8

Ikke alene. Sammen.

I går begravede vi en ung mand, som døde alt for tidligt. Det er svært at komme gennem sådan en dag. Livet kan føles meningsløst og uretfærdigt, men mine år på jorden har lært mig, at der ikke findes retfærdighed eller mening med alting. Måske er du ikke enig. Det er jo mit syn på alle de ting, som er så svære at bære. At de bare ikke giver mening. Det giver mening. For mig.

Vi fik taget afsked på en rigtig fin måde. Rammen var smuk og genkendelig og det gør godt, når livet er svært. En del læsere vil allerede vide, at det var min veninde, Ella, hvis mellemste barn, Christoffer, desværre døde af en hjerneblødning i en alt for tidlig alder. Pludselig var han ikke mere. Den slags er så utrolig svært at forstå og det tomrum, der opstår, er svært at finde plads i.

I går var rammerne og forventningerne kendte. Det gør det ikke nemmere, men når vi er mange om at bære, går det. Det skal det.

Ikke alene, men sammen.

I dag er en ny dag. En dag, hvor smerten og tabet ikke er blevet mindre. Det tager tid at finde den nye plads i livet. Der kommer timer, dage og år, hvor det bliver næsten ubærlig at være til for de efterladte, men der kommer også de øjeblikke, hvor man smiler stille, mens man husker på alt det gode og smukke, dette unikke menneske, Christoffer, bidrog med.

Jeg elskede Christoffer. Han var et af de fineste mennesker, jeg nogensinde har kendt. Han var verdensmester i at være tilfreds i nu’et. Han fik mig til at føle mig tilfreds. Sikke en egenskab at have. At kunne dele glæden ved bare at være til og så kunne han bare verdens værste vitser. Sådan nogle elsker jeg, så vi grinte. Meget. Han efterlader et stort hul i mit hjerte. Et kæmpestort hul.

Christoffers far holdt den fineste tale til kaffen efter bisættelsen. En tale, som lod os alle få et fint indblik i det dejlige menneske, Christoffer var.

I dag er grå, men vi er. Ikke alene, men sammen ♥

I dag sætter jeg ekstra stor pris på, at jeg er omgivet af venner og familie, som bærer med og bærer over og allerbedst passer på mig. Omsorg kan man aldrig give eller få for meget af. Jeg er et heldigt menneske, at jeg har mennesker i mit liv, som ved det. Tak.

You Might Also Like

8 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anette
  26. oktober 2016 at 21:38

  Varme tanker til dig og Ella samt jeres familier

 • Avatar
  Reply
  Jeanette Renting
  26. oktober 2016 at 20:03

  Fine ord. Du er så god til at skrive hvad du føler om at miste et barn og en venindes barn. Tak for det. Det hjælper mig meget. Jeg/Vi har mistet vores yngste søn i januar 2016.

 • Avatar
  Reply
  Erika
  26. oktober 2016 at 17:22

  Ingen ord rækker. Varme tanker til jer alle. <3

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  26. oktober 2016 at 17:17

  Smukke ord midt i sorgen. Tanker til de efterladte, jeg føler dybt med alle jer der har mistet Christoffer.

 • Avatar
  Reply
  Marianne Sommer
  26. oktober 2016 at 17:14

  Kære Liselotte. Dybeste medfølelse med familien og med jer. Hvor I er lige nu, var vi for 3 måneder siden, da min længstvarende veninde og livsvidne gennem 43 år og hendes mand mistede deres 25 årige søn ved en faldulykke fra det højeste bjerg i Slovenien. Det gør ONDT med ONDT på, og så er vi jo ikke engang familie eller søskende (selv om det bestemt føles sådan). For min venindes mand var det det eneste barn, han mistede. Det er så ubærligt indimellem, og nej, det kan være svært at finde en mening, selv om vi søger og søger. Lige om lidt spiser vi en sild sammen, drikker en snaps, snakker og mindes Emil endnu engang, græder en tåre. Min vi griner også ogmindes med glæde alle de dejlige stunder. Vi skåler med Emil og glæder os over, at han besøger os fra den anden side engang imellem og hjælper os.
  Du har jo været der før Liselotte, så jeg er sikker på du er den bedste for din veninde i tiden fremover. For jeg tror, at man selv skal have mistet et barn for HELT at kunne forstå, hvilke kvaler og tanker man har som efterladt.
  En hjertetanke til jer alle.
  Marianne.

 • Avatar
  Reply
  Yt
  26. oktober 2016 at 16:29

  Hvor gør det mig ondt at Ella og hendes mand skulle miste deres søn i så ung en alder.
  Det gør mig også ondt at I skulle opleve at miste en god ung mand I elskede så meget.
  God I alle har hinanden ❤️
  Knus

 • Avatar
  Reply
  Joan
  26. oktober 2016 at 16:01

  Livet er smukt, rummer dyb kærlighed og sorg, når vi mister.
  ❤️❤️❤️

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  26. oktober 2016 at 15:49

  Varme smukke ord

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)