14

På kanten til havet ligger Svinkløv Badehotel

Mandag aften var vi sat i stævne helt ude ved Vesterhavet, hvor duften af saltvand bor. På toppen af klitterne og på kanten til havet ligger Svinkløv Badehotel, hvor vi skulle mødes til enspis-sammen i Anne og pigernes skønne selskab.

De var på overnatning og det havde næsten karakter af sidste-nat-med-kliken og så alligevel ikke, men der er noget særligt over at blive bevidst om livets lyst til hele tiden at forandres. Der er en baby på vej i det smukke firkløver. Det vil uvægerligt forandre deres samvær i fremtiden. De fejrede kærligheden til hinanden, livets gang og det, at de er så tæt forbundne. Vi føler, at det er noget ganske særligt, når vi inviteres ind i deres smukke fællesskab.

Vi ankom i eftermiddagens smukke solskin. Vi forlod hotellet mange timer senere, da mørkningen længe havde truet med at farve himlen sort. Det er august. Det mærkes på både temperaturer og dagslængde, men man får ikke smukkere omgivelser eller bedre selskab at nyde de sidste sommertimer i, end dem vi havde mandag.

Svinkløv Badehotel

Vi hyggede først udenfor, til der kaldtes til skafning. Siden fandt vi vej ind i den smukke restaurant med det vidunderlige og gyldne aftenlys, hvor vi hver især skulle beslutte os for aftenens spise. Det blev en blanding af lutter gode sager.

Der er den smukkeste solnedgang på kanten af Vesterhavet

Inden desserten var vi ude at se solen gå ned. Der er smukt på kanten af havet.

Der var desværre ingen sensommer-temperaturer at nyde, så der gik ikke lang tid, før vi alle frøs og trak indenfor til Kenneth, som havde valgt at vente i varmen. Måske ventede han længselsfuldt på alt det ost, han glædede sig til at smage. Vi andre skulle have blåbær og tykmælksfromage og det hele skulle vise sig at smage vidunderligt.

Svinkløv Badehotel

Jeg har længe drømt om en overnatning på hotellet. Nu hører jeg rygter om, at de fra næste sæson vil forlange, at man i højsæsonen (juli – august) skal booke minimum 4 overnatninger for at få et værelse. Så mistede størstedelen af deres danske kundegrundlag muligheden for at nyde deres smukke badehotel, er min umiddelbare tanke.

Svinkløv Badehotel er ikke det billigste sted at være. Det koster for to mennesker i omegnen af 3500,- inklusive forplejning i hotellets restaurant i højsæsonen per døgn. Gang det med fire og så er vi der, hvor det er en meget stor del af den danske befolkning, der ikke har en chance for at nyde hotellets unikke beliggenhed, smukke interiør og skønne mad i de måneder, hvor de med stor sandsynlighed har mest lyst til det.

Det er – efter min mening – et fejlskud og et snobberi, jeg har svært ved at forstå, at satse udelukkende på de gæster, som har råd til at betale – ja regn selv ud – temmelig mange penge for et ophold, som ellers kunne være opnåeligt for en enkelt nat, hvis man ville fejre noget ganske særligt, så jeg håber virkelig ikke, at rygtet taler sandt.

Du vil sikkert også kunne lide