38

Så er LinWool landet og vi har slappe arme.

LinWool

Så er LinWool landet og vi har slappe arme og smil, der breder sig over det meste af ansigtet.

Vi har haft travlt denne uge. Virkelig travlt. Sjovt travlt. Forventningsfuldt travlt. Vi har landet et nyt garn, LinWool, og det har været så spændende, fordi det er et garn, der har været længe undervejs. Vi har sådan glædet os til at modtage det og vi har været nervøse, for var det nu blevet, som vi havde drømt om? Kunne det leve op til vores forestillinger?

Vi er jo, som det sikkert ikke er gået dig forbi, hvis du jævnligt læser med herinde, meget glade for det nordlige Jylland og specielt Vesterhavet og småbyerne ved det. Vi er betaget af den rå natur, kræfterne, det rustikke og det oprindelige. Vi elsker f.eks. at besøge Vorupør og de andre gamle fiskerlejer langs vestkysten.

Kenneth sparkede idéen i gang. Han ville gerne lave et garn, som afspejlede alt det ovenfor. De nedtonede, vejr-slidte farver og den rå natur. Jeg var vild med idéen fra første øjeblik.

Vi startede med at arbejde med fibrene. De skulle komplimentere det billede, vi har af den del af Danmark. Lidt rå, men også blide og bløde, for sådan er både folk og fæ derude, hvor naturen ind imellem er rå og ubarmhjertig.

Vi forsøgte os med forskellige fiber-blandinger. Vi søgte højt og lavt og vi har fået prøver tilsendt løbende over mange måneder, uden at finde det helt rigtige. Først da vi fandt på at blande vores uld med ren, lækker hør, fik vi præcis det udtryk i farverne og strukturen, vi gerne ville have.

Uld & Hør

Linwool 028

Vores farveinspirationer er alt fra tjære i de gamle reb, de smukke bænke i Vorupør Kirke, den helt specielle farve vandet har, hvor de gamle fiskerbåde bliver trukket op, til den blege, turkise farve i bunden af nogle af småbådene, som i brug er blevet svedet, så farverne fremstår helt unikke.

Vi har pludselig husket farven på Svinkløv Badehotel i en sen aftentime, marehalmen, der hvisler i vinden og farven når lyngen blomstrer langs Kystvejen. Vi har ønsket at formidle himlen, der får et helt særligt skær i tordenvejr og sådan har vi arbejdet os gennem et skønt, sjovt og vidunderligt forår, en travl sommer og et forventningsfuldt efterår, hvor vi endelig var klar til at sende de første prøver i farvebad.

LinWool

Da de første farveprøver kom retur fra spinderiet, var det nervøse idémagere, der åbnede pakkerne. Vi holdt næsten vejret, da vi skulle se drømme forvandlet til virkelighed, for holdt idéen? Blev farverne akkurat så udviskede og alligevel klare, som vi drømte om, da vi sendte dem af sted? Var strukturen i garnet blevet, som vi forestillede os, da vi tog den endelige beslutning om blandingsforholdet? Tog fibrene mod farverne, som vi havde antaget, da vi valgte dem og sådan myldrede hovedet med nervøse spørgsmål, indtil vi åbnede og foldede prøverne ud. De var intet mindre end perfekte.

Får og Lyng

Der var farven af blomstrende lyng langs Kystvejen. Der var havets farve på en sommeraften i Vorupør og der var farven af jordbæris, havtorn og torden. Vi var tilfredse med alle farverne, så der gik besked til spinderiet om, at vi godkendte alt. Vi var i gang.

I ugen, der er gået, landede det færdige garn i Garnudsalg. Det er døbt LinWool og udsprunget af kærligheden til Thy.

Resultatet er blevet et vidunderligt garn, der har det rustikke fra den rene hør og varmen og blødheden fra ulden, som er den samme, vi anvender i vores SilkWool. Garnet er altså et helårsgarn, der egner sig lige godt til det tidlige, lune forår, de skønne sommerdage, de fugtige efterårsaftener og selvfølgelig også de kolde vinterdage.

Jeg holder af alle farverne. Jeg synes, at paletten er smuk og fint afspejler det stykke Danmark, vi er endt med at elske.

LinWool

Garnet har det helt rigtige udtryk af at være rene naturmaterialer med fokus på det lækre og luksuriøse. Det folder sig smukt ud og lægger sig så fint, når du vasker det færdige arbejde første gang.

Der er introduktionstilbud på det lige nu, men også uden tilbud er det lykkes os, at lave et luksus-garn til en rigtig god pris, som vi altid stræber efter at gøre. At strikke eller hækle giver så utroligt mange af os en daglig glæde. Det afhjælper stress og giver ro indeni. Vi frembringer dejlige, smukke, skønne og unikke arbejder, som skal glæde i mange år, så kvaliteten skal være i top og der vil vi aldrig gå på kompromis, for en del af glæden er også at vide, at kvaliteten er den ypperste, når vi enten forærer væk eller selv tager et nyt stykke håndarbejde i brug. Til gengæld er det andet ben, Garnudsalg hviler på, ønsket om at give alle muligheden for at strikke i luksusgarn uanset personlig økonomi. Når vi – som med dette garn – lykkes med begge dele, kan vi kun være glade. Vi er rigtig glade og stolte af LinWool. Og lidt trætte … :-)

Du vil sikkert også kunne lide