15

Stille væren og det passer mig noget så godt

Lørdag er stille væren og det passer mig noget så godt. Ugen har budt på lange arbejdsdage og et par stykker af dem var på 14 timer, så jeg er meget tilpas med ikke at skulle meget andet end det, jeg har lyst til i dag og det er – naturligvis – at strikke, så det gør jeg.

Jeg prøver at vise mådehold

Jeg strikker på tre ting lige nu. De er i rotation, så at sige. Jeg har lige fundet den bondeblå Siri frem, men både den lysebrune Ryðrauð og den nye, blå Carbeth Cardigan er blevet motioneret tidligere i dag. Det er godt at have noget at skifte med og jeg prøver at vise mådehold, når det kommer til min lyst til at strikke sjaler, så derfor er der så meget andet i gang.

stille væren og det passer mig noget så godt

Jeg nyder alle tre typer strik. Et stykke strik med masser af krydsede masker og krav om koncentration. Et stykke strik på tykke pinde og derfor ikke voldsomt kompatibelt med mine hænder og et stykke strik, der lige nu bare er glatstrik på en fornuftig pindestørrelse. De supplerer hinanden glimrende og måske når jeg endda i mål med alle tre.

Ind imellem henter jeg ny inspiration

Jeg har modtaget ny, skøn inspiration med posten forleden og i dag er planen, at jeg skal fordybe mig. Jeg har også prøvet, men nåede ikke meget længere end til lige at bladre hurtigt.

Flere projekter frister til fremtidige strikkestunder med stille væren

I Laine var der flere projekter, der fristede, som du kan se ovenfor. Jeg skal med sikkerhed strikke Lori’s fine vanter. Jeg elsker enkelheden. Også Stalactite og Lakeland er virkelig et par sweatre, jeg kunne tænke mig at strikke, men der er mange flere modeller i magasinet, der taler til mig. Jeg skal bare lige finde nogle flere timer i døgnet, så er jeg klar.

Der er interview med Jared Flood; stifteren af Brooklyn Tweed og Tolt Yarn and Wool. Jeg glæder mig, til at fordybe mig i begge.

Jeg beundrer Jared Flood for at lykkes med hele tiden at finde nye designere til den familie af designere, der nu tegner Brooklyn Tweed. Der er en rød tråd gennem alle designs, som handler om høj kvalitet, en særlig æstetik og en gudsbenådet evne til at præsentere alt på en særdeles spiselig måde. Han har virkelig skabt en succes. Han er meget dygtig.

Jeg har altid beundret japansk håndarbejde

Amirisu er japansk og jeg har altid elsket og beundret japansk håndværk/håndarbejde for udførslen. Japanere er ambitiøse omkring alt, de laver og det gælder også deres håndarbejde, som er beundringsværdigt udført.

Jeg elsker æstetikken. Jeg elsker enkelhed og det er noget, japanere kan. Det er så utroligt smukke ting, der kommer fra Japan, hvis du spørger mig.

Sikke et held, at engelsk er en mulighed

Jeg bliver med sikkerhed nødt til at forsøge mig med det smukke halstørklæde, der er vist på forsiden af det nyeste nummer af Amirisu (det strikkende egern). Opskrifterne er både på japansk og engelsk.

Det sidste er mit held, for ellers havde jeg ikke haft en chance, men inden jeg falder i og slår op til nyt, må jeg hellere finde både udholdenhed og tålmodighed frem og få de andre tre, smukke og ønskede projekter færdige først.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Jeg har udvidet mit repertoire af Slagt en hellig ko
  6. marts 2018 at 19:35

  […] nu strikker jeg blandt andet på Ryðrauð og jeg er færdig med bullen og skal lige strikke ærmer, inden det hele kan samles og det smukke bærestykke kan strikkes. Det […]

 • Avatar
  Reply
  Inge
  5. marts 2018 at 20:10

  Tak for dagens cardiganinspiration Jeg har ledt efter cardiganopskrifter, men har ikke fundet lige den rette. Hvad strikker du Siri og Carbeth i?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. marts 2018 at 07:39

   Siri i et blåt garn fra mit lager herhjemme, så ingenting at fortælle der, er jeg bange for. Carbeth strikker jeg i en tråd plötulopi og en tråd einband holdt sammen :-)

   • Avatar
    Reply
    Inge
    30. marts 2018 at 21:04

    Tak for svar! :) Hvis jeg nu skal strikke den i højlandsulden, hvor meget vil du så tro, at jeg skal bruge til en large? Min erfaring er, at højlandsulden rækker noget længere end så meget andet garn, så hvis jeg følger opskriftens råd, er jeg bange for, at jeg vælter i garn…

    • Avatar
     Reply
     Inge
     30. marts 2018 at 21:30

     … altså to tråde af den tynde højlandsuld…

 • Avatar
  Reply
  Sole
  4. marts 2018 at 10:45

  Ja, som jeg jo har nævnt ved flere lejligheder, så er det din fortjeneste, at jeg i 2008 fandt alle mine gamle strikkepinde og hæklenåle frem. Og ikke mindst pga dig, at jeg afprøvede kræfter med Jared Flood s Terra sjal. Du fik mig overbevist om, at det kunne jeg sagtens. .. Og du havde jo ret Jeg er også stor fan af Brooklyn Tweed designerne!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. marts 2018 at 16:13

   Selvfølgelig kan du strikke – og Brooklyn Tweeds design er bare så gennemførte og smukke :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Larsen
  4. marts 2018 at 08:11

  Tak for inspiration med Amirisu issue 15 med bla det meget smukke tørklæde. Magasinet er nu bestilt fra England og jeg glæder mig til det kommer med posten :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  3. marts 2018 at 18:32

  Godt med noget tørstrikning indimellem ….
  Også en del af processen …..

 • Avatar
  Reply
  Anita Jensen
  3. marts 2018 at 16:56

  Den nye podcast fra Making (udgivet i går) indeholder et stort interview med Jared Flood. Fortsat god weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. marts 2018 at 12:13

   Jeg må straks finde den. Tak :-)

 • Avatar
  Reply
  jette
  3. marts 2018 at 16:40

  Det er så sandt som det er skrevet, der er noget særligt ved japansk (kunst)håndværk, om det er broderi, strik eller, det jeg er mest optaget af, patchwork. Jeg har flere bøger om det sidste emne, og det er nemt at sy efter dem, for der er masser af tegninger og målene er i centimeter (så vidt jeg husker. :-)) Men det er da lidt irriterende, at man ikke kan læse teksten. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. marts 2018 at 12:05

   Ja, det er smukke ting, de laver. Jeg har både strikket og hæklet efter mine japanske håndarbejdsbøger altid. De bruger diagrammer og så går det :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)