16

Honey Plum Shawl

Det går stærkt med de færdige stykker strik i disse dage og her kommer så Honey Plum, men så får det vist også snart en ende. Det handler om, at jeg har haft så meget i gang på én gang, siger jeg til mig selv, men det er ikke hele sandheden. Jeg har rigtigt mange WIP’s (work in progress) og derfor sker det selvfølgelig, at nogle af disse pludselig er færdige, men skal sandheden frem, starter jeg hele tiden nye projekter, som overtager strikketiden. Til gengæld bliver de så færdige.

Honey Plum Shawl, en sikker vinder

Det sidste gælder dette projekt. Honey Plum fra Mandarine’s, som drives af Melody Hoffmann. Et forholdsvist enkelt sjal, som v.h.a. små blonde-sektioner bliver meget raffineret og ikke mindst meget feminint og fint.

Honey Plum Shawl

Jeg forelskede mig, inden opskriften var frigivet

Jeg havde set sjalet på Instagram og var allerede forelsket, inden opskriften var frigivet, men besluttede mig så for, at jeg ikke skulle strikke flere sjaler. Det varede indtil forleden. Den 4. august købet jeg opskriften, fandt garn frem og gik i gang, da jeg endelig – og det tog tid – besluttede mig for kvaliteten og ikke mindst farven.

Jeg havde en smuk grøn i tankerne, men fortrød inden jeg for alvor var kommet i gang. Nu blev det rosa. Det passer smukt til modellen, synes jeg.

Vil du se, hvordan jeg gør?

Sjalet har en smuk picot-aflukning og da jeg i går var i gang med at lukke af, som jeg plejer, med en hæklenål, tænkte jeg, at du måske godt kunne bruge et tip til, hvordan disse picot-aflukninger kan gøres smidigt og pænt stærkt, for at strikke dem tager evigheder og vi ved jo allesammen, at tålmodighed ikke er min stærkeste side, ligesom jeg gerne bruger tid på at finde det sted, hvor gærdet absolut ikke er højest.

Jeg optog en lille video, som viser dig, hvordan jeg gør. Har du lyst til at se den? Her kommer den så :-)

Find fejlen

Jo, for sådan en er der jo, men det gør mig faktisk ikke det mindste. Jeg er ikke perfektionist, når det kommer til strik. Jeg lever fint med, at der er skævheder hist og pist og jeg er sikker på, at ingen opdager det, når sjalet er i brug og derfor oftest snoet omkring min hals.

Sådan blokker jeg et sjal i facon

Som du kan se, er jeg her i gang med at blokke sjalet i facon. Jeg har lige taget det ud af vaskemaskinen og har nu trukket wirer i toppen af sjalet, som er spændt fast med nåle, så det ikke kan rykke sig eller miste den ønskede facon, mens det tørrer. Efter at have fastgjort toppen af sjalet, strækker jeg det ud til ønsket facon og placerer i dette tilfælde nåle i hver enkelt picot.

Jeg lader sjalet tørre natten over, så jeg er sikker på, at det er helt tørt, inden jeg fjerner wirer og nåle.

Det der med at holde faconen …

Jeg har lidt mere at sige omkring tørring natten over og at holde faconen, men det kan du læse nederst under “bemærkninger”.

Fakta:

OpskriftHoney Plum af Melody Hoffmann.

Garn: Sjalet er strikket i Pure Cashmere Once fra Garnudsalg.dk.

Pind: 4.5

Garnforbrug: 6 nøgler er taget i brug.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Luksus er ordet for dette sjal, som er strikket i ren, blød cashmere. Jeg kommer til at elske sjalet, for det er blødt som en sky og varmer så dejligt, at jeg er sikker på, at det bliver et af mine yndlinge. Til gengæld er jeg ikke vild med faconen – crescent eller halvmåneformet – for uanset blokning, vil det altid finde tilbage til sin oprindelige facon i en grad, der generer mig. Jeg elsker sjaler, som har lange, lige top-kanter, som er nemme at lægge over skuldrene. Måske det bare er mig …

Du kan se mere her.

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  Strikkelise
  12. august 2017 at 14:40

  Takk for utmerket kurs i picot-avfelling! Det var veldig greit forklart. Og som en annen sa, rart å høre stemmen din etter å ha lest bloggen i over ti år!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. august 2017 at 19:13

   Selv tak og ja, det er altid sjovt, som en stemme kan overraske :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  11. august 2017 at 06:30

  Også et meget smukt sjal som straks kom på min to-do liste

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. august 2017 at 08:46

   Ja, det er virkelig et fint sjal, Ulla :-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla Kragh
  10. august 2017 at 22:20

  Sikke en dejlig video :-) Efter at have været med på sidelinjen i 10 år , eller er det flere:-), har stemmen i mit hoved, altså den jeg trode der var din, fået nye lyd. I mit hoved var det ramasjang og tjubang, men i virkeligheden var det sødme og honning :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. august 2017 at 08:45

   Og sådan kan alting snyde, Camilla ;-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  10. august 2017 at 21:46

  UHH, dine ting er altid så smukke

 • Avatar
  Reply
  Connie Childs
  10. august 2017 at 20:32

  Smukt!! Mht. blokning og naale…er Oskar nogensinde nysgerrig og “piller” lidt ved det? Vi har tre katte, og jeg er lidt nervoes for om de kan stikke sig…. Desvaerre kan de selv aabne doerhaandtag!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. august 2017 at 08:31

   Nej, Oskar er ikke nysgerrig på det, men han går lystigt frem og tilbage hen over det og det er selvfølgelig lidt irriterende, men han har endnu ikke løsnet en nål :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  10. august 2017 at 14:09

  Tusinde tak…..lige det jeg havde brug for :-)

 • Avatar
  Reply
  jette
  10. august 2017 at 12:36

  Tak for det! Det skal jeg prøve næste gang!

  Jeg har også strikket Hollows sjalet og skulle for første gang lukke af med picoter. Jeg fattede overhovedet ikke det, som stod i opskriften, så jeg ledte på YouTube, men endte med at bruge en metode fra Strikkepinden. Da jeg var næsten færdig med det, fandt jeg tilfældigt en video på YouTube (da jeg ledte efter noget andet) og endelig faldt ti-øren.

  Jeg trævlede hele den næsten færdige kant op og begyndte forfra. :-)

  Hvor er det forresten sjovt at høre din stemme. Den er helt anderledes end jeg havde forestillet mig!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. august 2017 at 18:10

   Næste gang, så er du KLAR, Jette. Så kan de picot-aflukninger bare komme an ;-) og det med stemmen, som er helt anderledes, end man har forestillet sig… tja, jeg lyder også helt anderledes, end jeg har forestillet mig. Jeg lyder jo sådan sød og blid :-)

 • Avatar
  Reply
  Anita
  10. august 2017 at 11:20

  Tak for den fine video – det skal jeg prøve. Lige som jeg elsker at strikke efter dine opskrifter og den personlige og sjove måde du forklarer tingene på, ville jeg elske nogle flere videoer fra dig. Du har altså et pædagogisk talent men jeg ved også godt at du har meget lidt tid til at kunne påtage dig mere. Men tak for den her.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. august 2017 at 18:09

   Tak for de dejligt ord, Anita og hvad angår flere små film, så må tiden vise, om det lige passer, for du har ret, der mangler timer i mit døgn :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)