30

Noget nær det fedeste nogensinde

Jeg har strikket et sjal. Det er færdigt. Enderne er hæftet, sjalet er vasket og tørret. Naturligvis liggende fladt og blokket i facon.

Noget nær det fedeste nogensinde

Det er så ubetinget noget nær det fedeste jeg nogensinde har strikket. Sådan er det bare!

Noget nær det fedeste nogensinde

Gid det var mig, der havde fået idéen til dette design

Jeg er så forelsket i det design. Jeg ville ønske, at det var mit. Samme sekund som jeg faldt over designet, vidste jeg, at jeg måtte i gang. I gang med det samme og sådan blev det. Jeg købte opskriften og gik i gemmerne for at finde garnet, jeg ville bruge. Jeg endte med at køre ned i Garnudsalg, for det er jo mit privilegium, at jeg åbner garnbutikken nårsomhelst, jeg måtte have lyst.

Du kan strikke det i hvadsomhelst, men jeg valgte selvfølgelig garn fra Garnudsalg.dk

Jeg fandt præcis det garn, jeg havde lyst til at prøve, nemlig den nye Blackhill Élevè. En mørk grå og en brun blev valgt og så kombinerede jeg det med Blackhill Linwool i farven Skumsprøjt. Resultatet er lige i øjet. Præcis, som jeg havde forestillet mig, for det var ikke bare designet, men også farverne, der er brugt i opskriften, jeg faldt for.

Bær gerne over med fotos, hvor jeg selv er at skue. Ingen var hjemme, så det er selvudløser og siden opgivende skuldertræk, der forårsager de lidende udtryk på kvinden. Sjalet er der til gengæld intet i vejen med.

Det tog mig et par uger at tygge mig igennem sjalet

Jeg har brugt et par uger på at strikke sjalet. Ikke fordi det er kompliceret, men fordi det er stort og mit liv har vendt sådan, at der har været meget begrænset strikketid at tage af, men jeg har nydt hver eneste gang, jeg har haft mulighed for at tage det frem og strikke lidt på det.

Ukompliceret, men varieret

Det er ukompliceret, men varieret. Det er med andre ord interessant uden nogensinde at blive for svært at strikke samtidig med, at det kun er det hænderne beskæftiger sig med, mens hovedet laver noget andet. Det er den perfekte kombination, efter min mening.

Fakta:

Opskrift: Maan af Natasja Hornby

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Élevè i farven Khaki Mørk (100448) og farven Antracit (100438) og Blackhill Linwool i farven Skumsprøjt fra Garnudsalg.dk.

Pind: 3.5

Forbrug: Jeg har kun vejet sjalet, som vejer ialt 312 gram, men forbrug i meter er angivet i opskriften.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg elsker sjalet, som du allerede kan læse ovenfor, men jeg elsker også dets generøse størrelse. Måske er det min strikkefasthed, men det er blevet skønt og rummeligt og jeg ved, at jeg kommer til at elske det omkring halsen i vinteren også. Gad vide, om det ville blive smukt i andre farver også? Jeg har en idé med noget rødt …

Du kan se mere her.

You Might Also Like

30 Comments

 • Avatar
  Reply
  Jenny
  28. oktober 2017 at 12:02

  1000 tak for hurtigt svar Liselotte!

  Uuuh – jeg er godtnok fristet.
  Er -næsten- selvlært strikker, rimeligt ferm med lace-mønstre, men har altid frygtet farveskift… sprang ud i det for nylig (man kan jo ikke leve med monokrom-strik i al evighed, vel?!), og er allerede ved at gå i spin af frustration og utålmodighed…

  Så fandt jeg din gamle post om vævestrik (fra 2009, tror jeg) og blev HELT glad over at selv en superstrikker som du ihvertfald engang har haft det sådan med farveskift – der er håb! :-D).

  Hip-hip og god weekend!

