12

Store Bagedag, vi er klar!

I dag er Store Bagedag og der skal bages småkager til resten af december. Det eneste tidspunkt på året, jeg bager småkager, er nu. Jeg kan en sjælden gang svinge mig op til en cookie af en slags, men småkager gør jeg ikke i. Jeg spiser dem normalt ikke, så måske er det derfor, jeg ikke har stort fokus på den del af bagelivet, men i december forvandler jeg mig til en småkage-bager, for resten af familien elsker småkager og Oline er en haj til de små, søde kager.

Store bagedag

I år er valget endelig faldet på tre slags. Egentlig havde vi aftalt, der kun skulle bages to, men så var det lige, at Oline huskede …

Vi skal bage klassikeren over dem alle; Madam Mangors Vaniljekranse. Vi skal også bage Olines Chokoladesnitter, som jeg er SÅ træt af at bage, fordi jeg har gjort det utallige gange for at glæde min unger, da de var små, men jeg vil jo også gerne glæde Oline, nu hun er så stor, så de får en renæssance. Jeg er et rart menneske. Det vil jeg minde Oline om resten af dagen ;-)

Vi slutter vores bagedag af med verdens bedste, lille kage. Krydret, særlig og utrolig velegnet til portvin. Jeg siger det bare. En lille, italiensk overraskelse, der faldt i vores turban for et par år siden, da Sole, som læser med her, sendte os opskriften. Den er min yndling. En lille småkage, som er sprød og utroligt velsmagende. Den smager overraskende dejligt af pistacie, orange og rosmarin. Det sidste er overraskelsen, for det er uvant for de fleste søde ganer, men det er godt. Rigtig godt.

Dejen er lagt i aftes til de sidste af slagsen. Resten laver vi, som vi når gennem dagen og det bliver ekstra hyggeligt, for huset fyldes med de dejligste mennesker. Mor, Oline og jeg har en aftale om småkagebagning, men vi er ekstra heldige, for vi får gæsteoptræden af Karla, en lille lækker steg på et halvt år og hendes skønne mor, Lone. Jeg glæder mig. Søndag er god.

Rigtig god søndag til dig og dine ♥

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  En portion italienske overraskelser af Slagt en hellig ko
  14. oktober 2017 at 19:43

  […] Der blev bagt Madam Mangors Vaniljekranse, Chokoladesnitter & ikke mindst blev der bagt en imponerende stor portion af de små, krydrede yndlinge; de italienske overraskelser, som smager så forrygende dejligt. […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. december 2015 at 11:35

  Alle småkagerne var vellykkede og vi elsker specielt de små italienske, så dem anbefaler vi så absolut :-)

 • Reply
  Karin
  14. december 2015 at 14:14

  Er det mon muligt at få opskrift på de bedste små :-) ? (eller er der mon noget jeg har overset?)

 • Reply
  Anne
  14. december 2015 at 05:34

  Uhm. Rosmarin er et fantastisk krydderi – elsker det, men har vist aldrig prøvet det i småkager. Glædelig jul til jer.

 • Reply
  Madam Sand
  13. december 2015 at 21:09

  Julen er jo lige præcis tiden, hvor man viser sin rare side :-))))) Er sikker på, Oline sætter pris på det – ikke mindst når du minder hende om det……hele dagen.
  Håber at dagen og småkagerne er blevet lige præcis, som den og de skulle være.

 • Reply
  Livsnyderhaven.dk
  13. december 2015 at 20:43

  Skønt! Det er så hyggeligt – vi fik dog brændt halvdelen af vores småkager på.. Så vi må igang igen. Det gør nu ikke noget.

 • Reply
  Sole
  13. december 2015 at 16:42

  Uhmmm, rosmarinsmåkager, det må jeg da vist bage, selvom jeg heller ikke er den store småkagespiser

 • Reply
  Stationsforstanderen
  13. december 2015 at 16:09

  Det lyder rigtig hyggeligt med sådan en bagedag. Her på Stationen har vi stadig til gode at få bagt småkager, men så bliver de heller ikke spist inden Jul.

 • Reply
  Randi
  13. december 2015 at 12:47

  Vi spiser aldrig småkager her i huset – bortset fra til jul :-) Og selvfølgelig skal de være hjemmebagte, men det bliver nok bare til en enkelt slags eller to.

 • Reply
  venterpaavinblog
  13. december 2015 at 12:20

  Jeg bliver aldrig fan af småkager – men synes duften og ideen der hører til er noget af det hyggeligste. Min mor bager som regel kun Håkonskager – og de består primært af marcipan, hvilket gør dem en smule bedre, end andre småkager, i min bog.

  – Kit

 • Reply
  VenterPaaVin
  13. december 2015 at 12:10

  En haj efter småkager har jeg heller aldrig været – kun en enkelt af mors håkonskager kan gå, og det er fordi de består af 80% marcipan, og derved smager af kransekage ;)
  Portvinsfætteren med pistacie lyder tilgengæld fristende!

  – Anne http://Www.venterpaavin.blogspot.com

 • Reply
  Anette
  13. december 2015 at 12:04

  Åh det lyder dejligt. Jeg har hafrtlille bagedag til formiddag. Vores yndlingsslags – fedtebrød – er bagt, så der er lidt til gæsterne, der kommer med hjem, når vi har fældet juletræ. Og til middagsgæsterne, som vi havde glemt, at vi skulle have. Godt med frossen chiliconcarne i fryseren…

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)