Søndag. Søde, stille søndag. Jeg elsker dig.

Søde, stille søndag, jeg elsker dig. Du giver rum og plads til at være langsom og samle energi. Det gør godt for mig, som allerede trænger til en sen eftermiddagslur uden overhovedet at have anstrengt mig det mindste hele dagen.

Søde, stille søndag, jeg elsker dig. Du giver rum og plads til at være langsom og samle energi. Det gør godt for mig, som allerede trænger til en sen eftermiddagslur

Ingen ture ud af huset. Ingen gæster. Intet andet end lyden af vaskemaskinen, Kenneth, der rydder op i bryggerset, Oskar, der snorker på bænken og Oline, der slet ikke kan blive færdig med at fortælle om den lejlighed, hun lige har fundet inde midt i byen. Helt oppe under taget med hems og lige akkurat midt i hjertet af Aalborg, som de fleste unge vist drømmer om, er hun heldig at have fået lejlighed.

Hun er utrolig heldig og hun ved det. Hun sover nærmest ikke af bar spænding og hun speedsnakker om alt mellem himmel og jord, mens hun drømmer om soveværelse på hemsen, fem minutter hjem fra Jomfru Ane Gade og udsigt til at løsrive sig med alt, hvad det indebærer.

Hun har boet godt her. Hun har egen, separat lejlighed. Hun bor gratis. Hun vasker, spiser og henter fornødenheder inde i hovedhuset, så det har været nemt og bekvemt at være sig selv og det har været billigt. Der er bare en iboende trang til at komme ud og se, om vingerne bærer og jeg forstår hende. Jeg forstår sagtens, at hun har lysten. Jeg glæder mig sådan på hendes vegne og jeg genkender alle de følelser, der overmander hende.

Om jeg græder, når hun flytter? Ja! Selvfølgelig! Jeg vil sørge, men jeg vil også glædes. Både på hendes og vores vegne, vil jeg glædes. Hun starter en ny epoke af sit liv og det er spændende og sjovt, husker jeg.

Vi starter også en nye epoke. Den uden hjemmeboende børn. Jeg håber også, at den bliver spændende og sjov, men det er vel et spørgsmål om, hvad man putter i den. Den kan blive fuld af eventyr. Jeg vil gøre mit bedste, for at den bliver det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Relaterede skriv

11 kommentarer

 • Svar
  conny
  11. april 2017 at 23:40

  Skønt at finde drømmelejligheden! Og I skal såmænd nok finde ud af at bo alene Det er jo ikke i den anden ende af landet. Hun skal nok komme på besøg indimellem.

 • Svar
  Jeg drømmer om Alper, grønne bjergsider og lederhosen af Slagt en hellig ko
  11. april 2017 at 02:23

  […] Om lidt flytter Oline ud formentlig for altid. Hun skal pakke ned i flyttekasser og inden skal hun sortere og rydde op. Det kan vi ikke rigtig hjælpe med, så mon ikke det er i orden med hende, at vi stikker af? Jeg tror det. […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2017 at 12:17

  Det er bare stort og underligt og helt forfærdeligt (dejligt), at hun flytter om et øjeblik. Der bliver stille hjemme. Det skal vi vist lige vænne os til, men sikke en fest det bliver, når hun så kommer på besøg :-)

 • Svar
  Signe
  10. april 2017 at 09:50

  Nu kom jeg til at småtude.. men jeg er også syg og dermed letpåvirkelig, ahem… :) Mine unger flytter heldigvis ingen steder foreløbig, men når det er sagt, så er det jo en god ting, at hun vil ud at være sig selv på en ny og mere forpligtende måde. Det er, som det skal være! Og med det anker, hun har hjemme, bliver hun garanteret en hyppig gæst, I kan hygge om <3

 • Svar
  Karin
  10. april 2017 at 08:48

  Nyt liv på bedding.
  Ingen tvivl om at I som har mange interesser og er så gode til at køre ture og bruge jeres omgivelser vil få meget nyt at fylde I jeres fremtidige liv.
  Min den største flyttede for et år siden og det har været skønt for os alle …. Måske mindre for hendes far …… Vi nyder det når de unge er hjemme …. og det er de ofte.
  Nu er den mindste på 17 også på vej, da hun nok får læreplads i Glostrup …. Og at skulle med bussen hver morgen kl. 5 .. det er nok lige tidligt nok ..
  Men jeg føler det er helt ok, endnu ihvertfald ….
  Og som en anden skrev …. ja enhver ting har sin tid … og nu er det snart vores .. juhuuu.

