8

Lyden af vaskemaskine og tørretumbler

Lyden af vaskemaskine og tørretumbler høres svagt gennem døren, når jeg passerer bryggerset. I køkkenet høres summen fra opvaskemaskine og blæseren fra ovnen.

Spørg om jeg er træt af glasset i den ovn. Det kunne jeg bruge hver dag på at polere, fordi ovnen er fejlkonstrueret og billig var den ikke engang, men sådan er det, så jeg lader som om, jeg ikke ser det stribede glas. I stedet bager jeg brød og nyder, at jeg gør netop det. Jeg holder så meget af at være i køkkenet, men jeg er der sjældent, for efter mange års frihjul på netop den front, er jeg ærlig talt langt fra den bedste til at lave mad herhjemme. Jeg kan sagtens, men jeg er ikke i nærheden af at være så dygtig, som Kenneth er.

I stedet for madlavning, er jeg den, der bager brød og kager. Jeg sylter. Jeg henkoger. Jeg koger marmelader og chutney og jeg elsker hver øjeblik af det hele.

Lyden af vaskemaskine og tørretumbler

Tingsamlerne

I køkkenet sker det, der altid sker i dette hjem. Vi samler ting.

Samlingen af ting, vi elsker, flytter ind på hylderne over køkkenbordet. De er alle i rotation og derfor giver det mening, at de er placeret netop der. De hygger også, hvis du spørger mig. Jeg elsker alle tingene. I kurvene gemmer jeg blandt andet teknik, jeg bruger ofte. Opladere og den slags.

Genbrugs-te-kanden, der måtte med hjem

Forleden var vi på tur. Vi endte i en stor samling genbrug og jeg fandt te-kanden. Den måtte med mig hjem. Den ser helt ubrugt ud og den har den smukkeste farve og fineste udformning. Jeg elsker den og derfor skal den selvfølgelig også stå lige her, hvor jeg ser den.

At jeg altid brygger te direkte i en kop, fordi vi nu har hane med kogende vand, er jo sagen uvedkommende, ikke?

En hurtig, men kærlig hånd

I morges nåede jeg ud og give vores ny-renoverede gæstebadeværelse en smule kærlighed. Også her er et loppefund. Et skønt, rundt spejl til en hurtig 50’er. Jeg elsker det, for det er bare så pænt ude i det rene, hvide rum og så er det gode venner med mine små spånkurve fra Litauen.

Jeg elsker Jielde og spånkurve

Ja, sådan er det. Jeg elsker de to ting og de har ikke nødvendigvis andet at gøre med hinanden, end de risikerer at komme i hinandens selskab her på Tjørnevang. Kurvene flytter rundt efter forgodtbefindende. Lige nu bor den gamle, slidte lampe fra Jielde i gangen oppe i den ende af huset, hvor den “fine” og aldrig nogensinde anvendte hoveddør altid har været.

Vi har valgt at insistere på indgang ved bryggers og med adgang til køkkenet og dermed hjertet af Tjørnevang, ligger den placeret, så det giver meget mere mening for os.

Vi tilbringer allermest tid i køkkenet. Sådan har det altid været. Køkkenet er husets hjerte, men det skal nu have konkurrence af en lille, intim stue, vi er i gang med at etablere.

Brændeovn og læsehjørne

Med en brændeovn og lidt ekstra hygge i form af langluvet tæppe, små borde og hyggelig belysning, skal stuen nedenfor køkkenet gerne give resten af huset kamp til stregen. Vi har så meget plads, at vi snart ikke ved, hvad vi skal finde på. Det er naturligvis løgn, for vi ved præcis, hvad vi skal finde på, men gud hvor har vi meget plads.

På et tidspunkt var vi ude i overvejelser om at genåbne døren, der forbinder hovedhus og længe, men vi droppede idéen og er efterfølgende enige om, at det er fint, at det er endt sådan. Vi har kontor i længen og det føles helt rigtigt, at man forlader sit “hjem” for at gå på arbejde.

Plads mangler vi ikke, men jeg elsker gården og er slet ikke klar til at sige farvel til det her sted. Engang, men ikke nu …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

8 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  8. oktober 2018 at 09:19

  Hej Liselotte
  Hvordan har I monteret hylderne? (Kan ikke se nogle hyldeknægte på billederne) :o)
  Det ser virkelig hyggeligt ud.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. oktober 2018 at 11:03

   Hylderne er monteret liggende ovenpå beslag/hyldeknægte. Vi har fræset riller på undersiden af hylderne, så beslagene næsten ikke ses (medmindre man er barn eller dværg) og siden har vi så monteret den blanke bagplade, så den omslutter hylderne.

   • Avatar
    Reply
    Mette
    8. oktober 2018 at 11:19

    Tak :o) Det er meget æstetisk.

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     8. oktober 2018 at 12:32

     Tak – det var meningen, at det skulle være helt enkelt :-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavin
  5. oktober 2018 at 12:35

  Køkkensysleri er det bedste – jeg kan se på et brød bage færdig gennem ovnlågen, ren zen.
  Idag har jeg bagt figen/æble tærte med karamelbidder og mørdej.

  A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2018 at 15:32

   For pokker, det lyder som en god kombination. Jeg får lyst til tærte nu :-) God weekend :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  4. oktober 2018 at 16:52

  Hej Liselotte, den tekande er også virkelig skøn bare til pynt. Den er fra det stel, der hedder RUNE. Jeg har også engang mødt en på et marked og fortryder den dag i dag, at den ikke kom med mig hjem. Jeg har hele mit TEMA stel endnu, og tekanden derfra er også pæn, men ikke så pæn som din.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. oktober 2018 at 19:44

   Ja, det er den nemlig – altså fra RUNE-serien og jeg er så vild med både design og farve :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)