12

Ranunculus – min nye, bedste ven

Det er blevet koldt. Uomtvisteligt koldt. Mit vindomsuste hjørnekontor bærer præg af årstiden og jeg kan tydeligt mærke på temperaturen indenfor, når vi har de grå eller de blæsende dage. Så bliver der råt og det på trods af, at der er sat varme på. Jeg fryser med andre ord, når jeg sidder stille og arbejde ved computeren.

Min Ranunculus er blevet færdig. Det tog mig kun et par aftener at strikke den. Det går stærkt på tykke pinde og det lækre garn gjorde også en god forskel. Det er et italiensk luksus-garn, vi har på bedding i butikken. Selvom min viden rækker til, at jeg forudser, at denne spinding vil dreje, når den strikkes på rundpind, afholder det mig ikke fra at vælge netop dette garn til trøjen eller ponchoen, om du vil. Det er for lækkert til at lade være og jeg lever fint med, at det drejer en smule. Det ses ikke, når musikken spiller og jeg gider ikke strikke frem og tilbage, så jeg ser stort på alt og strikker løs i to efterårsaftener og så er den færdig.

Ranunculus - min nye, bedste ven

Ind imellem sidder jeg og fryser og det behøver jeg jo ikke

Jeg elsker den. Den er blevet skøn og den varmer lige der, hvor den skal. I nakken og over og omkring skuldre og albuer. Den er i brug omtrent dagligt, for den er også en yndling, når jeg kommer hjem. Nem at bære over alting på grund af faconen og varm og rar på grund af garnvalget.

Denne model tåler gentagelse

Jeg vil strikke endnu en Ranunculus, har jeg besluttet. En i en helt anden kvalitet, for modellen lægger op til at lege og eksperimentere. Jeg tænker, at den næste skal være let og luftig, så jeg overvejer enten to tråd mohair eller en tråd mohair sammen med en tråd tynd uld. Det kunne blive fedt, er jeg sikker på.

Lige nu nyder jeg dog bare den tykke Ranunculus, jeg har strikket, mens jeg prøver at overbevise mig selv om, at det kunne være en god ide at arbejde på at færdiggøre et par sjalsmønstre, der ligger næsten klar, ligesom familien måske også skal plages med hjemmestrikkede julegaver i år. I hvert fald nogle af dem.

Fakta:

Opskrift: Ranunculus af Midori Hirose

Garn: Ranunculus er strikket i et nyt, lækkert garn fra Garnudsalg.dk. Det består af 50% lama og 50% uld.

Pind: 6

Forbrug: Cirka 650 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg havde misforstået instruktionerne for de første mønstre, men opdagede det ikke før jeg var i gang med dem igen i anden omgang. Jeg er meget lidt perfektionistisk og blev hurtigt enig med mig selv om, at min version skulle være præcis sådan her. Jeg er hurtigt videre og stadig utroligt glad for min udgave. Til gengæld var jeg ikke vild med ærmerne på originalen, fordi jeg vidste, at denne sweater ville blive brugt, når jeg skulle sidde stille og arbejde ved computer. Så er de store ærmer lidt upraktiske, så jeg lavede min egen version af et ærme, der sidder næsten tæt og derfor ikke fylder så meget. Det er jeg meget tilfreds med og ærmer sidder præcis, som jeg havde planlagt.

Du kan se mere her.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Ranunculus - endnu en UFO forvandlet til en FO af Slagt en hellig ko
  13. februar 2019 at 19:44

  […] har forlænget blusen en smule her anden gang, jeg strikker den. Den første er meget kort og jeg vidste, at jeg denne gang gerne ville, at den blev lidt […]

 • Avatar
  Reply
  Jeanette
  22. november 2017 at 13:40

  Hej Liselotte
  Jeg er vild med den lækre sag du har lavet, jeg tænker og at jeg også vil blive gladest for tætsiddende ærmer, har du oversat opskriften ?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2017 at 13:56

   Nej, det har jeg ikke :-)

 • Avatar
  Reply
  Jenny
  7. november 2017 at 13:13

  Den er så fin! Tak for inspirationen!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2017 at 14:27

   Det var da virkelig så lidt, Jenny :-)

 • Avatar
  Reply
  Bodil
  7. november 2017 at 09:36

  Hvornår kommer garnet til salg?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2017 at 12:59

   Det har desværre jeg ingen anelse om, Bodil, men du kan jo sagtens strikke modellen i mange andre kvaliteter :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  6. november 2017 at 22:16

  Tak for svaret. Kan godt se garnet er tyndere, men jeg dur ikke til helt tykke pinde og sweatere, så p 5 er rigeligt til mig

 • Avatar
  Reply
  Lone
  6. november 2017 at 17:57

  Flot bluse, flot mønster. Hvis man nu ville strikke blusen i soft melange, hvor meget ville du så tro, man skal bruge til en str M?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. november 2017 at 19:27

   Blusen er strikket på pind 6 og der tænker jeg alligevel, at Soft Melange bliver lidt for åbent, men det må selvfølgelig komme an på en strikkeprøve. Angående forbrug, så kan jeg sørme ikke huske alle de forskellige mængder, men i opskriften står, hvor mange meter garn der i alt skal bruges til de forskellige størrelser :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  6. november 2017 at 16:07

  Super flot, som altid når du laver noget

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)