51

Exploration Station – skulle jeg strikke et mere?

Jo, det er sådan. Exploration Station – skulle jeg strikke et mere? Jeg er ikke blevet skør, men det var sjovt at strikke og jeg er – overraskende nok – temmelig vild med dette sjal, som stikker langt udenfor noget, jeg ellers ville strikke.

Når man pludselig er overbevist om egen genialitet

Jeg var i tvivl om farvevalget i starten, men efter ganske kort tid, var jeg overbevist om egen genialitet – noget, der af andre bliver oplevet som frygteligt irriterende, men ikke desto mindre gør den slags virkelighedforvrængning mig til et mere omgængelig menneske, end da jeg stadig var i tvivl og hele tiden stillede spørgsmålstegn ved egne valg. Jeg ville altså tilsyneladende gerne ligne en meget, MEGET stor bi

Exploration Station - skulle jeg strikke et mere?

Det var sjovt fra start til slut

Sjalet et spændende og sjovt at strikke, fordi det hele tiden udvikler sig og der er ikke de store chancer for at nå at kede sig, når man er i gang. Det bliver nyt lige akkurat når, man er ved at være mæt af ret-strikkede bananer. Han er smart, ham Stephen West.

Der er hele tiden nye teknikker, forskellige teksturer og så er der den i-cord, jeg elsker. Nogle hader den, fordi den er langsom af lukke af med, men jeg synes altid, at den er arbejdet værd. Den gør bare noget helt særligt fint for stabilitet og elegant finish, hvis du spørger mig.

Exploration Station får en varm anbefaling her fra

Skal du i gang med et af Stephen Wests designs, tror jeg egentlig gerne, at jeg vil anbefale dette. Opskriften er også oversat til dansk og der er så meget teknik at lære, som ikke er vanskeligt, men meget nyttigt at kunne efterfølgende.

Jeg har strikket sjalet i hele fire forskellige kvaliteter og jeg tænker, at det ikke er så afgørende, om kvaliteterne er de samme, men mere om strikkefastheden er nogenlunde den samme. Størrelsen på sjalet kan jo godt variere en smule, uden det gør det mindste.

Fakta:

OpskriftExploration Station af Stephen West.

Garn: Sjalet er strikket i

Pind: 3.75

Garnforbrug: Et fed af hver farve er taget i brug.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Her er et sjal, der er sjovt at strikke fra start til slut. Jeg synes, at det er en sjov introduktion til Stephen West og hans vilde og sjove design, fordi det netop giver dig en fin fornemmelse af, at det ser kompliceret ud, men slet ikke er det. Opskriften er også med dansk oversættelse.

Du kan se mere her.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

51 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pia Larsen
  14. september 2018 at 01:20

  Vild med at man kommer så mange “teknikker” igennem når man ikke er “super-strkker”. Kom til at forære det første (Exploration Station) væk. Var på kursus i det fedeste strikke-projekt og slutdatoen på kurset lå tæt på en meget kær’s fødselsdag, så jeg var ikke langt inde i projektet da jeg besluttede at det skulle foræres væk i gave. Hun blev heldigvis MEGET glad for det. Nu er jeg simpelthen nødt til at strikke et til mig selv…og JEG GLÆDER MIG
  Nye farver nyt sjal…tror jeg kunne strikke 10 uden at blive træt af dette fantastiske sjal/denne fantastiske opskrift ❤❤❤

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. september 2018 at 08:19

   Det er også sjovt at strikke. Jeg har strikket 4 af dem nu og kunne sikkert strikke endnu et på et senere tidspunkt :-)

 • Reply
  En tiltrængt oprydning og rengøring af Slagt en hellig ko
  20. august 2017 at 21:32

  […] har ikke pakket krydsnøgleapparat og garnvinder væk fra fredagens opvinding af garn til et Exploration Station til Oline. Det har jeg ikke, fordi jeg sikkert ender med endnu et sjals-projekt til mig selv. Det […]

 • Avatar
  Reply
  conny
  20. august 2017 at 18:17

  Jeg kan godt lide dine matchende billeder af blomster og bier ;-) Og den mørke farve til at indramme de andre farver kender jeg jo igen fra dit eget skråplan-sjal. Til min fødselsdag ønsker jeg mig noget “handdyed” – så må jeg se, om nogen hopper på ;-)
  Du gør i hvert fald Stephen West ganske spiselig.

