28

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter på, at jeg fatter strikkepindene. Jeg vil så gerne og jeg gør det også. I små, afmålte portioner strikker jeg på forskellige, skønne projekter, men det forhindrer jo ikke, at jeg også drømmer og lægger små strikke-planer.

Et nyt strikke-år ligger dugfrisk og venter

Jeg har mange ønsker for strik og jeg har masser af idéer. Jeg flagrer fra idé til idé og fra projekt til projekt. Jeg springer på og springer af. Jeg mangler struktur og fokus og måske er det i virkeligheden en god idé at gå fra flyvske drømme til noget mere håndgribeligt. Jeg har derfor lavet lister med ønsker for 2017. Nedenfor kommer listen af cardigans, jeg gerne vil i gang med.

Man skal ikke være lunken, når det kommer til strik. Man skal ønske og sætte mål. Jeg når med sikkerhed ikke dem alle, men der er et bredt og varieret udvalg af strik på min ønskeliste for 2017 og mange af modellerne kommer fra Brooklyn Tweeds brede udvalg af smukke opskrifter. Jeg har en forkærlighed for de forholdsvis klassiske modeller, de tilbyder og ovenfor er derfor bare et beskedent udsnit af de opskrifter, mit strikkebibliotek indeholder.

 1. Bellows – en skøn, kort cardigan med hverdagspotentiale. Jeg vil nok vælge at strikke den i en rest Funky Chunky, jeg har stående på hylden eller måske Blackhill Højlandsuld Chunky sammen med en tråd Blackhill Silk Kid Mohair. Grå. Lige til højrebenet. Strikkes på pind 8.
 2. Corvid – En lang cardigan. Jeg har en på hver dag. Denne ville bare opsluges af hverdagens behov for noget, der er varmt og lækkert. Jeg ville umiddelbart strikke den i dobbelt Blackhill Højlanduld i farven Skifer. Dejlig anvendelig. Strikkes på pind 4½.
 3. Lander – utrolig flot og masser af udfordring for en strikker som mig, ville denne klart kræve, at jeg er virkelig tændt og har stamina, så det er ikke den, jeg vil starte umiddelbart. Den kræver et særligt humør og god tid for mig. Jeg ville strikke den i Blackhill Højlandsuld Chunky. Strikkes på pind 6½.
 4. Landfall – denne cardigan har fulgt mig i flere år. Jeg drømmer om den. Jeg vil så gerne, men hver gang synes noget andet altid at snige sig ind foran og overhale indenom, men jeg har ikke opgivet drømmen om Landfall strikket op i dobbelt Blackhill Højlandsuld i farven Antracit eller skifer. Strikkes på pind 4½.
 5. Stonehaven – jeg er allerede i gang. Et kæmpestort stykke strik at sidde med, men jeg er vild med, at den er så utraditionel i facon. Ikke nem at bruge, men så smuk, at jeg er ligeglad. Jeg strikker den i dobbelt højlanduld og en enkelt tråd tynd mohair fra gemmerne for lidt ekstra luksus. Strikkes på pind 6½.
 6. Channel – også denne har jeg i flere år haft på listen for cardigans, jeg gerne vil strikke. Den skal strikkes i dobbelt højlandsuld i farven Kardemomme, har jeg besluttet. Kommer tid, kommer råd, tænker jeg og forelskelsen er i hvert fald usvækket. Strikkes på pind 4½.

Jeg strikker lige nu på to store projekter og jeg er fristet til at starte et lille, let stykke strik, men har endnu ikke gjort det, fordi jeg – som noget nyt – vil prøve at indføre et forholdsvist monogamt strikke-år i et forsøg på at få lidt mere afsluttet, end det var tilfældet i 2016.

Jeg tænker, at det er et ambitiøst 2017 på cardigan-fronten, men jeg tænker heller ikke, at jeg skal nå alle igennem. Listen er ment som inspiration og en påmindelse om, at der er strik, jeg gerne vil lave. Når jeg løber tom for idéer, vil jeg kigge tilbage på listen her og måske blive inspireret til at starte på en af de smukke cardigans.

