16

Hver dag er en fest og jeg elsker det

Hver dag er en fest. Vi arbejder selvfølgelig. Vores sommerferie ligger stadig en måned forude. Først til september bliver det tid for vores ferie og jeg kan af et ærligt hjerte sige, at jeg glæder mig. Voldsomt.

Jeg trænger tillige med, så jeg spejder længselsfuldt mod september, men kun halvhjertet, for jeg nyder at være til stede lige nu og her og bare trække alt ud af sommeren, jeg overhovedet kan. Det har – uden at lyve – været en af mine bedste somre nogensinde. Jeg er blevet forkælet med så mange, dejlige oplevelser, ønsker, der er gået i opfyldelse og mennesker, der har beriget mit liv.

Vi gør hver dag til en fest

Hver dag er en fest. Hver eneste dag sørger vi for, at vi efter arbejdstid gør lige akkurat det, der gør os glade. Nogen dage er det at spise sent og tilbringe resten af aftenen med ingenting. Andre dage pakker vi badetøjet og kører nordpå. At aftenbade i Vesterhavet er noget af det bedste, jeg ved og jeg kører gerne den halve time, for at tumle i det hav, der bor i mit hjerte.

Nu har jeg oven i købet opdaget nye sider af mig selv, for ikke tale om, at jeg skulle have et sommerhus. Ikke tale om! Og så fik han mig overtalt alligevel og lige siden er jeg blevet så rørt, så snart vi nærmer os det lille sted, at jeg fælder en tåre. Måske det er overgangsalderen, der taler, men lad den råbe så, for jeg elsker, at det sted kan få mig til at føle sådan.

Liselotte. Nu rørstrømsk.

Hver dag er en fest

De havde halvhjertet tømt skabene

Vi overtog ikke et dødsbo. Det så sådan ud, da vi ankom, for de havde tydeligvis været i gang med at rydde op og pakke ned, men havde så opgivet og havde bare forladt huset uden at se sig tilbage. Der lå ting ALLE steder og ALLE deres personlige ejendele var ikke fjernet. Vi fik lov at overtage fodpudder, tandbørster og endda mad, som tydeligvis havde stået på hylderne i mange år.

En, to, tre … og så et lillebitte hop …

Så gik vi i gang med at sortere. Vi startede fra en ende af og gik gennem samtlige skabe og skuffer, hylder og andre gemmer. Bøger, porcelæn, møbler og så videre …

Guldet er gemt og resten er hentet af en lokal marskandiser, så nu står huset tomt og klar til, at vi gør det til vores. Vi har lagt en plan. Vi ved godt, hvor vi vil hen. Det simple liv uden alt for mange falbelader og med plads til, at vi slapper af og ikke behøver bruge tid på meget andet, er målet.

Spandevis af maling

Vi skal i gang med at vælte vægge, for vi vil åbne op og fjerne de små værelser, som er så små, at de alligevel ikke kan rumme noget som helst. Et åbent køkken og en stor dobbeltseng til blandt andet at ligge og læse bøger i, er en del af planen.

Det bliver et sommerhus, som kun skal rumme os indenfor, så det er ikke nødvendigt at tænke i ekstra sengepladser. De findes i annekset, hvor vi allerede har to værelser med hver to senge. Vi vil – på et senere tidspunkt – snuppe en del af garagen og omdanne det til endnu et værelse med dobbeltseng, så vi kan have hele familien på besøg – inklusive børnebørn, hvis vi bliver så heldige engang.

Kig ud i landskabet er det vigtigste

Vi skal have åbnet op, så udsigten bliver det, der får førsteprioritet. Huset ligger ganske enkelt vidunderligt. Vi er omgivet af det smukke klitlandskab, jeg elsker så højt og der er masser af mulighed for at etablere små udendørs hjørner med læ, som er en vigtig del af at være ved Vesterhavet, hvor det blæser størstedelen af året, men skal vi sidde indenfor, vil jeg gerne kunne nyde landskabet, så meget som muligt.

Der er lang vej endnu. Vi lægger en slagplan senere i dag, for kunne vi på en eller anden måde få skabt muligheden for at overnatte, gør vi det. Vi kan da slet ikke vente.

