10

Parkering forbudt

Parkering forbudt

Jeg har været lidt udfordret de sidste dage. Jeg arbejder på to forskellige maskiner. Det er fint, når jeg føler, at det er mig, der er direktøren, men når jeg ikke har styringen, bliver det fortvivlende svært. Så opgiver jeg, men der er altså parkering forbudt, når det kommer til den slags udfordringer. Ikke fordi andre siger det, men fordi jeg siger det! Så må jeg løse det.

Jeg arbejder på min elskede, stærke slave af en computer med tiptop opdateret styresystem, alle de bedste grafik-relaterede programmer fra Adobe og en ekstern harddisk med alle mine fotos. Den er kraftfuld og på alle måder ressourcestærk. På den er jeg klædt på til de fleste udfordringer og jeg kender den ud og ind. Jeg arbejder rimeligt sikkert i og på de fleste brugerflader og jeg ved lige præcis, hvad og hvor.

Jeg arbejder også på min Macbook Air. Nok for lidt og bestemt ubehjælpsomt. Jeg føler mig ikke rigtigt hjemme på den, men den er ubetinget lækker, nem at betjene og jeg elsker, at den synkroniserer med alt det andet Apple, jeg med tiden er blevet glad for. Min iPhone, min iPad og min iPod – jo, som omtrent det eneste menneske på jorden, bruger jeg stadig sådan en til en stor samling lydbøger. Til gengæld er jeg slet ikke hjemme i den, når det kommer til billeder og deres placering. Jeg tænker instinktivt, at Fotos, som er et indbygget system, er godt, så det går jeg i gang med at anvende… og åbentbart fylder jeg så harddisken med så mange billeder, at maskinen er ved at kaste op, når jeg beder den arbejde med noget som helst.

I går ville jeg slette nogle af billederne. Det var ikke så ligetil. Heller ikke for den mac-bruger af en ekspedient, som blev sat på opgaven i butikken, hvor vi havde købt den. Det gjorde mig glad. Ikke på den der ondskabsfulde og lidt skadefro måde, men bare på den der forløsende måde, hvor man kan konstatere, at man ikke er helt idiot.

I dag har jeg en maskine, der har albuerum og en ny idé om, hvordan jeg fremover skal arkivere billeder.

Parkering er forbudt. Man må lære, så længe man lever og det er i grunden også fint nok på sådan en flot torsdag :-)

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette C.
  27. november 2015 at 14:05

  Som Pernille vil jeg også anbefale Dropbox. Det er nemt, det er sikkert, og det fungerer upåklageligt på alle mine enheder med alskens forskellige styresystemer. Og så behøver jeg ikke have en lillebitte, konstant nagende bekymring om, at min eksterne harddisk skal stå af. Eller den anden eksterne harddisk med kopier … på en gang!

 • Avatar
  Reply
  conny
  27. november 2015 at 09:51

  Du må have en engels tålmodighed! God arbejdslyst.

 • Avatar
  Reply
  pernille
  26. november 2015 at 15:14

  Må jeg anbefale Dropbox som et godt sted at gemme alskens filer- det koster lidt, hvis man vil have ubegrænset plads. Men det er SÅ smart, at man kan tilgå sine filer fra alle platforme og medier, dele udvalgte mapper med udvalgte personer og der er sikkerhed for, at selv ved brand, tyveri og andre væmmelige hændelser, så ligger det hele trygt i Dropbox.

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  26. november 2015 at 12:34

  Nej de to systemer snakker ikke så godt sammen. Jeg har også sværget til Apple, men det er jo et helt andet system. Og lidt besværligt fra det ene til det andet. Men løsningen lå altså i at arkivere billederne anderledes?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. november 2015 at 14:27

   Ja, det gjorde den. Manuel parkering af billederne i den mappe, jeg vælger. Så ved jeg, hvor fra de skal slettes, hvis jeg når der til ;-) Jeg tror, at jeg vil have en ekstern harddisk, som kan håndtere begge systemer. Det er vist løsningen for en billedsamler som mig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette G.
  26. november 2015 at 10:59

  Vi er mindst to, der har masser af udstyr til lydbøger. Jeg har også både i-det ene og det andet og er IKKE klar til at opgive min iPod :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. november 2015 at 11:20

   Nej, den holder vi stædigt fast i, den iPod, Mette :-)

   • Avatar
    Reply
    Mette G.
    27. november 2015 at 11:44

    Nemlig – så meget, at jeg går og overvejer, om der skal en ny til :-)

 • Avatar
  Reply
  Erika
  26. november 2015 at 09:37

  Uh, nu lyder det, som om det er blevet løst, men ellers vil jeg bare anbefale at lægge billeder på en ekstern harddisc. På den måde er det nemt lige at tilslutte den og arbejde med billederne på forskellige computere. ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. november 2015 at 11:07

   Jeg har allerede billeder på ekstern harddisk, men brugt til computeren og dem vil mac’en jo ikke æde, så skal lige have købt og formateret en ekstern harddisk til brug på begge stationer – og så tror jeg altså, at det er vejen frem, Erika :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)