Jeg håber, at listen kan være med til at sikre færre fejlskud og i stedet resultere i flere ting, jeg bliver rigtig glad for. Jeg vil lave flere lister med ønsker for strik i 2017. De skal hjælpe mig til at huske, at jeg allerede har biblioteket fuld af smukke, skønne og inspirerende opskrifter på alverdens beklædning, jeg gerne vil eje og selv tror på, at jeg vil komme til at bruge flittigt.

I første omgang blev det til en gennemgang af cardigans – et beklædningsstykke jeg anvender stort set hver eneste dag året rundt. Sikke smukke eksempler på det, jeg har fundet her, hvis jeg selv skal sige det.

Hvad med dig? Kan du holde fokus, færdiggøre og laver du også lister eller er du, som jeg i bund og grund er, lidt impulsiv og anarkistisk og har du så planer om at fortsætte ad den sti eller …?

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

28 Comments

 • Avatar
  Reply
  conny
  10. januar 2017 at 09:50

  Jeg ville ønske, jeg kunne være mere struktureret med mit strik. Og bedre til at finde på. Marts 2016 startede jeg med en snoningssweater fra Sandnes med snoninger/fletninger fra pind 1 (eller måske 4) og over det hele. Jeg elsker, at noget så simpelt som ret og vrang plus en hjælpepind kan give så smuk en struktur. Men hold nu op, hvor er den langsom at få færdig. Jeg har vist strikket på ærme nr. 2 i en måned nu. Men jeg har besluttet, at der ikke bliver startet noget nyt op, før den sweater er færdig. Indimellem har jeg så fået strikket et Skråplan, 2 hold karklude, en lille Tankestreg til barnebarnet og en enkelt strømpe. Og der ligger en TrilleRille – eller hvad den nu hedder – fra Garnudsalg og venter på at komme i gang. Og jeg har lovet den anden datter en sweater. Der ligger også noget garn i en kasse, som jeg ikke kan finde ud af at få brugt. Så jo. Struktur og ideer er savnet hos mig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. januar 2017 at 15:11

   Idéerne har jeg alt for mange af, Connie, så jeg deler gerne ;-) Det manglende fokus kæmper jeg en del med, men jeg håber, at det lander fornuftigt alligevel å et tidspunkt og jeg har også ting, som ligger et år eller mere for så pludselig at blive færdige ;-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  8. januar 2017 at 22:59

  Impulsiv og anarkistisk – helt sikkert. Jeg har masser af planer og fiktive lister, men jeg ender oftest med noget andet. Jeg er ikke monogam, hvis ikke jeg har mindst tre projekter i gang bliver jeg nærmest rastløs – der skal være noget at vælge mellem.
  Til gengæld er det meget, meget sjældent jeg ikke bliver færdig. Der kan godt være knuder og lange svigt på vejen. Når jeg en sjælden gang imellem bliver færdig inden for en overskuelig periode, står jeg som regel tilbage med en lidt mærkelig følelse :)
  Sidste år satte jeg mig mål, lavede aftaler om et par projekter der skal strikkes. Jeg er ikke i gang endnu, men jeg kan mærke at jeg mentalt nærmer mig – håber jeg, for pludselig laver jeg noget andet.

  Og det med alt for tungt strik det kender jeg godt. Her er helt på linje med at nyt og mindre må til – bare til ind imellem, når det tunge har brug for en halv times pause – eller mere ;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. januar 2017 at 15:10

   Jeg må have taget hul på endnu et lille, let projekt. Jeg strikker huer ind imellem :-)

 • Avatar
  Reply
  mormormedstiletter
  8. januar 2017 at 22:44

  Åhh, hvor de flotte allesammen…bare det var mig, som havde tiden til at strikke:-) MEN på min 20-måls liste står der faktisk at jeg skal genoptage strikkeriet i 2017;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. januar 2017 at 15:07

   Det bliver godt med det strik. Jeg er sikker :-)

