23

Ingen Dikkedarer i 100% Cashmere

Årets første stykke strik er af pindene; Ingen Dikkedarer i 100% cashmere. Aldrig nogensinde havde jeg drømt om, at noget kunne være så blødt, som denne sweater er blevet og sikke en farve! Musegrå, som bare er helt igennem fantastisk og smuk og noget, jeg altid har elsket og er ret sikker på, at modtageren også vil elske.

Jeg har flere sweatre og cardigans i 100% cashmere, men kvaliteten på det cashmere vi køber i butikkerne er jo slet ikke den bedste. Selvom alle mine strik i cashmere er bløde og lækre, så tåler de absolut ingen sammenligning med denne sky af blød- og lækkerhed. Ingen sammenligning.

Ingen Dikkedarer i 100% Cashmere

Det går jo slet ikke med en datter, som ikke bærer strik

Jeg har en datter, som ikke ønsker strik. Jeg har også en datter, som over det sidste halve år – fra mors hænder – har modtaget to sjaler/tørklæder og et par lange, fingerløse vanter. Jeg ser hende bruge det hele.

Jeg tænker, at det handler om, at Oline ER utroligt sensitiv og derfor også er meget, meget forstyrret af de eventuelle sensoriske input, hun får fra alt, hun bærer på huden. Jeg prøver derfor at minimere dem til noget, hun ikke lægger mærke til og i denne sweater, tror jeg, at det er lykkes.

Jeg er altså vild med resultatet

Jeg har valgt at strikke Ingen Dikkedarer til hende. Jeg synes, at modellen er klassisk og helt uden falbelader og det ved jeg, at hun godt kan lide. Opskriften købte jeg for lang tid siden og det har hele tiden været planen, at den skulle bruges til sweatre til Oline, men eftersom hun er så kradse-følsom og jeg har et bevægeapparat, som ikke kan strikke med rigide fibre, har det ikke været nogen let opgave at finde det rigtige garn, før jeg endte med at beslutte, at jeg nu ville prøve at kombinere cashmere med cashmere.

Garnvalget skulle vise sig at være let

Vi har fået en ny, tynd følgetråd i 100% cashmere – Cashmere 28/2 – og den lagt sammen med vores überbløde og lækre Pure Cashmere Once gør det! Aldrig nogensinde har jeg mærket noget så blødt. Fornemmelsen minder mig om det blødeste ruskind, jeg kan komme i tanke om. Helt uimodståelig blød er den, nu den er vasket.

Fakta:

OpskriftIngen Dikkedarer

Garn: Ingen Dikkedarer er blandt andet strikket i et nyt, lækkert garn fra Garnudsalg.dk. Det består af 100% cashmere og er en ganske tynd følgetråd, som gør den helt store forskel, når den giver følgeskab til stort set alle garner; Cashmere 28/2 samt en tråd Pure Cashmere Once.

Pind: 3½ og 4 mm

Forbrug: I alt efter vask 227gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har strikket en størrelse S men med ærmer, der svarer til en str. M, da Oline har lange arme.

Garnalternativer: Et billigere garnalternativ kunne være at skifte Pure Cashmere Once ud med f.eks. Blackhill Højlandsuld eller Blackhill CottonWool og du kan naturligvis også skifte Cashmere 28/2 ud med f.eks. Blackhill Kid Silk Mohair eller det kunne være en tråd Blackhill Superfine Alpaca, blot for at give dig idéer til alternative følgetråde :-)

Du kan se det fulde forbrug her.

You Might Also Like

23 Comments

 • Avatar
  Reply
  Karina Langsager
  19. november 2018 at 06:00

  Hej. Er det muligt at lave den med kun én tråd garn? Og ikke køre to forskellige sammen? Har du nogen forslag til en god mulighed?

 • Avatar
  Reply
  Helle
  8. oktober 2018 at 18:10

  Har du en ide om hvor meget garn der skal bruges til en str L?

