38

Så er LinWool landet og vi har slappe arme.

LinWool

Så er LinWool landet og vi har slappe arme og smil, der breder sig over det meste af ansigtet.

Vi har haft travlt denne uge. Virkelig travlt. Sjovt travlt. Forventningsfuldt travlt. Vi har landet et nyt garn, LinWool, og det har været så spændende, fordi det er et garn, der har været længe undervejs. Vi har sådan glædet os til at modtage det og vi har været nervøse, for var det nu blevet, som vi havde drømt om? Kunne det leve op til vores forestillinger?

Vi er jo, som det sikkert ikke er gået dig forbi, hvis du jævnligt læser med herinde, meget glade for det nordlige Jylland og specielt Vesterhavet og småbyerne ved det. Vi er betaget af den rå natur, kræfterne, det rustikke og det oprindelige. Vi elsker f.eks. at besøge Vorupør og de andre gamle fiskerlejer langs vestkysten.

Kenneth sparkede idéen i gang. Han ville gerne lave et garn, som afspejlede alt det ovenfor. De nedtonede, vejr-slidte farver og den rå natur. Jeg var vild med idéen fra første øjeblik.

Vi startede med at arbejde med fibrene. De skulle komplimentere det billede, vi har af den del af Danmark. Lidt rå, men også blide og bløde, for sådan er både folk og fæ derude, hvor naturen ind imellem er rå og ubarmhjertig.

Vi forsøgte os med forskellige fiber-blandinger. Vi søgte højt og lavt og vi har fået prøver tilsendt løbende over mange måneder, uden at finde det helt rigtige. Først da vi fandt på at blande vores uld med ren, lækker hør, fik vi præcis det udtryk i farverne og strukturen, vi gerne ville have.

Uld & Hør

Linwool 028

Vores farveinspirationer er alt fra tjære i de gamle reb, de smukke bænke i Vorupør Kirke, den helt specielle farve vandet har, hvor de gamle fiskerbåde bliver trukket op, til den blege, turkise farve i bunden af nogle af småbådene, som i brug er blevet svedet, så farverne fremstår helt unikke.

Vi har pludselig husket farven på Svinkløv Badehotel i en sen aftentime, marehalmen, der hvisler i vinden og farven når lyngen blomstrer langs Kystvejen. Vi har ønsket at formidle himlen, der får et helt særligt skær i tordenvejr og sådan har vi arbejdet os gennem et skønt, sjovt og vidunderligt forår, en travl sommer og et forventningsfuldt efterår, hvor vi endelig var klar til at sende de første prøver i farvebad.

LinWool

Da de første farveprøver kom retur fra spinderiet, var det nervøse idémagere, der åbnede pakkerne. Vi holdt næsten vejret, da vi skulle se drømme forvandlet til virkelighed, for holdt idéen? Blev farverne akkurat så udviskede og alligevel klare, som vi drømte om, da vi sendte dem af sted? Var strukturen i garnet blevet, som vi forestillede os, da vi tog den endelige beslutning om blandingsforholdet? Tog fibrene mod farverne, som vi havde antaget, da vi valgte dem og sådan myldrede hovedet med nervøse spørgsmål, indtil vi åbnede og foldede prøverne ud. De var intet mindre end perfekte.

Får og Lyng

Der var farven af blomstrende lyng langs Kystvejen. Der var havets farve på en sommeraften i Vorupør og der var farven af jordbæris, havtorn og torden. Vi var tilfredse med alle farverne, så der gik besked til spinderiet om, at vi godkendte alt. Vi var i gang.

I ugen, der er gået, landede det færdige garn i Garnudsalg. Det er døbt LinWool og udsprunget af kærligheden til Thy.

Resultatet er blevet et vidunderligt garn, der har det rustikke fra den rene hør og varmen og blødheden fra ulden, som er den samme, vi anvender i vores SilkWool. Garnet er altså et helårsgarn, der egner sig lige godt til det tidlige, lune forår, de skønne sommerdage, de fugtige efterårsaftener og selvfølgelig også de kolde vinterdage.

Jeg holder af alle farverne. Jeg synes, at paletten er smuk og fint afspejler det stykke Danmark, vi er endt med at elske.

LinWool

Garnet har det helt rigtige udtryk af at være rene naturmaterialer med fokus på det lækre og luksuriøse. Det folder sig smukt ud og lægger sig så fint, når du vasker det færdige arbejde første gang.