Jeg elsker allerede det sted.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Som sand gennem fingre af Slagt en hellig ko
  29. marts 2019 at 17:14

  […] set genbrug fra de sidste ejere. Man overtager jo oftest sommerhuse med indbo og i dette tilfælde overtog vi med lidt til, men det er forlængst glemt. Vi elsker bare, at der er så meget, vi kan give fortsat liv […]

 • Avatar
  Reply
  MieMokken
  5. august 2018 at 16:15

  De havde simpelthen rejst sig fra sengen en morgen, efterladt den uredt og så bare kørt afsted. Lidt mærkeligt – må have været en yderst besynderlig fornemmelse at gå i gang med at rydde ud og op i ukendtes liv på den måde. Fantastiske billeder af det, der ser ud til at være en skøn, skøn plet! Havde lidt håbet, I var havnet i Thy, hvor der ville være en lille mulighed for at vi kunne rende på hinanden… men hey, så MÅ jeg jo bare til Garnudsalg og hilse på!!!

  God arbejdslyst og fodr gerne os sommerhushungrende med flere skønne billeder af natur og skønne rammer <3

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. august 2018 at 16:37

   Ja, det var en underlig fornemmelse. Meget grænseoverskridende på sådan en virkelig syret måde, men vi kom fint igennem det og nu er der stort set intet tilbage ud over de rå ydervægge, men det bliver bare SÅ godt og vi endte lige der, hvor jeg ALLERHELST ville, selvom Thy ligger godt og smukt i mit hjerte også – og selvfølgelig må du forbi Garnudsalg :-)

 • Avatar
  Reply
  Mia Folkmann
  4. august 2018 at 09:05

  Skønt sommerhus! Det minder utroligt meget om det sommerhus, vi engang købte. Jeg tog op hver weekend sammen med min far og malede alle trævæggene sommerligt pastelfarvede. Min far malede køkkenlåger, så de så helt nye ud, men vi beholdt alt det gamle. Også bambusmøblerne. Jeg ELSKEDE det sommerhus – og det håber jeg også, at I kommer til med jeres :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. august 2018 at 16:34

   Jeg er sikker på, at vi kommer til at elske det sted. Det gør vi allerede, Mia :-)

 • Reply
  Det eneste, jeg har lyst til, er at stikke af af Slagt en hellig ko
  3. august 2018 at 23:46

  […] aften var vi oppe at starte på lidt af det, der skal forvandle stedet til det, vi drømmer om. Vi er færdige med at rydde op og smide ud, så nu er det de grove arbejdshandsker, der skal monteres og den dag var det malerpistolen, der […]

 • Avatar
  Reply
  Linda
  1. august 2018 at 22:14

  … ?? ☹️

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2018 at 12:55

   Det står f.eks. i den lille tekst om mig, der er i højre spalte, hvad jeg laver :-)

 • Avatar
  Reply
  Moster Tulle
  1. august 2018 at 20:52

  Tillykke med huset – det var specielt at se billederne, hvor det ser ud til at “Hr. og Fru tidligere sommerhusejere” kunne komme tilbage når som helst og tage en eftermiddagslur i den redte seng. Må ha’ føltes endnu mere mærkeligt at stå i det, men er sikker på at det bliver så fint. Må vi ikke se “guldet”?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. august 2018 at 10:39

   Tak, Moster Tulle. Det var vildt underligt og meget grænseoverskridende at begynde at tømme huset, fordi det netop stod sådan. Det guld, der var, er pakket ned i kasser og sat væk, fordi det ikke skal i brug før om mange lag malings tid, men så dukker det lige så stille frem fra gemmerne ;-)

 • Avatar
  Reply
  Frk.Anemone/Ulla
  31. juli 2018 at 19:48

  Det lyder som en fantastisk plan og jeg forstår din begejstring – Vesterhav og klitter lige om ørerne – så bliver det ikke meget bedre. Tillykke igen.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2018 at 15:37

   Det gør det bare ikke og tak :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne Kragh
  31. juli 2018 at 16:21

  Der skal lige bruges lidt timer først, så er jeg helt sikker på at det bliver rigtig dejligt.
  Go’ arbejdslyst

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2018 at 15:33

   Det skal der, men godt skal det nok ende :-)

 • Avatar
  Reply
  Linda
  31. juli 2018 at 13:22

  Følger med glæde med i jeres gøren og laden .. og det sommerhus .. åh misundelse er en grim ting Men jeg har vist ikke helt fundet ud af hvad jeres job situation er .. ?? Selvom jeg har fulgt jer længe .. Glæder mig til at følge jeres byggeprojekt .. Kh Linda

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2018 at 15:30

   Jeg griner altså lidt, Linda, for hvis du har fulgt os længe, så kan du da ikke undgå at vide, hvad vi laver til daglig :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)