 • Avatar
  Reply
  caroline
  4. oktober 2018 at 18:08

  Hejsa! Hvor mange nøgler af vært stykk garn skal der bruges til en size small?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. oktober 2018 at 19:42

   Kig i opslaget. Det er en str. S :-)

 • Reply
  En god blanding af alt mellem himmel og jord af Slagt en hellig ko
  15. januar 2018 at 10:02

  […] det sidste ærme og hæfte og vaske den sweater, jeg har strikket til Mikael. Oline skulle have sin Ingen Dikkedarer søndag og selvfølgelig skulle Mikael ikke snydes. Jeg havde strikket en skøn, mørk blå sweater […]

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  8. januar 2018 at 22:39

  Ååååh tak, for opskriften og garnforslaget – jeg vil straks bestille garnet hos jer, da jeg har ledt efter noget fnuglet:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   9. januar 2018 at 15:07

   Denne er skøn og let og utroligt blød :-)

 • Avatar
  Reply
  Laila lundstrøm
  7. januar 2018 at 21:27

  Tusind tak. Ja, det kan du tro, jeg har allerede købt tre bøger med Strikkeopskrifter til “små-folk” og min datter har “bestilt” Mary- tæppet. Så de bliver nærmest rødglødende, de strikkepinde.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2018 at 09:29

   Det forstår jeg godt. Jeg ville have det helt på samme måde :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  7. januar 2018 at 16:53

  Tak for svar :-)
  Den ser jo enkel nok ud, så tænkte der måtte være mere i opskriften end “bare” klassisk topdown raglanopskrift.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2018 at 09:28

   Ja, det forstår jeg godt, at du tænkte, men det er der ikke :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  7. januar 2018 at 11:39

  Må jeg spørge hvordan opskriften adskiller sig fra alle de andre udgaver af topdown raglan opskrifter?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2018 at 12:52

   Et svar på det ville kræve, at jeg kendte andre udgaver af topdown raglan opskrifter og det gør jeg ikke, Mette. Jeg har selv lavet en, men den er rettet mod nybegyndere og har derfor ikke indbygget forhøjning i nakken, så det kunne være forskellen lige der :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  7. januar 2018 at 08:17

  Hej Liselotte.
  Jeg har også købt denne cashmere kombination, da jeg vil strikke en Ankertrøje. Jeg har cashmere 28/2 i grå, men hvilken grå har du brugt af Cashmere Pure Once. Jeg har nemlig den der hedder farve 1649 og regner med at den lidt lysere cashmere 28/2 laver lidt “spil” i trøjen.
  Når Ankertrøjen er færdig tror jeg også jeg vil lave en Ingen dikkedarer i Cashmere, den er bare lækker og en flot farve. Flot strikket.
  Hilsen Ulla

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2018 at 12:49

   Hvis du tager et kig på ravelry (via linket nederst i indlægget), kan du se, hvilken farve, jeg har anvendt. Jeg kan desværre ikke huske det, så tjek derude – og jeg er så misundelig på Olines bløde sweater, at jeg overvejer en til mig selv :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  7. januar 2018 at 06:38

  GRÅMUS, – skønt navn til dit fine projekt. Hun er heldig, din Oline.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2018 at 12:46

   Jeg håber, at hun synes det, når hun får den :-)

 • Avatar
  Reply
  Laila
  6. januar 2018 at 22:33

  Ej, det garn skal prøves, fik lige at vide jeg skal være mormor, i sidste måned, så mon ikke det ville være et godt valg til noget fint Bay strik, den combi af garn, med 2x cashmere

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2018 at 12:33

   Det bliver i hvert fald baby-blødt, Laila – og TILLYKKE. Du må jo glæde dig helt utroligt :-)

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  6. januar 2018 at 22:14

  Den står også på min strikkeliste. Jeg har købt opskriften til voksne og til junior. Og min junior hjemme er også meget uld sart. Så måske skulle jeg prøve din kombinationen garn? Kh Sandra

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2018 at 00:47

   Blødt er det i hvert fald, Sandra :-)

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Lind
  6. januar 2018 at 14:13

  Tusind mange tak for at lave faktaboks vedr denne skønne sweater. Jeg er gået med på Charlotte Kaae`s 2018 strikkeløfte udfordring( vi har alle lovet noget forskelligt) og den her bliver en del af årets projekter.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. januar 2018 at 14:55

   Selv tak, Charlotte og ja, jeg forstår godt, at du skal strikke den :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)