En portion italienske overraskelser

Vi bagte italienske overraskelser til den store guldmedalje i går. I udsøgt selskab fik jeg onduleret det meste af et kilo smør. Det er nu forvandlet til rigeligt med småkager og ingen kommer til at mangle i løbet af juledagene.

Der blev bagt Madam Mangors Vaniljekranse, Chokoladesnitter & ikke mindst blev der bagt en imponerende stor portion af de små, krydrede yndlinge; de italienske overraskelser, som smager så forrygende dejligt.

Italienske overraskelser

For nogle år siden sendte Sole, som læser med, en skøn opskrift på disse små, sprøde himmerigsmundfulde og siden har de været obligatoriske til julens kaffeborde. De smager skønt til kaffe, te og andet varmt og så smager de altså fortrinligt til et fornuftigt glas portvin. Det sidste holder vi meget af.

Jeg tænkte, at det i grunden var en fornøjelse, vi ikke skulle holde for os selv, så opskriften på de små dejligheder kommer her.

Italienske overraskelser

Du skal bruge:

  • 250 gram blødt smør
  • 400 gram sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk pistaciekerner
  • 3 spsk finthakket rosmarin
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • 450-500 gram mel
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Rør æggene i ét ad gangen. Rør rosmarin, pistaciekerner og appelsinskal i dejen. Bland mel, salt og bagepulver sammen og sigt blandingen i dejen og ælt den sammen.

Tril dejen til tre ruller med en diameter på ca. 4½-5 centimeter. Pak rullerne ind i film og sæt dem i køleskabet natten over.

Næste dag tager du dejen ud af køleskabet, skærer den ud i tynde skiver – jo tyndere, jo sprødere og finere kager, men prøv dig frem – og sæt skiverne på en bageplade med lidt afstand, inden du bager dem 5-7 minutter ved 190 grader.

Lad kagerne afkøle på en rist. Pak dem i din smukkeste kagedåse og gem dem langt væk, for ellers er de forsvundet inden juleaften ♥

Mere

20 kommentarer

  • Svar
    Margit Møller-Kjær
    22. januar 2016 at 16:23

    Nu har jeg igen lagt 3 ruller dej i køleskabet til de Italienske Fristelser (hedder de her i huset). Min svigerdatter skal ha’ en dåse fuld af dem i stedet for en buket blomster når vi i morgen skal til hendes fødselsdag. Hun elsker de små lækre kager. yak for opskriften.

  • Svar
    Ingrid
    30. december 2015 at 17:05

    Mange tak for opskriften. Det er de absolut bedste småkager jeg har bagt. Smager skønt og er dejlig sprøde.
    Men kun en klage : De forsvinder alt for hurtigt selv om der bliver mange af denne portion.
    Har lagt en halv rulle i fryseren for at prøve om det kan lade sig gøre.
    Men det bliver vores yndlingssmåkager fremover. :o)

  • Svar
    Dorthe A,
    20. december 2015 at 15:37

    De skal da bestemt prøves. Normalt bager jeg yderst sjældent småkager, da det ikke rigtig er noget, vi spiser meget af her i huset, heller ikke til jul. Men de har lyder da bestemt til at være et bekendtskab værd.

  • Svar
    Trine B
    20. december 2015 at 13:13

    Tusind tak for dejlig opskrift. De smager virkelig dejligt og julet på en anderledes måde. Rigtig god jul til dig og dine.

    • Svar
      Liselotte
      20. december 2015 at 14:09

      De smager nemlig skønt og man bliver glad i maven af dem, Trine :-)

  • Svar
    Astrid
    17. december 2015 at 21:20

    Dette ble straks en tilvekst til julen ( og resten av året…) Takk for tips, og god jul

    • Svar
      Liselotte
      20. december 2015 at 10:38

      De er vanedannende, Astrid :-)

  • Svar
    Liselotte
    17. december 2015 at 09:34

    Herligt at læse, at nogle af jer allerede har været i gang og er begejstrede :-)

  • Svar
    Annie hartvig
    17. december 2015 at 00:28

    Skønne velsmagende kager som fremover bliver en fast del af hyggen omkring kaffebordet….. Og ikke at forglemme portvinen
    Skål ig glædelig for jul

  • Svar
    Trine Werge
    16. december 2015 at 20:21

    Har netop taget sidste plade af disse skønne småkager ud af ovnen. Hold da op, de er gode. Tak for at du vil dele opskriften.
    Glædelig jul

  • Svar
    Pernille Lauritsen
    16. december 2015 at 19:27

    Så er de bagt og hold da op det er fantastiske… i aften skal de nydes til et glas fornuftigt portvin :-) Tak fro opskriften… send gerne flere

  • Svar
    Liselotte
    16. december 2015 at 11:40

    Småkagerne er skønne og du kan bruge både frisk og tørret rosmarin :-)

  • Svar
    Henriette
    15. december 2015 at 11:23

    Den snupper jeg da lige :-)

  • Svar
    Eva
    15. december 2015 at 05:21

    Dagens udtryk: Et glas fornuftig portvin :) Det vil jeg tage med mig ud i decembertravlheden. Tak for opskriften. Hvis jeg skal bage en enkelt småkage i år, bliver det denne!

  • Svar
    Lene
    14. december 2015 at 22:17

    De lyder lækre og da jeg er en småkagespiser til jul, så skal de måske prøves af der :-)

  • Svar
    Birgitte
    14. december 2015 at 18:55

    Bruger du frisk eller tørret rosmarin?

  • Svar
    Christine
    14. december 2015 at 18:05

    Lecker!! Ich werde die Kekse am kommenden Sonntag backen.

  • Svar
    Sole
    14. december 2015 at 17:47

    De ER vildt gode

  • Svar
    Catarina
    14. december 2015 at 17:46

    Mums hvor ser- og ikke mindst lyder de lækre ud :-D

  • Svar
    Tina
    14. december 2015 at 17:33

    De lyder vildt gode, dem vil jeg prøve at bage i weekenden, julehilsner Tina

  • Tak for at du gør det endnu sjovere at læse med herinde :-)