12

Kludeamok eller hvordan jeg fandt en hel kasse …

Kludeamok eller hvordan jeg fandt en hel kasse med bomuldsrester, som kaldte på at blive brugt.

Jeg kan lide små projekter. Projekter, der ingen tid tager. Projekter, der giver en skøn følelse af at blive færdig. Jeg kan også lide, at de giver mening. Det gør mine hæklede karklude, så jeg tænker, at jeg ikke bliver færdig med at hækle dem sådan lige med det samme.

De er gode. De er en fin erstatning for de klude, der har vist sig at indeholde mikroplast. De holder nærmest evigt.

http://garnudsalg.dk/product/blaaregn-filsalg-6299/

Jeg var gået i gang med at hækle dem af Blackhill Recycle Cotton Tweed, fordi det bliver så helt igennem fantastisk og egner sig så smukt til karklude, fordi fibrene allerede er åbnet i processen med at omdanne gamle jeans til garn. Jeg ELSKER de klude, men …

Kludeamok

Jeg har faktisk en imponerende samling bomuldsrester af helt klassisk tilsnit. Jeg har bomuld, som er mere end 20 år gammelt. Jeg har kasser med bomuldsrester. Så skal man besinde sig, tænker jeg og derfor fandt jeg kasserne frem og gik i gang. Der er så utroligt mange farver og det er jo spas at lege med dem, så i første omgang er idéen, at de rester skal bruges.

Kludeamok

Mange har spurgt mig …

Mange har spurgt mig, hvad mønstret, jeg hækler, hedder og jeg har svaret, at jeg tror ikke, at det har noget navn.

I mellemtiden har vi fået to skønne bøger nede i butikken; Strikkede klude & Hæklede klude. Det viser sig, at mønstret er i den sidste bog. De kalder det Erantis. Måske hedder det sådan. Måske er det deres navn for mønstret. Det findes i hvert fald i bogen. Maskeantallet til start ligner også mit. Jeg starter med lidt flere masker, end de gør, men det betyder kun noget for størrelsen på kluden.

Bøgerne er rigtigt fine og jeg vil derfor gerne anbefale dem, hvis du vil i gang med at strikke eller hækle klude. Det er meditativt og det føles ærlig talt rigtig godt, at jeg får brugt nogle af mine rester. Mon ikke det kunne blive underholdningen på vores snarlige tur ned gennem Europa. Jeg tror det :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Kari Skram Ødegard
  16. juni 2016 at 09:54

  Du skal vite at jeg har brukt mange timer for å finne det, men det ligger dessverre ingen til salgs :) Det var da jeg kom til at jeg bare måtte spørre deg….
  Kos deg med det du, og nyt sommeren!
  Mvh Kari

 • Avatar
  Reply
  Kari Skram Ødegård
  16. juni 2016 at 02:53

  Hei Liselotte :) Jeg har lett i din blogg i timevis, men jeg finner dessverre ikke hva jeg leter etter, men jeg er helt sikker på at du kan hjelpe meg :) For en tid tilbake hadde du en lekker gul veske på størrelse med et nett som jeg har drømt om i mange år, og jeg skjønner at det helt sikkert er noe uforskammet å spørre, men jeg klarer ikke la det være alikevel….. ;
  Du er ikke kommet dit at du syns du kan tenke deg å selge det? I så fall er jeg veldig interessert :)
  Og så håper jeg selvfølgelig at du tilgir at jeg tar med den friheten det er å spørre….
  Med vennlig hilsen
  Kari Skram Ødegård

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 08:13

   Det er ikke det mindste uforskammet at spørge, Kari :-) Jeg vil desværre ikke sælge det, for jeg elsker det! Det er et læder-net fra Orla Kiely og det er jo flere år gammelt, men måske kan du finde det brugt et sted :-)

 • Avatar
  Reply
  Ida
  15. juni 2016 at 22:16

  Mon du sælger ud af dem?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 08:12

   Nej, desværre. Jeg kan sagtens bruge dem selv :-)

 • Avatar
  Reply
  Rebecca
  15. juni 2016 at 20:28

  De er så superfine! Er det mon det mønster, der også kaldes grums? Jeg tror dog ikke, at jeg skal lave fine karklude, jeg bruger karklude til alt, og der arbejdes hurtigt og effektivt i mit køkken, så det skal være hvide bomuldskarklude (helst dem fra S. Grene), som kan klare lidt af hvert og kogevaskes i hvidvasken. (Jeg er en gris..)
  Men man kunne jo godt lave fine gæstehåndklæder…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 08:11

   Det er netop ikke grums, men et andet lille mønster. Jeg hækler også grums, men dette går lidt stærkere og jeg er en utålmodig sjæl ;-)

 • Avatar
  Reply
  Schjødt
  15. juni 2016 at 15:22

  Kom dem et døgn i koldt vand tilsat eddike. Det binder farverne, har jeg hørt.

 • Avatar
  Reply
  Josefine Seiffert
  15. juni 2016 at 11:03

  Har du et godt tip til hvordan man kan vaske side klude første gang uden at farverne flyder sammen? Jeg lavede en kæmpe stak i flotte farver som jeg lagde i koldt vand et døgn. De var desværre knapt så pæne da jeg tog dem op :-(

 • Avatar
  Reply
  Randi
  15. juni 2016 at 10:55

  Det er så dejligt, at flere og flere dropper kludene med indhold af mikroplast. Bomuldsklude er rigtig gode i brug, og så er det jo et ekstra plus, når de også er pæne at se på :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 08:10

   De gør da glad, når man griber en af dem :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)