 • Avatar
  Reply
  Hanne Toft
  16. august 2017 at 13:34

  Hej Liselotte!
  Jeg er også vild med Stephen West sjalet, Exploration – og skal bare i han med det. Men jeg har loge brug for at vide – har du kunnet downloade det på dansk på Ravelry???

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. august 2017 at 18:15

   Jeg har ikke, for jeg strikker efter den engelske bog, han har lavet, men ja, det kan man derinde. Sprog opskriften er oversat til vises til højre på siden med små flag – der i blandt Dannebrog :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi Borup Jensen
  6. august 2017 at 10:11

  Jeg er jo hækler og meget lidt strikkende, men skulle jeg på noget tidspunkt vove mig ud i et strikke projekt, så vil dit fine sjal bestemt være aktuel for mig

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. august 2017 at 17:12

   Det er dejligt, hvis det kan inspirere :-)

 • Avatar
  Reply
  Iben A.
  4. august 2017 at 22:57

  Det er ualmindeligt smukt, dit sjal! Hvor er du heldig, at du bare kan!

 • Avatar
  Reply
  Jonna
  4. august 2017 at 20:51

  Jeg syntes det er rigtig flot ville ønske jeg kunne strikke således

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. august 2017 at 17:10

   Det er meget mindre svært, end det ser ud til at være :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  4. august 2017 at 18:24

  Jeg tror at noget af det jeg holder mest af ved Hr West er at han er så uforudsigelig. Han bryder grænserne, sætter det umulige sammen og skriver nogle ualmindelige gode opskrifter. Jeg har sjældent været i tvivl om hvad han mener med en given forklaring.

  Han er også vild og farverig og på ingen måde bange for at være grim. Nogen gange bliver det lidt for grimt, og sjovt nok har jeg aldrig haft lyst til at kaste mig over noget af det, jeg ved hvordan ender. Jeg har kun strikket hans mystiske sjaler- som han kommer med en gang om året. Der skal som oftest bruges mange farver – som Exploration Station, og en udfordring her er at sammensætte en flok farver, der ikke stikker for meget ud, uden præcis at vide hvordan de skal spille med hinanden – jeg kan nemlig heller ikke, når det bliver for vildt :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. august 2017 at 16:44

   Han er nem at forstå, når han forklarer i sine opskrifter. Det er også min erfaring :-)

 • Avatar
  Reply
  Frk.Anemone
  3. august 2017 at 20:56

  Ej, sikke mange kommentarer du får på dette indlæg :) Jeg er da vild med din udgave af E.S. Har selv lavet det i orange, bordeaux og lyserøde farver og havde samme oplevelse af hvor sjovt det var, selvom jeg også i flere år vrængede af dem, der var “solgt til” Stephen West. Han er dygtig, er han :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. august 2017 at 14:23

   Han er meget talentfuld og sikke sjovt det er at strikke, det sjal :-)

 • Avatar
  Reply
  Yvonne
  3. august 2017 at 18:32

  Flot sjal – og så elsker jeg din humor :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 19:36

   Tak, Yvonne – og hvor er jeg glad for, at vi nu er to, der synes, at jeg har én… humor altså ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne Meldgaard
  3. august 2017 at 18:19

  Sikke en smukkert, man bliver i godt humør af farverne. Har købt mønsteret – kunne godt tænke mig at strikke i CottonWool, Blåbær, Lavendel, Syren og Viol, tror du de kunne passe sammen :-))

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 19:36

   Man kan gøre akkurat, som man gerne vil, Hanne og jeg er sikker på, at det kan blive smukt med de nævnte farver :-)

   • Avatar
    Reply
    Hanne Meldgaard
    3. august 2017 at 19:58

    Tak for svar. Vil sende en bestilling i næste uge

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     3. august 2017 at 20:33

     Jeg håber, at du kommer til at nyde processen, som jeg har gjort :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte Fabrin Olsen
  3. august 2017 at 16:27

  ❤ fantastisk farvevalg

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  3. august 2017 at 14:56

  Det blev da skideflot – er vild med at du afslutter med den helt lyse gule

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 16:39

   Tak, Hanne. Jeg er også svært tilfreds :-)

 • Avatar
  Reply
  Betina Rothmann
  3. august 2017 at 14:46

  Glemte at skrive, at det er Super flot. Kunne forestille mig at strikke et med grønne og grå/ sorte nuancer.

