Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind

Jeg sidder inde på mit værelse. Her er stille. Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind og fortæller mig, at det måske er en god ide at lukke døren ud til haven. Der er ingen varme. Ude er der gråt, men det gør ingenting, for mor er opereret og det er gået over al forventning.

Hun blev opereret torsdag eftermiddag. Da der blev serveret aftensmad oppe på syvende, hvor mor residerede efterfølgende, spiste hun både hovedret og dessert. Bagefter gik hun ud gangen og spadserede tyve minutter, for er der noget min mor er, er det stædig og intet får lov til at bestemme, så gå skulle hun og det gjorde hun. Det var kun timer siden lægerne havde fjernet en cyste tæt ved rygsøjlen på hende, at hun syntes, at hun skulle i gang igen. Selvfølgelig syntes hun det.

Når alting går bedre, end nogen turde håbe

I går stod hun pludselig nede i Garnudsalg. Ikke for at arbejde dog, men tænk engang. Hun spadserede ind, hilste på os allesammen og kørte så hjem og gik op på anden sal, hvor hun bryggede kaffe, ordnede småting og i det hele taget bare hyggede sig, indtil Annemette fik hende overtalt til en lille lur, inden hun skulle herned til grill og hygge, for selvfølgelig kunne hun da det …

Hun hyggede sammen med os andre til langt ud på aftenen, inden hun og Annemette kørte hjem til hende. Annemette sover hos hende i nat. Det føler vi os mest trygge ved. Vi, som Annemette, Kenneth og jeg. Mor er helt ovenpå igen og havde vi spurgt hende – hvilket vi ikke gør i den slags sammenhænge – havde hun med sikkerhed ment, at der ikke var nogen grund til, at vi skulle have det besvær. Hun er simpelthen gjort af det sejeste stof, min mor.

Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind

Jeg indretter mig med stort og småt

Jeg er i gang med at flytte ind i en ny arbejds-computer. Det er et stort arbejde og jeg glemmer altid, hvor lang tid det tager. Jeg starter forfra hver gang. Man skal ikke installere børnesygdomme og gamle dumheder, så der skal være hånd i hanke med det, der lægges ind på harddiskene og jeg er allerede godt i gang, men tid tager det.

Jeg skriver faktisk dette indlæg på den nye computer. Det er som at komme hjem, for det er samme model, som står på mit kontor nede i Garnudsalg. Jeg har ofte brug for at arbejde hjemmefra, så der er brug for, at jeg har et godt redskab til det og ikke min gamle, udtjente laptop. Denne dur og jeg er allerede næsten på plads. De vigtigste installationer er klaret og jeg mangler kun enkelte små programmer, for at være helt klar.

Jeg drikker dagens første kop kaffe. Den er god og tiltrængt. Jeg hygger mig, for jeg kan lide at indrette mig – også på en computer.

Rigtig god lørdag derude. Min bliver stille. Lige her, tror jeg.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Relaterede skriv

11 kommentarer

 • Svar
  conny
  11. juli 2017 at 08:44

  Dejligt at læse, at operationen gik godt, og at din mor er så sej.

 • Svar
  Jeg manglede kun nogle få pinde på det nye sjal af Slagt en hellig ko
  10. juli 2017 at 02:16

  […] har sovet hos mor i nat. Hun hjalp mor i bad i morges, vaskede op og støvsugede og tog så afsked med mor for denne […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. juli 2017 at 08:14

  Det er rigtig dejligt, at det er gået så godt. Det er imponerende, at det kan være sådan. Hun nyder vist bare, at det er overstået og hun ikke længere har så ondt og det er dejligt at se :-)

 • Svar
  FrkAnemone/Ulla
  8. juli 2017 at 18:49

  Tillykke med den veloverståede operation for din mor.

 • Svar
  Yvonne
  8. juli 2017 at 18:38

  Til lykke med at det gik så godt med din mor :-)
  Jeg har i et stykke tid nu spekuleret på dine it-hjælpemidler. Hvad er det for en pc, som du er gået over til nu, og bruger du den apple computer, som du fik på et tidspunkt?
  Jeg spørger, fordi jeg snart skal til at udskifte min gamle pc.
  Kunne være rigtigt dejligt med en update (svar gerne via en blogpost, måske er der andre, som også gerne vil vide det).
  Og tak for dine altid livsbekræftende ord og tanker.
  Yvonne

 • Svar
  Lene
  8. juli 2017 at 16:44

  Din mor er da bare gjort af noget ganske særligt. God bedring til hende og må I alle nyde aftenen :-)

 • Svar
  Vibeke
  8. juli 2017 at 16:03

  Kram hende far mig. Hun er så møjsej altså. ❤️

 • Svar
  Anna-Grethe Robertsen
  8. juli 2017 at 14:14

  Hun er godt nok lavet af noget specielt stof, din mor, hils hende og ønsk hende alt godt.

 • Svar
  Wong Wai
  8. juli 2017 at 12:47

  GODT, at kunne trække vejret dybt og inderligt .
  God weekend til dig og dine <3

 • Svar
  Fríða
  8. juli 2017 at 11:38

  dejligt at det går din mor så godt, fortsat god bedring! én kirurg jeg kender siger at det ofte er således at jo værre folk har det inden operation, jo hurtigere kommer de på benene igen, og det skulle være fordi man vågner op og mærker så stor en forskel at man synes at det man föler nu ikke er noget som helst.

 • Svar
  Tina Nymann
  8. juli 2017 at 11:29

  Hvor dejligt at din seje mor er ovenpå så hurtigt
  Det er jo altid bekymrende når vores forældre bliver syge, for i deres alder er der jo ingen garantier for at de kommer ovenpå igen, så rigtigt skønt for jer!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)