 • Svar
  Henriette
  10. april 2017 at 08:31

  Jeg sidder og bliver helt grådlabil på dine vegne…..og min søn er endda kun 6 år gammel.
  Han starter i skole her d1/5. Det synes jeg er stort!!

 • Svar
  Jannie
  9. april 2017 at 21:33

  Lækkert garn du har på pindene. Og tillykke til Oline med lejligheden.

 • Svar
  Helle
  9. april 2017 at 21:22

  Ak ja Liselotte, man kommer til at græde når ens barn flytter hjemmefra. Jeg hulkede ind i en teenagearmhule, da den sidste flyttede. Det var sørgeligt, men det var også helt iorden. Han skulle jo også prøve vingerne. Og når barnest så kommer hjem på besøg, er det bare så hyggeligt og den allerbedste tid.

 • Svar
  diana grønsted
  9. april 2017 at 20:29

  Kære Liselotte.
  Stort tillykke til Oline – og jer – det kan kun gå godt. Skulle det brænde på, kan I hurtigt nå hinanden, men hvorfor skulle det det?
  Hun er en fornuftig pige, der har fået en god, fornuftig og kærlig opvækst, så det kan kun gå godt.
  Mange forældre syntes det er forfærdeligt, når ungerne flyver fra reden. Jeg var ikke en af dem – tværtimod. Det har ikke noget at gøre med, man ikke holder af dem. De ældste på 18 og 16 flyttede samtidig. Datteren med kæresten hun havde havde haft i mange år – sin unge alder til trods, og drengen fordi han skulle i lære som tjener, og somme tider møde kl. 6, og så kunne han ikke komme med offentlig transport, Tvillingerne da de var omkring 20. Vi købte en lejlighed til dem i Århus, hvor de skulle læse.
  Alt har sin tid…….
  Alt det bedste til jer alle fra Diana

 • Svar
  Randi Borup Jensen
  9. april 2017 at 20:02

  Dejlig med sådan en slappe-af dag
  Hvor er det skønt for din Oline, at hun har fået en lejlighed i Aalborg, det er jo ikke altid nemt.
  Jeg sidder og smiler ved tanken om alt den sprudlende snak – for her oplever vi også den snakken om møbler, indretning og muligheder i de her dage, for vores datter, som har boet her hjemme med sin 2 børn i 3,5 år, har i torsdags skrevet lejekontrakt på lige det rækkehus, hun har ønsket sig og skal flytte til juli – det er jo ikke første gang, men stort set lige så spændende
  Det er ambivalente følelser, der banker på ved tanken om, at her snart bliver stille- vi har jo prøvet to-somheden før og glæder os til den igen, men kommer helt sikkert også til at savne dem, selv om de kun lige flytter indenfor byskiltet og det er ca 1,5 km.
  Det er en naturlig del af livet, det er en glæde at børnene kan klare dig selv og friheden til at vi kan bruge vores tid nøjagtig som vi vil

 • Svar
  Nana
  9. april 2017 at 19:07

  Til lykke til Oline! Og, ja, det er stort at flytte hjemmefra. Og det er stort for forældrene. Nu er det to år siden min yngste flyttede hjemmefra, og jeg kan stadig savne at have hjemmeboende børn, men jeg glæder mig sådan på deres vegne over deres nye, fine hjem. Og fremfor alt glæder jeg mig over at de er blevet sådan nogle kloge og søde voksne der kan klare sig selv. Det er jo lige som det skal være :-) Og vi er egentlig ret gode til at fylde livet med gode ting – også uden unge mennesker i huset. Nå, ja, og heldigvis kommer de stadig ofte på besøg. Og sådan bliver det selvfølgelig også for jer :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)