 • Avatar
  Reply
  Søs Hussmann
  8. januar 2017 at 10:20

  Herlig cardiganliste og jeg fik øje på Stonehaven.
  Tak for det
  Som regel har jeg et koncentrationsstrikketøj og et TVstrikketøj i gang.
  Lige nu er det Geilsk Mystery KAL-sjalet og Hanne Falkenbergs Text.
  Nå, ja, 3D grydelapperne fra Strik Historien ligger på lur og to UFOer har gemt sig i en kurv, men det er så den polygami, jeg kan overskue og har det fint med.
  Held og lykke med projektet om at blive relativt monogam

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. januar 2017 at 14:32

   Tak Søs, jeg øver fortsat :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne-Dorte
  7. januar 2017 at 21:22

  Jeg er som regel rimelig monogam men det koksede helt i 2016. Først pga syg baby og derefter fordi jeg gik i gang med still light tunic. Den var SÅ kedelig! Så der røg mange små baby projekter på pindene hvilket resulterede i at et let og hurtigt projekt kom til at tage 6 måneder!

  For 2017 har jeg lavet en drømme strikke liste og meldt mig på frk. Garns garderobe make a long. Målet er at få lavet de bluser jeg har haft garn til i flere år så der igen bliver plads både på lageret og i hovedet…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2017 at 09:27

   Det er sådan en god idé at prøve at målrette strikkeindsatsen, hvis tiden er begrænset. Jeg er bare ikke sådan et menneske, som trives med alt for faste rammer. Jeg stikker altid af – og det kommer også til at ske her, men jeg har det godt med at have lavet listen, fordi jeg ofte glemmer, hvad det er, jeg gerne vil strikke, når jeg skal i gang med nyt. Så er det godt at have en inspirationsliste :-)

 • Avatar
  Reply
  Else
  7. januar 2017 at 20:16

  Lige hvad jeg manglede. Brooklyn Tweeds garn erstattet med Garnudsalgs. Mange af de cardigans du vælger er jeg også hook på. Plus den, der hedder Emerson. Hvad tænker du jeg kunne strikke den i … altså af Garnudsalgs Garner?

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  7. januar 2017 at 18:16

  Jeg har altid to projekter igang – et med koncentrations strik og et med tv strik ;-). De to supplerer hinanden på smukkeste vis og giver min hjerne skiftevis udfordring og ro
  Til gengæld er listen over nye projekter altid næsten uendelig – så stor forståelse for cardigan drømme og ønskelister :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2017 at 09:23

   Det med to projekter er også en god ide, men jeg kan altså ikke finde ud af, at lade det blive ved det :-)

 • Avatar
  Reply
  Annie hartvig
  7. januar 2017 at 16:31

  Sikke nogle skønne modeller du har på listen. Jeg købte opskriften på Corvid i 2016 men er endnu ikke kommet i gang men måske den ville være et godt bud på ” nem strik” ind imellem mit Øland mønstersjal og Natsværmersjalet som jeg bare må eje.
  Nå ja så er der jo Skråplan, det mest geniale tørklæde og noget af det strik som jeg bruger mest – er i gang med nr 4 og 5 men schyyy sig det ikke til nogen hi hi

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2017 at 09:22

   Jeg er tavs, Annie ;-) Alle opskrifterne jeg har nævnt – med undtagelse af Stonehaven – er også sådan nogle, som har ligget på lager og ventet :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  7. januar 2017 at 15:42

  Jeg har også p.t. gang i to strikketøj, jeg har bestemt jeg ikke må igang med flere før de er færdige. Så har jeg planer om angående igang med en kjole i cotton/wool
  Det er flotte cardigans du tænker på at strikke, særlig landfall er jeg vild med.
  God strikke weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 15:47

   Tak Ulla og god strikke-weekend til dig. Du må jo have det lange ben foran, så du kan komme i gang med de næste projekter :-)

