12

Søndag stak vi af

Vi har holdt fri en uge. Fri er så meget sagt, men  vi har nu nydt det hele. Arbejde som aftener med grille på terrassen. Søndag stak vi dog alligevel af.

Vi har arbejdet intenst med at skabe et hjem i den sidste uges tid. Vi har gjort rent, ryddet op, flyttet tonsvis af møbler, andet inventar, byggeaffald og ting, der skal smides ud. Vi har vasket skabe, vægge, gulve og lofter ned. Vi har tørret støv ud af steder, vi slet ikke forestillede os, det kunne ende.

Til sidst brugt jeg to dage på at tømme vores fadebur, vaske alt porcelæn og glas, tørre støv af glas med honning, marmelade o.s.v. Jeg strøg tommetyk støv af hylder og gulv. Bagefter vaskede jeg også det ned. Så begyndte jeg at fylde fadeburet igen.

Nu er der orden og vi trængte til en (ud)flugt

Nu er der ikke en tomme derinde, der ikke er endevendt og det er en rar følelse. Vi ved præcis, hvad der står derinde. Vi har fundet de skønneste ting og derfor var det på tide, at vi nåede til denne totale endevending af netop det stykke af matriklen.

I går havde vi fået nok. Vi var fyldt op af at rydde op, flytte ting og i det hele taget bare være på Tjørnevang. Vi trængte til lidt luft under vingerne. Vi ringede til mor og bød hende med på søndagstur. Jeg smurte en bolle med ost, pakkede lidt frugt og bestilte kaffen hos mor. Da vi var klar, hentede vi hende og kørte nordpå på må og få. Vi har sjældent planer, men lader øjeblikket bestemme.

Søndag stak vi af

Vesterhav og marehalm

Da vi havde hentet mor, drog vi nordpå. Kenneth havde en ide om at ville op til havet, så det var retningen, vi tog. Vi ville op og dufte havluft og det kom vi. Vi kørte ned til havet og drak en kop af mors medbragte kaffe. Med udsigt ud over havet og en næsten tom strand, kunne vi godt mærke, at vejret var skiftet. Der hang truende skyer og ind imellem kom en byge forbi.

Dagene inden havde stranden været fuld af glade, solhungrende mennesker, men nu var vi omtrent alene.

Blokhus et øjeblik

Efter turen ned til stranden, kørte vi ind til Blokhus. Vi var inde at se skelettet af den strandede Finhval. Mor havde ikke set den og jeg kunne sagtens tåle et gensyn. Bagefter spiste Kenneth og mor en is. De elsker is.

Vi forlod Blokhus efter mor havde været lidt på handlen. To kjoler rigere var hun blevet, da vi satte os i bilen og kørte ud af byen. Igen havde vi ikke noget mål, men vi valgte de små veje og nød, at alting er sprødt og grønt.

Ad bagvejen og over dæmningen

Vi kørte langsomt gennem smukke, grønne plantager. Vi nød turen gennem et forårsgrønt Danmark og pludselig var vi på Øland og mor huskede, at der vist engang var noget med en dæmning. Jeg kunne fortælle, at den stadig fungerer i bedste velgående. Mor mente ikke at have været over den ud over en enkelt gang inden jeg blev født. Så blev bilen vendt og vi lagde naturligvis kursen direkte mod Gjøl Bjerg og Bjergets Vej.

Limfjorden er nu også ganske særlig

Der er så utrolig smukt ude ved Limfjorden. Jeg holder usigeligt meget af Vesterhavet, men Limfjorden har også en ganske særlig plads i mit hjerte.

Der foregik asfaltarbejde omkring dæmningen og det var på tide. Vejen over dæmningen har i mange år været mangelfuldt asfalteret, hullet og på sine steder lidt usikker. Nu er der ny asfalt hele vejen og vi kunne nyde at slide lidt på det, mens vi passerede måger i fri dressur. Lavvande var der og måske er det, hvad der trækker dem til. Der var i hvert fald mange af dem.

