17

Aften på stranden er noget af det bedste, jeg ved

Jeg kørte først. Hjem og ud med Oskar. Han nød endelig at være sluppet ud af det varme kontor. Jeg gjorde det samme. Efter luftningen pakkede jeg lynhurtigt et vattæppe, noget frugt fra kurven i køkkenet, en pakke kiks, drikkevarer og så ventede jeg.

Så snart Kenneth var hjemme, pakkede vi bilen og snart efter var vi på vej nordpå. Op til vores yndlingsplet, for aften på stranden er noget af det bedste, jeg ved.

I Hune handlede vi. Brød, skinke og ost. Ekstra at drikke. En lakrids.

Vi ankom ved 18-tiden

Så var vi der. På Rødhus Strand. Ikke overrendt og slet ikke klokken 18, hvor langt størstedelen af strand-gæsterne var taget hjem for at spise. Vi gjorde det omvendt. Vi tog derop for at spise.

Aften på stranden er noget af det bedste, jeg ved

Aftensmad på sandbund

Jeg bredte tæppet ud i læ af bilen og så sad vi ellers der; midt i solen og med en temperatur, der var Syden værdig. Håndmadder smager bare bedre, når de indtages på en strand en sommerdag i juli. Det er reglen og der er ingen undtagelser.

Bagefter slog vi mave. Liggende tæt på tæppet med næsen i sky. Blå himmel. Svævende måger. Lyden af Vesterhavet i ørerne. Det bliver ikke bedre.

Øjnene blev trætte, når man lå der i solen. Måske jeg kom til at lukke mine et øjeblik. Bagefter gik vi ned til havet.

Intet havbad i denne omgang

Vi soppede. Ingen af os hoppede helt i. Vi var for trætte, for jeg er ellers vild med Vesterhavet, men i går orkede jeg intet andet end stille at nyde, så det gjorde vi. I den grad …

Vi nød den friske luft efter en dag på et indelukket og varmt kontor og vi regner det for ingenting at køre de par og fyrre kilometer for en aften ved havet. Jeg er sikker på, at Kenneth sagtens kan lokkes en anden aften… og en anden aften… og …

Stensamleren

Havet var ikke det mindste koldt og det lokkede, men som sagt blev det ved at soppe og samle sten. Jeg er stensamler. Om en hals. Det er skrækkeligt, for jeg slæber sten med hjem. Jeg havde dem tidligere i glas allevegne. Nu er de barberet ud af husholdningen, men jeg drømmer lidt om at etablere en ny og endnu større stensamling, hvis jeg nogensinde skulle være så heldig, at jeg får et sommerhus lige her.

Tænk om jeg gør det …

Det ville betyde, at jeg kunne være nær det hav, jeg elsker. Vesterhavet. Det, jeg savnede allermest, – naturligvis næst efter min familie – i årene i København. Det ville alligevel være fantastisk, selvom jeg jo hårdnakket påstår, at jeg ikke skal have sommerhus. Altså man har et standpunkt, til man tager …

Den skønneste aften i mands minde

Til sidst måtte vi pakke sammen og køre hjemad. Det gjorde ingenting, for vi havde haft akkurat den skønne aften, jeg havde håbet. Aftensmad på stranden er bare min yndlingsaftensmad, tror jeg. Duften, luften og friheden gør mig glad helt ned i storetæerne.

Det er ikke sidste gang, jeg pakker til en aften på stranden. Næste gang inklusiv havbad.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  And, strik og Vesterhav i en skøn blanding af Slagt en hellig ko
  12. november 2018 at 17:27

  […] sluttede søndag i Blokhus. Vi spiste sen frokost på Kunst Cafeen og det viste sig at være et rigtigt hyggeligt sted. Vi sad […]

 • Reply
  Jeg fortalte ikke det hele af Slagt en hellig ko
  19. juli 2018 at 11:46

  […] Forleden kørte vi til Rødhus og spiste aftensmad på stranden. Jeg fortalte ikke det hele om den aften. […]

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  19. juli 2018 at 09:48

  Jeg bliver helt glad indeni. Du beskriver det så smukt. Sandet, vandet, duften og lange lyse nætter…. det er så fint

 • Avatar
  Reply
  Karina
  15. juli 2018 at 20:58

  Uh… og så skønt med det nye standpunkt. For filan da, hvor bliver det skønt. Tænk at kunne trække sig tilbage til sommerhuset efter aftensmad på stranden. Vågne til bølgerne – og køre ind på kontoret med sand i skoene.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   15. juli 2018 at 21:22

   Det bliver fantastisk, Karina :-)

 • Reply
  Måske jeg er lidt stille af Slagt en hellig ko
  12. juli 2018 at 12:07

  […] Vi kører til stranden og spiser aftensmad. Vi ser venner og familie. Vi drikker vin på terrassen. Jeg høster tomater og agurker i drivhuset og jeg griner, så naboerne kan høre det, når jeg får vendt vandslangen mod Kenneth og han bliver våd fra yderst til inderst. Jeg tørrer tøj i lun sommerluft og jeg elsker, at mit hjem igen er akkurat sådan, som jeg elsker det. Ordentligt. […]

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  10. juli 2018 at 19:43

  Åhh, som det lyder dejligt. Skønne billeder :)

 • Avatar
  Reply
  capac
  7. juli 2018 at 19:28

  Så har vi være meget tæt på hinanden. Har lige nydt en uge i Hune. Verden er lille – og skøn, når den viser sig fra sommersiden som i de seneste dage….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. juli 2018 at 12:06

   Vi har næsten siddet lårene af hinanden uden at vide det. Ærgerligt, at vi ikke lige rendte ind i hinanden :-)

 • Avatar
  Reply
  Katja
  7. juli 2018 at 11:11

  Det lyder utroligt dejligt. Jeg har ikke selv før haft aftensmadsindtagelse på stranden, men det lyder absolut, som om det skal prøves. Håber I får mange flere af dem. Og go’ sommer til jer. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. juli 2018 at 09:41

   Det er bare SÅ hyggeligt, så gør det endelig, hvis du har muligheden :-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  6. juli 2018 at 14:52

  Lyder godt nok dejligt :) Bor selv ved havet, og hvor har vi nydt det denne sommer. Selv med trætte og tunge hoveder er vi alligevel smuttet ned til vandet næsten hver eftermiddag, eller efter maden, med ungerne, og min 10-årige har været i vandet 100 gange allerede ;) Men universet skyldte også efter sidste år; gid det må vare et par mdr endnu… god sommer til jer

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. juli 2018 at 09:37

   Universet skyldte i den grad! Jeg er så taknemmelig for, at vi får denne sommer :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  5. juli 2018 at 13:24

  Uhhhh, hvor gad jeg godt bo så tæt på havet at man alligevel kan køre derhen og spise aftensmad…Jeg må nøjes med mine få ture til mine forældre i Skagen, hvor jeg så til gengæld nyder det i fulde drag og nærmest bor på stranden:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. juli 2018 at 15:17

   Jeg ELSKER, at vi ikke bor længere væk. Det er luksus at kunne være ved havet på en halv time :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  5. juli 2018 at 10:38

  Sikke en skøn afslutning på en varm dag – åh, hvor det lyder dejligt!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. juli 2018 at 10:42

   Det var den bedst tænkelige, Randi :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)