 • Avatar
  Reply
  Linda
  7. januar 2017 at 15:22

  Tak, for at dele din inspiration. Mine egne lister bliver ofte tilføjet et projekt mere, når jeg har kigget på dine. Deler din smag for enkel hverdagsstrik krydret det lidt ekstraordinære indimellem.
  Jeg har også et mål i 2017 om at gøre projekterne færdige, før det næste starter…
  På min inspirationsliste for 2017 er bl.a en vintageinspiretet t-shirt i noget lyseblåt blandingsgarn (uld og silke, tror jeg) fra garnudsalg. Samt en grå cardigan, som meget vel kunne blive en model fra Brooklyn Tweet eller Kim Hargraves.
  Glæder mig til at se hvad der inspirerer dig i 2017. Godt nytår

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 15:45

   Tak og godt nytår til dig, Linda. Det er skønt at blive inspireret og vælge til og fra. Der kommer med sikkerhed nyt til og måske nogle af disse så rykker om bag i køen, men sådan er strikke-livet jo netop så skønt :-)

 • Avatar
  Reply
  Trine F
  7. januar 2017 at 14:50

  Jeg bliver simpelthen stresset af at have flere ting i gang, så det er en sag af gangen, men så går det til gengæld osse hurtigt ;-) Lige nu er det et par lækre strømper til mig selv, strømpegarn med kashmir sååå bløde.
  Og bagefter skal der hækles en vampyr fra Lalylala. Bagefter bliver det måske en nederdel, men det vides ikke med sikkerhed.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 15:43

   Sådan strikkede jeg også tidligere. Monogamt. Nu stresser jeg rundt og starter op hele tiden, så derfor det nye løfte til mig selv. Jeg håber, at det kan give strikke-ro ;-)

 • Avatar
  Reply
  Fru Moll
  7. januar 2017 at 14:48

  Prøver at holde mine projekter på 3 – 4 ad gangen. Det lykkes ikke altid! I øjeblikket er jeg bl.a. I gang med ‘Slå om’ modellen af Else Schellerup. Jeg elsker denne cardigan, og det er den 4. af slagsen – denne gang strikkes i Blackhill Silkwool. Er ret lun på ‘Landfall’, så det bliver vist næste projekt, og så må de andre vente. Sådan er det bare!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 15:41

   Det er så dejligt at kunne inspirere hinanden og det er skønt at læse her i kommentarfeltet, at andre end jeg får lyst til at strikke modellerne :-) Du er sej sådan at strikke 4 af samme slags :-)

 • Avatar
  Reply
  greencamijo
  7. januar 2017 at 14:27

  Jeg bliver monogam når jeg glæder mig til at få projektet i brug, fx en cardigan jeg virkelig ser frem til at få på.Eller babystrik hvor baby venter lige om hjørnet. Tørklæder til mig selv kan jeg være 100 år om. Men det er sjældent at noget ikke bliver færdigt. Jeg har altid ca 6 projekter igang, men det afholder mig ikke fra at slå op til noget, hvis jeg lige får en fiks idé.

  Tusind tak for din cardiganliste Liselotte, jeg er VILD med channel! Det må jeg have på pindene som næste store projekt.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 15:40

   Channel er også mit næste, store projekt, tror jeg. Den er bare så smuk og anvendelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Britt
  7. januar 2017 at 14:26

  Det er så dejligt med de blog-posts, der indeholder en masse inspiration. Det er nogle skønne modeller, du har udset dig. Der er flere, der frister mig meget! Jeg syens især Lander ser fin ud – men jeg er ikke haj til flere farver, og den model kræver vist lidt sikkerhed for enden af pindene

 • Avatar
  Reply
  Anne Mette
  7. januar 2017 at 13:30

  Åh jeg er så dårlig til at færdiggøre ting, der er for meget lækkert i strikke verden, til at jeg kan holde motivation
  Jeg har dermed også bestemt mig for at holde mig til et projekt af gangen, selv om det kilder i fingeren
  Pt er jeg ved at hækle et tæppe i alle mine rester af Højlands uld og det kan blive stort, hvis jeg skal bruge dem alle

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2017 at 14:11

   Jeg vil prøve at genoptage den (relative) monogame tilgang til strik, jeg engang havde. Måske den kan motivere mig til at færdiggøre. Det satser jeg på ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)