Ind over Gjøl og retur til byen

Vi kørte ind gennem Gjøl og endte på hovedvejen mod Aalborg. Inde i byen endte vi igen med at blive konfronteret med Limfjorden. Her i en anden og mere insisterende form.

Hjemme til ingenting

Snart efter var vi hjemme. Først satte vi mor af og så fortsatte vi til Tjørnevang, hvor vi resten af aftenen valgte at lave ingenting. Det var rart.

Vi ender i mål, men nu tager vi hul på hverdagen igen, så jeg er utrolig glad for, at vi dedikerede ferien til oprydning og indretning. Vi har ikke tiden ellers og nu er det rart at komme hjem. Småtingene vi mangler, kan vi efterhånden få på plads. Det går sagtens.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sommerdage i juni af Slagt en hellig ko
  4. juni 2018 at 10:01

  […] kører vi ud i sommerlandet. Vi runder blandt andet Blokhus og siden kører vi over Bjergets Vej hjem. Vi passerer Oxholm undervejs og drejer ind ad alle små veje, vi støder på. Vi skal have […]

 • Reply
  Kirsebær og alenlange lister af Slagt en hellig ko
  29. maj 2018 at 15:41

  […] Det første bagværk siden, vi gik i gang med renoveringen. De smagte dejligt og ledsagede os på søndagens tur rundt i en lille bid af […]

 • Avatar
  Reply
  Lone
  28. maj 2018 at 16:39

  Din mor ser bare så rar Og sød ud, lyder så hyggeligt
  Med sådanne udflugter ud i det blå ☕️

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. maj 2018 at 07:00

   Det er hun da også… det meste af tiden ;-) Vi nød den dejlige dag ud i det blå. Det var skønt at have mor med på bagsædet :-)

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  28. maj 2018 at 11:02

  Jeg har en kær veninde, der stammer fra Øland og som for rigtig mange år siden ‘emigrerede’ til Vestsjælland. Hun talte tit om dæmningen og Gjøl bjerget og alt det andet smukke. Hendes forældre gravsted, den smukke kirke m.v.
  Da hun fyldte 60 år, inviterede jeg hende på en 4-dages tur derop og hun viste mig alle herlighederne.
  Samtidig kunne jeg vise hende det sommerhuskvarter mellem rødhus og Blokhus, som vi har besøgt i mange år.
  Jeg håber, vi når en tur mere, selv om der er gået adskillige år siden.
  Kh. Lene.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. maj 2018 at 12:06

   Det er bare en af Danmarks virkelig smukke pletter og ikke mange kender den :-) I skal da af sted igen. Det er I nødt til. Det er så dejligt at dele skønne minder med en god veninde :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  28. maj 2018 at 10:34

  Det er så skønt at blive færdig med ombygninger og kunne nyde resultatet
  Turen over Gjøl og Øland kørte min mand mig for et par år siden – jeg anede ikke, at det fandtes – det er en fantastisk flot tur – tror da snart vi skal en tur den vej igen – tak for tippet

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. maj 2018 at 12:04

   Det er den smukkeste tur at køre. Jeg elsker den og tager den mindst et par gange i foråret/sommeren :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  28. maj 2018 at 10:33

  Hvor skønt, at I er kommet i mål:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. maj 2018 at 10:51

   Det er bare så dejligt, Tina – og det ender så godt og lyst og skønt :-)

 • Avatar
  Reply
  Jonna
  28. maj 2018 at 10:00

  Jeg syntes i har fået et smukt og dejlig hjem inde og ude, så må også værre rart at på det sidste ryddet op, i har jo en travlt hverdag .
  Dejlig med en tur ud i det blå holder jeg også meget af.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. maj 2018 at 10:49

   Noget af det, der har fulgt mig hele livet, er søndagsturene. Der har været ophold i dem, men de er en del af mig og heldigvis gider Kenneth godt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)