8

Julefred, juleferie & Italienske Fristelser

Vi er på vej mod julefred. Juleferie. Dage med skønne fritimer ligger foran os og vi glæder os. Det giver tid. Strikketid, nævner jeg i flæng.

 • Jeg har strikket en hue til Kenneth. En hue i det lækreste Kashmir/Virgin Wool og i den smukkeste blå farve. Den passer perfekt og varmer, som den skal.
 • Jeg har strikket den fineste, lille trøje med blomster-blondekrave og i en smuk, lys blå farve.
 • Jeg har strikket en lille, smuk barne-kjole i en virkelig smuk rosa farve.
 • Jeg har strikket en herlig, stribet sweater i den skønne Linwool. Sort/hvid, som jeg kan lide den.
 • Jeg har strikket babysokker og babysko.
 • Jeg har strikket baby-bukser i blød, blid alpakka og med den fineste, bløde naturfarve.
 • Jeg har strikket smækbukser i gråt uld og jeg er vild med dem.
 • Jeg har strikket to skønne tørklæder/sjaler. Et gråt og et meleret i bløde jordfarver.

Jeg strikker. Måske mindre, end jeg plejer, men jeg strikker. Jeg strikker hver dag. Nogle dage ganske lidt, mens andre dage bliver fyldt med strik og masker, der flyttes kontrolleret fra en pind til en anden. Mellem hænderne vokser smukke, sjove og anvendelige stykker strik frem, men intet af det bliver afbilledet, for lyset svigter mig i denne tid og i dagtimerne, hvor jeg er herre over egen tid, er jeg alligevel ikke spor herre over egen tid. Da væltes jeg af overraskelser, som gør, at intet planlagt lykkes gennemført. Altså ingen fotos.

Verden er sort, men smukt oplyst, når jeg lander på Tjørnevang. Op af vejen er der lys på huse, træer og buske og oppe hos Leo, er der flagstangs-juletræ. Det er hyggeligt, synes jeg. Når jeg ligger i min seng om aftenen, kan jeg ane et enkelt ben af træet oppe i hans have og på gårdspladsen har vi forvandler mørke til lys. Omtrent da.

Julefred, juleferie, Italienske Fristelser & Chokoladedrømme

Jeg nyder alt det lys, men det gør intet godt for billeder, hvor man skal prale af strik. Intet. Derfor må det vente og imens det venter, strikker jeg videre. Vi forbereder de sidste ting, inden juleferien. Gaverne er i hus. De fleste indkøb er gjort. Vi mangler kun de sidste madvarer og dem klarer vi på ingen tid, når det er ved at være sidste udkald for den slags.

Oline og jeg bagte i går. Hele dagen. Fra middag til langt ind i aftenen.

Italienske Fristelser & Chokoladedrømme

Vi bagte blandt andet Italienske Fristelser & Chokoladedrømme. De første lagde jeg dejen til og de andre er Olines fortjeneste. Ud over dem, bagte hun også orange-/chokoladefigurer, som skal glasur-dekoreres senere i dag.

Sidst på aftenen serverede jeg en risotto med svampe. Et meget spændende øjeblik. I vores familie har ingen været overbeviste om det fantastiske ved en risotto, efter vi fik en sådan serveret i Amsterdam for ti år siden. Den ene risotto ødelagde så et årtis muligheder for at nyde den cremede, lækre risotto, for det viste sig, at vi alle tre kunne lide det. Det er ikke sidste gang, der er risotto på menuen på Tjørnevang.

I dag er søndag. Søndag er lys på juletræet, kaffe, stille formiddag og måske en stak vasketøj. Om mindre end en uge lander Annemette, Heidi & Irma. Vi er næsten klar til juleferie og vi når i mål. Det er godt at vide.

You Might Also Like

8 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. december 2016 at 12:31

  Julen kommer jo uanset om vi er klar eller ej, så mit mantra er, at jeg lige så godt kan nyde alt. Også det, der ikke er, som forventet. Måske er det bedre. Jeg gi’r det i hvert fald en chance og jeg bliver sjældent for alvor skuffet :-) Chokoladedrømmene er Olines værk, så jeg ved ikke, hvor hun har opskriften fra, men hun findes da på Instagram og hedder olinebird, så hun kan da kontaktes :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene, Aalborg
  19. december 2016 at 10:24

  Glædelig jul til jer alle.

  De der chokolade drømme ser meget lækre ud – er det en opskrift I vil dele ud af, eller fortælle hvor den kan findes ??

 • Avatar
  Reply
  Jakobine
  19. december 2016 at 09:22

  Også glædelig jul til dig og dine. Her kommer julen alligevel selvom vi ikke er færdige. I år har minu mand været igennem en større hjerteoperation. Så det bliver en stille og rolig jul, men i familiens skød og med gode venner.

 • Avatar
  Reply
  Maja
  19. december 2016 at 04:10

  Hvor lyder det dejligt, både strik, bagningn og den dejlige venten på besøg i julen.
  Modtog for en uge siden de dejligste handsker og en hue fra min mor, som jeg havde fået hende til at strikke i jeres skønne Cottonwool og det er bare det blødeste og varmeste at have på hjem fra arbejde kl 6.30 om morgnen efter en 12 timers vagt.
  Jeg håber I alle må få en glædelig jul og husk nu at slappe lidt af og nyde det dele

 • Avatar
  Reply
  Aud Marit Skjær
  18. december 2016 at 20:31

  God jul til deg og familien! En venninne har strikket ditt design SKRÅPLAN for meg. Det ble stilig, stort, varmt og mykt! Jeg byttet ut garn og farger til blått og syrlig grønt, svart og lys-lys blågrå. Alpakkaull.

 • Avatar
  Reply
  mormormedstiletter
  18. december 2016 at 19:47

  Hvor er du flittig, Liselotte:-) Bare det var mig, som havde din energi. I stedet går vi ture med børnene, som er på besøg herned hos os i Andalusien, men så snart de er rejst hjem igen, SÅ skal jeg i gang med juleforberedelserne:-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  18. december 2016 at 15:32

  Jamen der er håb for os alle mht. julefred.
  Jeg lærer det åbenbart aldrig … at sætte mine krav og forventninger ned …. håber det sker når den sidste også er fløjet hjemmefra …
  Jeg har ganske vist ikke ferie, men har da fri de tre juledage ….. og der er heldigvis ikke vildt meget på programmet andet end hygge med de nærmeste …..

 • Avatar
  Reply
  VenterPaaVinBlog
  18. december 2016 at 11:33

  Sikke hyggelige sysler! Jeg er så imponeret over jer nørklere – har selv igår postet endnu en af min mors kreationer, som der var gemt i en pakkekalender-pakke (det bliver man jo aldrig for gammel til, vel?) Det er bare så skønt, med hjemmelavede gaver. :D

  – A

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)