8

Lidt om rullegardin, sol og lyster

Lørdag er fuld af sol, da jeg vågner. Vi har rullegardin, som lukker den mest insisterende morgensol ude. Det er ikke mit valg, men jeg må respektere, at der findes mennesker, som ikke holder af at blive vækket så snart dagen gryr. Jeg vågner uanset. Jeg er morgenmenneske i de lyse måneder.

Kaffetørsten driver mig ud fra dynen og oppe i køkkenet er der snart brygget en kop af det, jeg elsker. Vi har down-gradet. Den store kaffebrygger er flyttet ned i Garnudsalg. Den står klar til at betjene vores gæster dernede. Det er ikke tilstrækkeligt med en af de kaffebryggere, så der er brug for endnu en i de tilstødende lokaler. Nu har vi den lille, kompakte kaffebrygger, jeg er så glad for, så jeg klager ikke.

Lidt om rullegardin, sol og lyster - KRUPS Nespresso

KRUPS Nespresso

Kaffe gør den gode forskel og vi eksperimenterer lige nu. Der er mange forskellige varianter at teste. Vi finder hver især nogle favoritter. Så sammenligner vi. Det ender tydeligvis med, at vi må have mere end én slags i huset, så der kan varieres og nydes netop det, lysten fordrer i øjeblikket. Man skal være god ved sig selv.

Jeg starter vaskemaskinen. Lørdag er vaskedag for mig. Søndag prøver jeg at holde fri af de fleste pligter, men lørdag indeholder altid en del af dem, men ikke udelukkende. Jeg er virkelig god til overspringshandlinger og jeg har en fysik, der er så skrøbelig, at jeg afkræves pauser konstant. Jeg klager ikke. Det kunne være irriterende og gøre mig ked af det, men jeg prøver at få det bedste ud af det meste og strikker i stedet, når jeg tvinges til at tage pauserne. Det er slet ikke ringe.

Å R H U S - af Susie Haumann

Bagefter trækker jeg strikketøjet ud i haven. På terrassen med udsigt ned langs alléen af træer, der allerede smider blade, sidder jeg og nyder, at vejret er så utrolig vidunderligt i september. Jeg strikker dels på Århus og dels på Silkeborg. Her er det også lysten, der bestemmer, hvilket strikketøj der motioneres, men begge er fra Susie Haumanns nye, smukke opskriftshæfte Urban.

En lystbetonet lørdag er ikke det værste i verden.

You Might Also Like

8 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  13. september 2016 at 21:34

  Det lyder som en dejlig lørdag :)

 • Avatar
  Reply
  Therese
  11. september 2016 at 22:01

  Jeg købte min første nespresso da jeg gik på barsel. Vi bruger den ikke meget nu, for tiden er fin til kværnede bønner og stempelkande, men af og til laver jeg en af de stærke sorte kapsler, med masser af mælk. Det er godt og nemt.
  De morgener O ikke når morgenkaffe, nøjes jeg også med Nespressoen, og den klarer arbejdet fint. En god kop kaffe, nemt og lækkert.
  I øvrigt er de koffeinfri varianter helt ok hvis man trænger til kaffesmag en sen aften, men gerne vil kunne falde i søvn.

 • Avatar
  Reply
  Mormormedstiletter
  11. september 2016 at 15:38

  Måske skulle vi også prøve sådan en nem lille kaffe bandit, som I har hjemme…..Vores store er også lige rykket ned på kontoret:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. september 2016 at 18:32

   Det er en fin, lille maskine, som snildt dækker vores efterhånden begrænsede forbrug herhjemme :-)

 • Avatar
  Reply
  Annegrete Olesen
  10. september 2016 at 20:32

  Har købt en nespresso maskine magen til din. Svært at vælge kapsler. Synes mange af dem er lidt bitre og stærke, men man må jo prøve sig frem.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. september 2016 at 09:52

   Det er man nødt til, Annegrete. Vi er glade for kapslerne fra realcoffee.dk :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. september 2016 at 13:32

  Mørklægning gik altså ikke herhjemme, så der er almindeligt hvidt rullegardin og kun på den ene af dobbeltdørene, så jeg stadig har kig ud i haven ;-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  10. september 2016 at 12:36

  Vi har også et mørklægnings rullegardin i soveværelset – her er det mig, der sover længe og kan stå op til kaffen, der er lavet, og som jeg kan bruge det meste af formiddagen på at nyde :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)