  PS: og hende modellen? – hun er skøn! Du bærer din livserfaring så smukt og stærkt. Skøn inspiration for én der ikke helt er kommet så langt på sin livsrejse endnu. Tak for dig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2017 at 12:14
   • og tak for dig og dine smukke ord, Jenny. Dem bærer jeg med mig ind i lørdagen :-)
 • Avatar
  Reply
  Jenny Færch
  28. oktober 2017 at 10:31

  Hej Liselotte, hvor er det et smukt sjal!
  Hvad hedder farveskifte-teknikken? Er det “bare” Fair Isle, eller har du gjort noget andet, mon? Jeg er helt ny i farveskiftestrik, men har fundet et par mini-julesokker at øve på… – og måske, en dag, tør jeg kaste mig ud i noget så stort som dit sjal – Uh, jeg tænker bordeaux og mørk pink, måske… ;-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2017 at 10:53

   Jeg tænker, at du bare skal gå i gang, Jenny, for der er intet Fair Isle i dette sjal. Det er vævestrik og derfor strikker du kun med én farve hele tiden, så skynd dig at komme i gang. Pink og bordeaux lyder fantastisk! :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette Mehlsen
  18. oktober 2017 at 06:37

  Hej – har lige set på opskriften den er fin. Men hold nu op hvor det skønne farver du har valgt. Smukt.

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  13. oktober 2017 at 08:37

  Det er vildt smukt. Som modellen Gad godt at eje det. Men der er modstand i mig, at jeg vil kede mig til døde i de mange masker. Det må jeg arbejde med. God weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. oktober 2017 at 09:20

   Det ER mange masker, der skal strikkes, men det var bare en slutprodukt, jeg VILLE have, så det hjalp ;-)

 • Avatar
  Reply
  Fuglemamma
  12. oktober 2017 at 17:43

  Det var flott! Rett og slett majestetisk synes jeg du ser ut. Og så herlig det er når man blir sånn helt forelsket i en oppskrift og bare kaster seg over den.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. oktober 2017 at 09:18

   Ja, det sker så sjældent for mig efterhånden, at jeg falder over en opskrift og bare MÅ strikke, så det var skønt at opleve igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  12. oktober 2017 at 04:55

  Det er virkelig smukt. Og nu fik jeg jo også lov at røre ved det i Vrads, så jeg kan bekræfte, at det er helt ualmindeligt blødt og fint.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. oktober 2017 at 09:08

   Det er da sådan set meget okay, Eva ;-)

 • Avatar
  Reply
  Line Skipper
  11. oktober 2017 at 21:07

  Det er sindssygt smukt (og du klæder det!). Lige præcis sådan et sjal kunne jeg ønske mig ved min strikkeglade og strikkedygtige mor – men desværre kan hun ikke læse opskriften på engelsk. Ved du, om den findes på dansk?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. oktober 2017 at 09:08

   Tak og tak… og desværre findes opskriften ikke på dansk :-)

 • Avatar
  Reply
  Karen
  11. oktober 2017 at 20:16

  Til os, som er nødt til at bestille garnet hjem i definitive mængder : hvor meget har du brugt? Og har du strikket i dobbelt tråd?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. oktober 2017 at 09:08

   I opskriften er angivet præcis, hvor mange meter, du skal bruge af hver farve – og nej, enkelttråd :-)

   • Avatar
    Reply
    Karen
    12. oktober 2017 at 09:47

    Ja, det ved jeg – jeg var bare ikke klar over, at jeg kunne overføre det direkte til meter garnudsalgsgarn :)

    Det bliver det næste, som skal på pindene herhjemme. Tak for inspiration.

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     12. oktober 2017 at 11:00

     Det er jeg heller ikke garant for, at du kan, Karen, men det er i hvert fald en god rettesnor :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  11. oktober 2017 at 19:00

  WOW! Simpelthen bare WOW! Jeg synes nu også modellen er flot :-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten Fuglsang
  11. oktober 2017 at 18:59

  Så flot et sjal!
  Hvor mange gram af de forskellige farver har du brugt?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. oktober 2017 at 09:06

   Hvis du køber opskriften, står der i den, hvor mange meter du skal bruge af hver farve :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  11. oktober 2017 at 18:37

  Jaaaeee noget med rødt ville være vanvittig smukt

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  11. oktober 2017 at 17:04

  Ligger det fremme til beundring på fredag??

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. oktober 2017 at 09:06

   Nej, det tror jeg ikke, at det gør, Kirsten.

 • Avatar
  Reply
  Gitte Agerhus
  11. oktober 2017 at 16:26

  Wow, det er simpelthen for lækkert og modellen er også fin

 • Avatar
  Reply
  Annemari Kjær
  11. oktober 2017 at 16:10

  Jeg kan godt forstå, at du er faldet for det sjal. Det klæder dig meget flot.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)