Der er introduktionstilbud på det lige nu, men også uden tilbud er det lykkes os, at lave et luksus-garn til en rigtig god pris, som vi altid stræber efter at gøre. At strikke eller hækle giver så utroligt mange af os en daglig glæde. Det afhjælper stress og giver ro indeni. Vi frembringer dejlige, smukke, skønne og unikke arbejder, som skal glæde i mange år, så kvaliteten skal være i top og der vil vi aldrig gå på kompromis, for en del af glæden er også at vide, at kvaliteten er den ypperste, når vi enten forærer væk eller selv tager et nyt stykke håndarbejde i brug. Til gengæld er det andet ben, Garnudsalg hviler på, ønsket om at give alle muligheden for at strikke i luksusgarn uanset personlig økonomi. Når vi – som med dette garn – lykkes med begge dele, kan vi kun være glade. Vi er rigtig glade og stolte af LinWool. Og lidt trætte … :-)

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply
  Endelig er LinWool landet! af Slagt en hellig ko
  22. april 2016 at 12:20

  […] er LinWool landet! Jeg har sådan glædet mig, for det har været længe undervejs. Første portion blev […]

 • Avatar
  Reply
  Tina Rydell
  19. februar 2016 at 08:48

  Hej Charlotte.
  Jeg har totalt forelsket mig i Kaffe Fassetts
  Arezzo.
  Ville man kunne bruge jeres nye garn til den?
  Vh Tina

 • Avatar
  Reply
  Jeannette
  15. februar 2016 at 17:10

  Hej
  Kommer alle farverne i sortimentet igen hos garnudsalg eller kan man evt. Købe dem andre steder?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. februar 2016 at 10:09

   Ja, det gør de – og nej, det kan ikke købes andre steder. Det er vores eget garn :-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla Edelfors
  8. februar 2016 at 19:25

  Øv, øv, øv – havde lige troet jeg skulle bestille Linwool. Men det er ikke at finde?

 • Avatar
  Reply
  Bente
  8. februar 2016 at 15:21

  Hej! ….synes ikke jeg kan finde LinWool på jeres side – hverken i menu eller søgefunktion? Er det udsolgt? Jeg kommer kun til selve forsiden af shoppen når jeg følger ovenstående link? vh Bente

  • Avatar
   Reply
   Bente
   8. februar 2016 at 16:18

   ups! …sorry for gentagelsen! ;)

 • Avatar
  Reply
  Bente
  8. februar 2016 at 15:00

  Synes ikke jeg kan finde Lin-wool nogen steder…hverken i menu eller søgefunktionen? …. er det udsolgt? Linket ovenfor fører kun til forsiden?

 • Avatar
  Reply
  MaleneL
  8. februar 2016 at 11:52

  Tillykke med det fine garn! Sikke en skøn fortælling, som du introducerer garnet med, Liselotte. Kunne du ikke give nogle bud på, hvad man kunne strikke med dette nye garn?

 • Avatar
  Reply
  mary mcmahon
  8. februar 2016 at 01:51

  I tried to put in an order for Linwool …do you ship to the USA? thank you. Mary in Cincinnati

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  7. februar 2016 at 22:41

  Prøver igen. Total vild med farverne. Meget meget smukke. Jeg vil strikke Shellseeker som du måske fik lavet til Oline. Den rammer mig i udtryk og sammen med det smukke garn kan det kun blive et hit. Strikkefastheden passer ikke, men jeg må fifle mig ud af det…. Kom så til at trykke på “bestil”

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  7. februar 2016 at 14:53

  En dejlig ide I der har fået. Jeg hopper med på bestillingsvognen af “farveprøver”, for jeg skal lave en rustik cardigan til en lille børnehave-størrelse, og farven bestemte modtageren sørme selv. Det er godt at de lærer tidligt hvad god kvalitet er.

  • Avatar
   Reply
   Lotte
   7. februar 2016 at 16:33

   Hov, undskyld Liselotte, men jeg udfyldte webstedadressen forkert. Håber den kommer rigtigt på denne gang.

 • Avatar
  Reply
  Karin Laursen
  7. februar 2016 at 12:34

  Så er der bestilt 18 nøgler Linwool. Flest af i Vorupør, som jeg synes kunne være en fin bundfarve, med striber eller noget af Lyng og Røllike og Aftenhimmel. Vil forsøge mig med en af dine gratis opskrifter. Ved ikke lige helt om jeg har mod på at klippe op til cardigan, men måske min søster, der er en mere erfaren strikker, kan hjælpe mig. Ellers er der jo den fine raglansweater at give sig i kast med.

 • Avatar
  Reply
  Lene klitgaard
  7. februar 2016 at 10:39

  Sådan – og denne gang heldigvis rene naturmaterialer uden hint af polyamid – hvor ser det lækkert ud og på skærmen ser det ud til at være en meget smuk farvepalette :-) Den kvalitet glæder jeg mig til at udforske nærmere :-)

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  7. februar 2016 at 09:14

  nøøj det er så smukke skønne farver, vil godt have et tørlæde i det, mon garnet er til det ? er i tvivl om hvilken farve – enten havtorn eller morgenfrue, syns morgenfruen er mere kraftig i farven, svært at se på skærmen hvad forskellen er.
  hvilken går mon bedst til snart meget gråt hår ?

 • Avatar
  Reply
  Vibeke Larsen
  7. februar 2016 at 08:51

  Det lyder som et spændende garn – det må jeg prøve – ikke mindst fordi farverne i paletten lige præcis er mig.

