Willowbank – det fineste sjal

Jeg elsker sjaler. Jeg bruger dem. De kommer ikke til at ligge på hylden i skabet, men bliver faktisk flittigt brugt. De skiftes ud med årene, men der er sjaler, som har overlevet i mange år. Jeg har f.eks. et stort færøsk, skønt og varmt sjal; Stóra Dímun. Det er vinterens yndlingssjal, for det varmer skønt og er så stort, at det kan erstatte en plaid.

Det er ikke sådan et, jeg nu har strikket …

Willowbank

For måneder siden så jeg på Instagram, at Ysolda Teague viste små smagsprøver på et kommende sjal. Det tiltalte mig og jeg holdt intens øje med, hvornår hun skulle udgive opskriften. Da den endelig udkom, købte jeg som en af de første opskriften. Jeg startede også på sjalet. Garnvalget var jeg ikke helt tilfreds med, så det endte med at ligge i et hjørne og samle støv. Så kom inspirationen forbi i sidste weekend i form af Ullas smukke udgave.

Willowbank er et skønt sjal, som i princippet kan strikkes til at være lige det, du har brug for. Det kan strikkes i en varm, fluffy uld, som vil gøre det groft, tykt, stort og varmt. Det kan også strikkes i en tynd, fin kvalitet og resultatet vil være et skønt, elegant og meget fint sjal. Jeg er landet midt mellem de to.

Jeg har strikket et sjal, som er sådan hverdagsagtigt. Et anvendeligt, semi-stort og faktisk utroligt smukt sjal. Her flasher jeg det med morgenhår og Kenneth som kanon-fotograf, for selvfølgelig skal det ses på – også selvom det skam er smukt liggende fladt også.

Willowbank

Jeg har strikket sjalet i gammelkendte kvaliteter, men Pacalinaen kom med, fordi jeg blev inspireret af Ulla, som jo var forbi i sidste weekend. Hun havde strikket den kvalitet med i sit og jeg elsker altså, at den lille følgetråd giver så intens en hør-fornemmelse. Jeg er nemlig vild med hør, men kan ikke strikke af det rent, så det er en vidunderlig løsning at bruge en følgetråd.

Willowbank

Fakta:

Opskrift: Willowbank af Ysolda Teague.

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Højlandsuld i farven Rullesten sammen med Blackhill Pacalina i farven 27.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 278 gram fordelt på 2 nøgler uld (2 x 100 gram) og 2 nøgler Pacalina (2 x 50 gram).

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Sjalet er blevet meget fint og jeg har lyst til endnu et, selvom de lange vrangpinde ikke var min favoritdisciplin. De var resultatet værd, synes jeg :-)

Du kan se mere her.

Relaterede skriv

11 kommentarer

 • Svar
  susanne
  23. november 2017 at 11:36

  hvodan finder jeg opskriften til mon mormor?

 • Svar
  Pernille iuel
  10. juli 2016 at 01:40

  Så smukt. Findes opskriften kun på engelsk? Og er det svært at strikke? Hilsen Pernille

 • Svar
  Karin
  22. maj 2016 at 21:35

  Sikke et smukt sjal! Jeg har to identiske ynglingssjaler. Meget enkle men med en par velplacerede rynker ved skuldrene så det ikke glider ned ad skuldrene. Gad vide om du Garnudsalg kunne lancere en opskrift på en nyfortolkning?!
  Hvilken træsort er forresten jeres terrasse? Den er flot!

 • Svar
  Laura
  22. maj 2016 at 21:28

  Utroligt smukt. Jeg glæder mig allerede til at vælge garn og sætte igang. Skal bare lige være færdig med et babytæppe og en cardigan til den otteårige.

 • Svar
  Pernille
  22. maj 2016 at 19:30

  Det er smukt :)

 • Svar
  monaknudsenmona
  21. maj 2016 at 14:11

  Det er virkelig smukt, og med den garnsammensætning også virkelig lækkert – jeg føler mig helt inspireret

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. maj 2016 at 16:42

   Du skal da i gang, Mona :-)

 • Svar
  Mette
  21. maj 2016 at 12:29

  Det er helt vildt smukt. Jeg kunne rigtig godt bruge et sjal til at ligge ved sofaen. Min lille hus er frygteligt utæt og jeg har en kold vind lige i nakken når sidder her.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. maj 2016 at 12:39

   Det er præcis følelsen af den varme, der svøber sig om nakken, der gør mig så begejstret for sjaler og dette er ikke spor vanskeligt, Mette. Jeg er sikker på, at du sagtens kan strikke et :-)

 • Svar
  jette
  21. maj 2016 at 12:08

  Meget smukt! Jeg kan rigtig godt li’ det mønster man får, når man strikker ret på begge sider med en glatretmaske i mellem. Jeg er også stor fan af Ysolda Teague og har strikket flere af hendes sjaler. Ishbel har jeg strikket i hele tre versioner.

  Jeg har to bundter Pacalina til at ligge – de har ligget længe og ventet på bedre tider. Jeg har glemt hvilken farve det er, men jeg tror jeg må have gjort en seriøs indsats (dvs. kigget på bandarolen! :-)) for at finde ud af det, og så finde noget, som det kan gå sammen med. Jeg tænker ikke, at jeg skal strikke lige dette her, men der er jo også så mange andre smukke sjaler.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. maj 2016 at 12:38

   Det er der i hvert fald og Pacalina er jo skøn til mange ting :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)