8

Jeg modtog Japanese Knitting Stitch Bible i går

Jeg modtog en bog i går, da jeg mødte ind på arbejde. Jeg får oftest pakker sendt direkte til Indkildevej, for det giver ingen mening at sende dem her, når jeg i dagtimerne er der.

Bogen der landede, var Japanese Knitting Stitch Bible og det er en sand bibel fyldt med smukke, elegante og garanteret udfordrende strikkemønstre.

Nogle af os elsker disse mønstre. Andre hader dem. Jeg er en af dem, som elsker dem. Jeg synes, at de er smukke og så synes jeg, at de er sjove og udfordrende at strikke, så selvfølgelig måtte jeg eje denne bog og den er fyldt med alverdens smukke og genialt udtænkte mønstre. Jeg får med det samme lyst til at give mig i kast med flere af dem, men jeg bladrer kun bogen løst igennem i denne omgang og noterer mig undervejs, at der er flere af mønstrene, der er interessante til et projekt, jeg lige nu går og tænker over.

Jeg forudbestilte for flere måneder siden

Jeg bestilte mit eksemplar på Amazon for måneder siden. Forudbestilte. Den var slet ikke udkommet, da jeg faldt over beskrivelsen af den og med det samme vidste, at jeg måtte eje bogen.

Dengang kunne man ikke forudbestille den nogen steder herhjemme. Nu kan Japanese Knitting Stitch Bible sagtens købes flere steder, så har du fået lyst til at eje en også, er det bestemt en mulighed.

Runde bærestykker, borter og mønstre nok til et helt liv

Bogen indeholder 260 forskellige mønstre og jeg får specielt lyst til at arbejde med de runde bærestykker. Jeg ser smukke trøjer for mig, når jeg tager et kig på de sider, men der er masser af mønstre at tage livtag med og i bogen er også opskrifter på små projekter, hvor mønstrene er anvendt. Det kan fungere både som læring og inspiration til selv at bruge mønstrene i eget design.

Jeg glæder mig til at finde tiden til at fordybe mig i de forskellige mønstre. Lige nu er der for mange igangværende projekter til, at jeg vil starte yderligere. Jeg har nemlig lovet mig selv, at jeg lige vil prøve at rydde lidt op i mine UFO’er (“Un-Finished Object”) og tillige med skal jeg arbejde med at finde motivationen og koncentrationen til at holde fast i mine WIP’er (“Work in Progress”), så de ender som FO’s (“Finished Objects”) og ikke UFO’s.

Der er basis for lidt selvransagelse på håndarbejdsfronten og derefter må jeg hellere give los og bare gøre, som jeg plejer. Det giver indiskutabelt gode resultater, så i virkeligheden handler det måske mere om, at jeg skal rumme MIG og den proces, der er nødvendig for, at jeg nyder at skabe, end det handler om, at jeg skal leve op til forestillingen om, at det er bedre at være mig, hvis der er styr på og en vis orden i mit skaberunivers.

Der skal være orden, men ikke styring på hvad eller hvor mange. Jeg holder af orden. Jeg holder også af, når jeg bare giver los og kaster mig over projekterne, som de falder ned i min strikke- eller hæklelyst og det uden at skele for meget til, om der allerede er gang i mange andre ting.

Bare gi’ los, Liselotte

Jeg plejer at være god til at være large overfor hende Liselotte, så det tror jeg også bare, at jeg tager med ind i 2018.

Jeg er klar til endnu et dejligt år i skaberglædens tegn. 2018 kom an!

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  kreamusse
  3. januar 2018 at 08:44

  Den bog står virkelig også højt på min ønskeseddel.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. januar 2018 at 11:32

   Jeg synes, at den er SÅ fin :-)

 • Reply
  Lisbeth Vissing
  30. december 2017 at 21:34

  Åh, nu må jeg da vidst se at få lært at strikke efter engelske opskrifter. Den bog ser virkelig ud til at være noget for mig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. december 2017 at 09:34

   Den består mestendels af diagrammer, så er du fortrolig med dem, kan du sagtens få glæde af den, Lisbeth :-)

 • Reply
  Vivian Høxbro
  30. december 2017 at 15:24

  Jeg har en masse japanske bøger og de er alle fine, særprægede og med tydelige instruktioner med tegninger og diagrammer. Dejligt. De er skattede medlemmer af mit strikkebibliotek!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. december 2017 at 15:31

   Jeg har det på samme måde, Vivian. Denne er kun yderligere en til samlingen, for jeg elsker de japanske bøger. Jeg synes, at de har en smuk og ren æstetik og ikke mindst en udsøgt sirlig udførelse på deres mange håndarbejder.

   • Reply
    Vivian Høxbro
    30. december 2017 at 17:11

    Har du min japanske bog om nattrøjer/stjernetrøjer?

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     31. december 2017 at 09:31

     Jeg har din danske bog om nattrøjer/stjernetrøjer. Den er så flot :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)