 • Avatar
  Reply
  Rikke Burfelt
  6. februar 2016 at 20:01

  Smukt! I’m in love <3

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  6. februar 2016 at 19:45

  Jeg er så spændt, at jeg også hopper, Liselotte!
  Jeg sad og ledte efter garn til en Kaffe Fassett model og pludselig dumpede Linwool med det helt rigtige, nærmest akvarelagtige udtryk, ind på skærmen. Nu kommer modellen så til at hedde Klitmøller i stedet for Corfu… :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 11:10

   Hvor skønt, Henriette! Det passede da perfekt og jeg håber, at du mener, at vi har ramt rigtigt, når du modtager garnet :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  6. februar 2016 at 18:39

  Jeg har altså siddet på mine hænder de sidste 2 dage for ikke at komme til at trykke på et par knapper…. Jeg er ikke sikker på, at det kan blive ved!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 11:08

   Det kan det ikke, Sole. Du vil elske dette garn, er jeg sikker på :-)

   • Avatar
    Reply
    Sole
    12. februar 2016 at 05:59

    Nu var jeg skisme nødt til at lette rumpetten, mine hænder trængte til at komme ud igen!! Og se hvad der skete, jeg kan ikke styre de forbistrede hænder LOL

 • Avatar
  Reply
  Kirsten Jensen
  6. februar 2016 at 16:12

  Hvilket vidunderligt garn i fantastiske farver. Se, som bornholmer så ser jeg jo min dejlige ø i de smukke farver, men vi har jo også både blid og voldsom natur herovre ligesom jer. Ærgerligt at mine arme ikke vil noget som helst i retning af at strikke/hækle lige for tiden, men det kommer vel igen engang. Indtil da varme februarhilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 11:07

   Jeg håber, at du får mulighed for at strikke og hækle igen, Kirsten. Jeg har savnet det frygteligt i de perioder, hvor jeg ikke har kunnet på grund af overbelastet bevægeapparat :-)

 • Avatar
  Reply
  Aase
  6. februar 2016 at 15:46

  Sikke flotte farver – og dejlig idé. Som Thybo bliver man jo helt stolt.
  Får straks lyst til at lede efter en opskrift, hvor garnet passer og der skal bruges adskillige farver…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 11:06

   Du bor et skønt sted, Aase. Jeg er lidt misundelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  6. februar 2016 at 14:57

  Smuk historie om en smuk natur, garnet ser lækkert ud, jeg kan godt forstå I er trætte og glade. Jeg glæder mig også, er i sommerhus i Danmark i øjeblikket, i morgen går turen til Vorupør, jeg bestilte garnet i torsdags og håber bare så meget at det når at komme på tirsdag, inden jeg igen vender næsen mod syd. Så hvad er der andet at sige, end ha’ en rigtig god og velfortjent weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 11:04

   Tak Marianne og rigtig god fornøjelse i Vorupør. Jeg er lidt misundelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Berit Frederiksen
  6. februar 2016 at 13:20

  Jeg drømte mig helt væk , i din beskrivelse af Nordjyllands mange farver. Det var ligesom at være der selv, med den farverige beskrivelse, som du gav Nu glæder jeg mig som et lille barn, til at modtage min pakke og drømme videre, med alle de skønne farver☺️ Rigtig god weekend til Jer, den er virkelig fortjent

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 10:57

   Jeg håber, at du bliver glad for garnet og du kan tro, at vi nyder weekenden :-)

 • Avatar
  Reply
  Sus
  6. februar 2016 at 12:05

  Wauw Liselotte sikke en ide I der har fået. Den går lige i hjertet på mig. Jeg elsker naturen og alle dens farver,og de er så godt ramt, de farver I er nået frem til. Holdt ferie ved Svinkløv Badehotel for 2 år siden. Jeg røg lige tilbage i klitterne. Og de smukkeste smukkeste billeder du har lagt ud. De kan kun berøre en natur og garn elsker som mig. Jeg skal da ha’ lavet en bestilling på mindst et nøgle af hver farve. Måske bare til at ha’ liggende og kigge på. Dejlig læsning på en grå vinterlørdag her på Sjælland. Go weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2016 at 10:09

   Tak Sus og vi er også glade for farverne og kvaliteten, som er spot-on, hvis vi selv skal sige det :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorte
  6. februar 2016 at 11:53

  Det er de skønneste farver!!! Jeg er forelsket.. Og glæder mig så meget til at få garnet i hus :) Smuk beskrivelse.. Det er som at være der selv.. Jeg kan mærke vinden, marehalmen og jordbærisen. Det rå og det blide i skøn forening tak for det Liselotte :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. februar 2016 at 12:06

   Tak Dorte. Vi er selv meget glade, stolte og ikke mindst lettede, fordi det er lykkes at skabe netop det, vi håbede på :-)

 • Avatar
  Reply
  Ellen Lund
  6. februar 2016 at 11:22

  Har haft bud med en veninde i går. Glæder mig til at se garnet i aften. Ryddede op i mine opskrifter i går. Fandt en gammel opskrift fra Hendes verden 1997, på en trøje i uld silke, løbelængde og strikkefasthed passer præcis. Måske det bliver den garnet skal bruges til. God weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. februar 2016 at 11:41

   Og i lige måde, Ellen. Rigtig god weekend og så håber jeg, at garnet lever op til dine forventninger :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)