17

Om to uger og på dette tidspunkt

I dag er der to uger til. I dag er der præcis to uger til. Om to uger og på dette tidspunkt, holder vi sikkert en frokostpause et sted nede omkring grænsen til Tyskland. Vi vil være på vej mod Harzen. Hahnenklee ved Goslar for at være helt præcis. Her venter frisk, ren luft og et herligt, men beskedent hotel på os.

På vej om to uger og på dette tidspunkt

Vi skal overnatte endnu en gang på vores vej ned gennem Europa. Vi har valgt en alternativ rute til den, vi ellers kender. Vi tænker strategisk. Vi orker ikke Belgien med kontroller og politi og det samme gør sig gældende for Paris, som alene på grund af sin trafik, kan lægge flere timer på en gennemrejse. Vi strækker ben ned over A7, som resten af Europas feriehungrende borgere. Det betyder en tæt trafik, men med fornuft og snilde, går det hele alligevel.

Ved Kirchheim drejer vi ind på A5. Ved Mulhouse trækker vi ind i Frankrig. Her har vi den næste overnatning på et lille, romantisk slot.

Vi er kendte med at passere fra Tyskland og ind i Frankrig lige her. Det har vi gjort gennem mange år, men denne gang trækker vi ned gennem Centre i stedet for at holde os på hovedvejen til Rivieraen.

På vej

Det næste stykke vej kommer til at indeholde rigelige mængder landbrugsjord. Vi skal ind gennem Frankrigs kornkammer og om alt går efter planerne, ender vi nede i den sydlige ende af Centre, som rækker helt ind i Centralmassivet. Det vil vi passere på det sidste stræk, inden vi ankommer til vores bestemmelsessted i omegnen af Bergerac.

Lørdag den 2. juli kan familien se mig juble over muligheden for at kaste mig i en pool. Her fra er der kun udsigt til tre uger med alt det gode, jeg kan komme i tanke om. Hvis du vidste, hvor jeg glæder mig …

You Might Also Like

17 Comments

 • Avatar
  Reply
  Gitte Øster Nielsen
  19. juni 2016 at 19:23

  Vi har lige været i Hahnenklee på forlænget weekend for anden gang og der er så smukt og hyggeligt. Vi glæder os også til vores ferie starter om 11 dage, så drager vi til San Francisco, den dejligste by i verden. Vi skal være der med alle børn, 2 svigerbørn, et bonusbarnebarn og et barnebarn, som ligger trygt i maven på hendes mor, det bliver så skønt. Håber I får den dejligste ferie.

 • Avatar
  Reply
  Pernille Lauritsen
  18. juni 2016 at 19:33

  Om to uger er vi også på vej igennem Tyskland… destination syd Frankrig… åh vi glæder os til ferie med varme, vin, ost, bøger, bølgerne i middelhavet og bare ren og skær familie tid… uden internet…og selv ungerne på 14, 15 og 20 sætter stor pris på dette….hvad kan man ønske sig mere :-) God ferie når I kommer så langt.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. juni 2016 at 10:05

   Der er skønt i det sydfranske, så jeg forstår godt, at I glæder jer og det er dejligt, når vores børn stadig gider holde ferie med os :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  18. juni 2016 at 08:02

  Du får altid sådan en køretur til at lyde så hyggeligt, det vil jeg prøve at huske på når vi kører mod syd med unger på bagsædet

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  17. juni 2016 at 20:18

  Jeg har præcis samme forventningens glæde som du også selvom vi i år holder ferien lidt senere end normalt – så glæder jeg mig i den grad til et gensyn med vejene ned igennem europa og ikke mindst Frankrig, hvis vejret eller arter sig :-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. juni 2016 at 10:05

   Jo senere ferien ligger, jo længere kan man glæde sig :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  17. juni 2016 at 20:17

  Så dejligt at have noget at glæde sig til. Elsker den del af en rejse ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. juni 2016 at 10:04

   Det gør jeg altså også bare. Det bliver godt. Det hele :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  17. juni 2016 at 12:47

  Jeg kan mærke din glæde gennem skærmen, det bliver så godt :-) Jeg beder og håber til at vejret vil være mig, som bliver herhjemme i sommerhus. Jeg drømmer om tidlige svømmeture i Vesterhavet, cykleture og isspisning og masser af tid til boglæsning på terrassen :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. juni 2016 at 10:03

   Den danske sommer er den allerbedste af dem, så jeg håber også, at du får, hvad du drømmer om :-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  16. juni 2016 at 19:57

  Sjovt. En af mine forfædre har formentlig bygget Hammershus. Og var i øvrigt gift ind i familien, der grundlagde tempelridderne, men det er jo en helt anden snak ;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. juni 2016 at 11:29

   Ja, der tror jeg altså, at jeg har en mindre eksotisk baggrund, men hvem ved … Jeg skal måske bare begynde at lede :-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  16. juni 2016 at 16:55

  Lyder godt nok dejligt! Vi har også kigget meget på Frankrig i år, men vi faldt alligevel for fristelsen til at besøge yndlingsøen som sædvanlig og tilbringer hele ferien på Bornholm. Der er intet mindre end fantastisk; I er virkelig nødt til at tage derover engang ;) Men næste sommer står den på Frankrig :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 18:01

   Vi SKAL til Bornholm. Jeg har foreløbig sporet en del af mine aner tilbage til 1658 ovre på Solskinsøen, så selvfølgelig skal jeg over og opleve den med egne øjne :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  16. juni 2016 at 15:27

  Det lyder som den dejligst tur ned gennem Europa, rigtig god ferie til jer, når I kommer så lang. Vi kører modsat i weekenden, op til sommerhus og hav, glæder mig så meget, skal vist lige have bestilt lidt garn….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. juni 2016 at 17:59

   Der er noget uendelig smukt over sommeren i Danmark. Jeg ELSKER den, men jeg har et stort behov for luft, lys og varme og jeg MÅ være rimelig sikker på, at jeg får det i ferien, så jeg skynder mig sydpå, mens jeg ærgrer mig over, at vi ikke er lidt mere sikre på vejret herhjemme, for så blev jeg :-)

   • Avatar
    Reply
    Marianne
    17. juni 2016 at 08:42

    Ja, det er ærgerligt, vi ikke har lidt mere styr på vejret. Vi har haft den vådeste, koldeste forsommer her midt i Europa, med torden og hagl, så jeg tør næsten heller ikke tro på sommervejret i Danmark. Men så nyder jeg blæsten og den friske luft ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)