10

Haveliv i september er vidunderligt

Haveliv i september er normalt lidt flere forberedelser til efteråret praktiske opgaver. Blade der skal rives sammen. Buske og træer, der skal beskæres, men ikke i år. Sensommeren har været vidunderlig og endda så varm, at jeg er krøbet i skyggen. Derinde sidder jeg og lytter til de fugle, der stadig kvidrer i min have. Jeg holder øje med løvets skift fra grønt til gyldent. Jeg kan se æbler, der modnes. Ingrid Marie, der venter på en søndag, hvor de skal æres med en plads i en skøn, luftig og lækker kage.

Jeg elsker september og jeg har nydt hvert eneste sekund af denne. Jeg har elsket, at der har været vejr til at lege sommer. At spise ude. At være uden andet end bare arme og solcreme.

Jeg har nydt at sidde på terrassen og strikke. Stille flytte masker fra en pind til en anden. Nyde den ro, det giver. Ingen hastværk, men bare rolig strik, som ikke skal være færdigt på noget bestemt tidspunkt.

Haveliv i september

Jeg elsker, at jeg kan følge fuglelivet samtidig. Jeg har foderhuse, som er velbesøgte og det giver et fint indblik i arter. Jeg elsker vist bare min have og fuglene i den, ligesom jeg holder af de timer, jeg når at få derude. I år er det alt, alt for få, men sådan har livet altså formet sig og jeg har så nydt de timer endnu mere.

Der er ingen blomstrende buske. Ingen Dahlia. Ingen bærbuske. Ingen køkkenhave eller drivhus, der skal passes, men det kommer. Lidt af det. Jeg har lovet mig selv, at jeg skal finde tid til et drivhus og det at dyrke både blomster og grøntsager, for jeg holder så meget af det og det er vigtigt at finde tid til at gøre det, der gør glad indeni. Det vil et drivhus, og timerne i det, gøre for mig. Derfor må der et drivhus til.

Haveliv i september

Som jeg har nævnt før, så holder jeg af en god historie. Jeg har altid læst meget. Som barn var mit andet hjem biblioteket nede på hjørnet af Lindholmsti og Strandvejen i Vestbyen. Her trawlede jeg mig gennem alle Troldepus som det første og fra det tidspunkt var der ingen ende på de gode historier, der kunne hentes ud af bøgerne.

I dag er jeg landet på lydbøgerne, som levner plads til en anden kærlighed, nemlig håndarbejde. Nu kan jeg dyrke to yndlings-discipliner samtidig og det er slet ikke så ringe endda.

Nogle gange lytter jeg via højtalere og lader Kenneth og Oline opdage, at den gode historie griber og fanger. Det virker. De forsvinder ind i historierne sammen med mig og jeg elsker, når det sker. En mand der hedder Ove er et eksempel på en historie, som alle blev grebet af. Andre gange holder jeg det hele for mig selv. Så putter jeg lyden i ørerne. Jeg har brug for den ro, det giver. Jeg er så stress-skadet, at jeg er ekstremt lydfølsom og har brug for selv at kunne styre lydtapetet. Nogle gange skal det bare være lyden af havet, der skal være i mine ører, men andre gange er det den gode historie, der får plads.

Kenneth ved, at jeg har brug for de åndehuller. Han har altid foræret mig lytteudstyr og han (og jeg med) er varm fortaler for Koss Porta Pro, som giver noget af den bedste lyd, jeg har hørt, men de er ikke wireless headphones, så jeg snubler og river ledning ud og sætter ledning i og forfra igen. Det er slut nu. Jeg er blevet trådløs lytter.

Kenneth har foræret mig et par Sack it™ WOOFit og jeg er svært glad for dem. De er støj-reducerende og så er de altså helt uden ledninger af nogen art. Bluetooth er min bedste ven. Og haven og mit strikketøj. Kom bare sol og giv mig en dag eller to mere, hvor jeg kan sidde med kig ud i haven med en god historie i ørerne. Jeg er klar.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Sidsel
  23. september 2016 at 16:58

  Hvor er det en smuk beskrivelse af sensommer, dufte og lyde. Jeg har det som dig. Mit hoved skal have ro i perioder og andre dage elsker jeg at folk kvidre omkring mig. Jeg ville ønske at jeg var lidt højere flyvende for tiden. Må finde lys i de små glæder. Kan du ikke få Kenneth klonet??
  Jeg gad godt den forkælelse han giver, men det fortjene du også. I er gode for hinanden. Krams

 • Reply
  Karina Simonsen
  23. september 2016 at 09:01

  Og de er også flotte! :)

 • Reply
  Jeanette
  23. september 2016 at 06:19

  Liselotte – jeg kan ikke lade være med at anbefale dig lige at se ind på classicalorangeries.com siden. Du som er så æstetisk, må dette lige være noget for dig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. september 2016 at 08:23

   Tak for tippet, Jeanette, men Kenneth har allerede bestilt… og jeg må vente spændt og se, hvad han har bestilt :-)

 • Reply
  Mette
  22. september 2016 at 16:11

  Tak for tippet med høretelefoner. Der fandt jeg sørme julegaven til min mand, som aldrig kan finde på noget at ønske sig :-)

  Mette

 • Reply
  Signe
  22. september 2016 at 12:01

  Det har været helt forrygende i år, og det gør det lidt nemmere at gå den mørke tid i møde. Sensommer-optankning har vi fået :) Det gør godt og glad.
  Hvor er det fantastisk at have en mand, der forstår at vise dig hensyn og forkæle samtidig. Ville ønske, stress (og især følgerne af det!) slet ikke fandtes.. Nå. Ud med os. Vejret er stadig skønt! :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. september 2016 at 14:24

   Ud med mig om snart, Signe, for det er stadig skønt derude – og ja, jeg er heldig med ham, der gider følges med mig :-)

 • Reply
  Randi
  22. september 2016 at 11:41

  September er min yndlingsmåned – og i år har den da indtil videre været fuldstændig forrygende :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. september 2016 at 14:23

   Jeg elsker også september – den er bare helt særlig, Randi :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)