige i rette tid, inden den første sne falder. Snefaldet passer næsten med min fødselsdag. Jeg husker specielt en fødselsdag, hvor sneen faldt for første gang det år og det endda i rigelige mængder.

Det var i 1982. Jeg kan endnu huske den begejstring, jeg følte. Jeg var ude den nat. Ude i Aalborgs gader. Vi kørte rundt i sneen, fordi det nu engang var det, vi gjorde. Vi stoppede og sloges i sne i en stille, snedækket by. Bagefter gik jeg hjem ad Hadsundvej gennem snefnug på størrelse med en femmer. Det var så smukt og jeg var forelsket. Det var en skøn aften og nat.

Da jeg kom hjem, fik jeg ondt i ørerne. Sådan har det altid været. Jeg tåler ikke blæst eller kulde, hvis jeg ikke beskytter ørerne. Jeg burde vel have lært lektien her så mange år efter, men det sker stadig, at jeg glemmer det. Nu er der i hvert fald forsyninger at tage af, for et var ikke nok …

Java

Der måtte endnu et til, som er diskret og i en af yndlingsfarverne og som om, det var nok …

Java

Jeg lavede lige endnu et, som kan lyse op på en grå dag.

Pandebåndene er JAVA af Helga Isager og de er strikket af rester fra min store kurv. De fungerer optimalt som et lille begynder-projekt eller et stykke pause-strik mellem alt det, som kræver lidt mere koncentration fra en garvet strikker.

Du kan læse mere om dem lige her, her & her.

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Charlotte
  22. november 2017 at 16:16

  Hej Liselotte.
  Jeg er også igang med at strikke det flotte java pandebånd, men er strandet ved mellemstykket. Kan du mon hjælpe mig?
  Jeg HAR fanget at stykket skal strikkes for sig selv, men forstår ikke, når der i opskriften står; Fæstn de 2 læg ved at strikke 15 masker op? Hvilke 2 læg??
  Mvh Charlotte

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2017 at 16:36

   Du skal henvende dig til designeren. Hun kan hjælpe dig med opskriften :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  7. november 2017 at 16:36

  De er så fine kan du mon hjælpe med opskriften

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2017 at 16:35

   Opskriften finder du i en bog af Helga Isager. Jeg husker desværre ikke hvilken :-)

 • Avatar
  Reply
  Maria Hoffbeck
  18. november 2015 at 14:00

  Så fine og enkle pandebånd du har strikket Liselotte :-)
  Jeg kan godt lide, at de lige får dannet en slags sløjfe.
  Sne er da fint, jeg er opvokset på landet, så at sne inde for enden af en lang markvej er ikke altid sjovt, men at lege i sneen eller gå tur i sneen, er meget hyggeligt og smukt.
  Vi får se om sneen daler på din fødselsdag i år!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. november 2015 at 17:48

   Ingen sne på min fødselsdag, tror jeg, men i weekenden tror jeg på det :-)

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  18. november 2015 at 12:58

  Hvor er de fine, kan godt forstå at du bliver nødt til at have mere end en. Jeg har altid drillet min mor (kærligt naturligvis) at hun frøs hovedet. Nemesis har ramt mig, for de sidste år, har jeg virkelig frosset mit hoved, og har allerede ved flere lejligheder haft hat på :-D
  Lidt sne kunne da være hyggeligt. Den første sne er altid så skøn.
  Kærlig hilsen
  RIkke

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. november 2015 at 17:47

   Den første sne er nemlig altid hyggelig. Det er den sidste, der er knap så velkommen ;-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  18. november 2015 at 08:36

  Jeg har det præcis på samme måde som dig. Jeg får også ond i ørene for et godt ord, selv om sommeren kan jeg få ondt, hvis vinden er kraftig. ;-) Jeg har derfor altid et let pandebånd i tasken. Men jeg kan da godt se at dine er noget smartere og jeg har faktisk aldrig tænkt på at lave dem selv. Måske jeg skal se om jeg ikke kan finde en opskrift på sådan et. Tak for inspirationen Liselotte. :-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. november 2015 at 10:21

   Jeg kan også sagtens få ondt sommer som vinter. Det handler om blæst mere end om temperatur, tror jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  17. november 2015 at 16:42

  Der er vist knyttet lykkelige minder til den snevejrsdag i ’82 ;-) Jeg er enig med dig, at der skal noget på ørerne, når det blæser. Jeg kan dog ikke nøjes med strikketøj – men må have noget vindtæt indenunder, ellers får jeg ørepine. Det er rigtig søde pandebånd. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. november 2015 at 10:20

   Måske jeg også finder ud af, at disse er for tynde til rigtigt at gøre forskellen for ørerne, men det skal testes :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. november 2015 at 14:51

  Lidt sne må der da godt komme… ;-)

 • Avatar
  Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  17. november 2015 at 14:01

  Nøj, de er søde – dem må jeg se, om min mor kan lokkes til at producere. Jeg krydser dog fingre for et snefrit 9000!

  :D

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)