 • Avatar
  Reply
  Betina Rothmann
  3. august 2017 at 14:44

  Tror du, at det kan strikkes i jeres højlandsuld? Har nemlig op til flere farver liggende

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 14:47

   Det tror jeg sagtens, at det kan :-)

 • Avatar
  Reply
  Liselotte Kristensen
  3. august 2017 at 13:49

  Kommer ud en dag og får dig til at vælge farver. Jeg elsker det sjal og er vild med teknikkerne. Men to gange er jeg begyndt og to gange er det røget ud. Fordi jeg kløjs i farverne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 14:47

   Jamen det er jo også den svære del at vælge de farver, Liselotte. Vi kan måske tage en lille farve-konference, når du næste gang kommer forbi :-)

 • Avatar
  Reply
  Maj-Britt
  3. august 2017 at 12:26

  Sikken en smuk udgave af exploration station – en af mine yndlingsopskrifter fra West, uden at have haft det på pinden endnu :-) Men jeg har haft valgt garn længe: 4 farver cottonwool fra garnudsalg :-) Håber 2 x 100 gr + 2 x 50 gr er nok :-) Spændende hvad der nu skal på din pind – flere West?? Man bliver vist afhængig :-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 13:24

   Jeg har allerede et par andre projekter på pindene – endnu et sjal, men ikke at ham og en stor jakke/cardigan :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  3. august 2017 at 12:18

  Stephen West er gal-genial og det irriterer mig ikke det mindste, at du synes dit farvevalg også er det. …og det har ikke det fjerneste at gøre med, at jeg selv er lidt pjattet med gult i alle nuancer for tiden.

 • Avatar
  Reply
  Lisbet
  3. august 2017 at 12:15

  Hvor er det smukt! :)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  3. august 2017 at 11:33

  Turbostrikker:) flot håndarbejde

 • Avatar
  Reply
  Annette
  3. august 2017 at 10:46

  Hvor finder jeg opskriften på dansk? Det er uhyre flotte farver, du har valgt, og matcher netop garn fra jer, som jeg har liggende og nu kan få brugt.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 12:19

   Opskriften er også oversat til dansk, så den kommer automatisk med, når du køber opskriften. Jeg linker til den i indlægget :-)

   • Avatar
    Reply
    Lone
    3. august 2017 at 12:27

    Er det når man køber opskriften på Ravelry? Eller er det når man køber garn og opskrift? Iøvrigt synes jeg det er flot og en spændende udfordring.

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     3. august 2017 at 13:23

     Det er når du køber opskriften på ravelry, at den kommer med en dansk oversættelse også :-)

 • Avatar
  Reply
  Pollyanna
  3. august 2017 at 10:41

  Først tænkte jeg også jeg ALDRIG ville strikke Stephen West – alt for meget farveeksplosion efter min smag, men så gik det op for mig det er fantastisk til at få has på nogle rester :-) Pt er jeg dog gået lidt død i vævestrikken efter et par optrævlinger, men det bliver snart færdigt – basta :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 12:18

   Jeg er jo også sprunget over hidtil, men sjovt er det altså :-)

 • Avatar
  Reply
  Annie hartvig
  3. august 2017 at 10:35

  Endnu en smukkert fra din hånd. Jeg er fuldstændig betaget og har selv håndfarvet garn fra Charlotte Spagner klar til dette sjal.
  Strik du bare eet mere

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 12:18

   Det gør jeg nok også… ;)

 • Avatar
  Reply
  Laila
  3. august 2017 at 10:31

  Ej hvor er det bare fint. Jeg har set mange af hans opskrifter, de er fine på den lidt gakkede måde, men det der har afholdt mig var at det var på engelsk. Nu skulle jeg måske prøve at lave et Tak for de fine billeder.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2017 at 12:17

   Dette er også oversat til dansk, så hop ud i det, Laila :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)