22

Jeg har strikket den fedeste poncho i lørdags

Jeg har strikket den fedeste poncho i lørdags. Pladegarn på pinde 9 mm. Den fløj af pindene og det var ikke den første af sin slags, men den anden er i brug hele tiden. Den bruger jeg fra oktober og til sommeren endelig er her igen. At få strikket en til supplement var ikke for tidligt.

Mit bedste stykke kontor-udstyr

Denne gang er har jeg valgt at strikke en lys udgave, som går til det meste og den passer i hvert fald fint til alt mit sorte, så den er naturligvis allerede godt brugt. Den er let, nem at bruge og så varmer den så skønt, at jeg slet ikke har lyst til at tage den af, når jeg første har taget den på.

Mit kontor er udsat. Jeg sidder på et hjørne af en stormomsust bygning, så jeg mærker altid, når det enten blæser eller er koldt udenfor. Jeg sidder ved vinduerne. De er gamle og utætte, så en poncho gør den gode forskel og den har heller ikke være af mig, siden weekenden.

Den er konstrueret med slidser til armene, så den fungerer faktisk fint også ved et tastatur. Den får min varmeste anbefaling :-)

FAKTA:

OpskriftPoncho med stjerner af Bente Lavsen.

Garn:  Opskrift og garn er købt ved Garnudsalg.dk.

Pind: 9

Garnforbrug: I alt 340 gram.

Ny teknik: Ingen. Jeg kæmper kun lidt med de tykke pinde, som ikke er gode for mine hænder og så er jeg jo langt fra verdensmester i flerfarvestrik.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

22 Comments

 • Avatar
  Reply
  Nanna
  13. februar 2019 at 14:00

  Hej, jeg vil så gerne strikke den poncho. Men jeg kan ikke finde opskriften. Synes ikke den er i det link du har lagt op. Kan du hjælpe mig?

  Bedste hilsner Nanna

 • Avatar
  Reply
  Familie
  24. oktober 2018 at 21:59

  Super :-))) strikket på en dag – søndag :-) ja, du er super. Og poncho din er så fin, nydelig garn og fantastisk snøstjerner…
  jeg liker. Kos deg.
  Vi har kald her også. Vått og kaldt, jeg trenger lue og sjal. Vi hadde deilig høst, nå kommer vinteren snart… og jeg har
  også tykk ull på pinne. Hilsen til deg. God onsdag kveld. Viola

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. oktober 2018 at 16:51

   Vi forbereder os på vinteren med masser af uld :-)

 • Avatar
  Reply
  Ellen Mosekjær
  24. oktober 2018 at 12:13

  Tænk at pladegarn kan købes igen. Min yndlings havesweater i blå nuancer i brede og helt smalle striber er vidunderlig varm. Og fra dengang i 70erne vi sidst strikkede i pladegarn.
  Jeg må vist i gang med en poncho. Den skal være til traveture rundt i Skanderborgs smukke natur.
  Tusind tak for tippet.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 14:26

   Du har ret, Ellen. Pladegarn har i en årrække været vanskelig at få fingre i, men jeg elsker det og er så glad for, at vi har det i butikken nu. Ponchoen bliver vidunderlig let og samtidig varm, så skynd dig at komme i gang :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone kruse jensen
  24. oktober 2018 at 12:02

  Det er da en rigtig god ide

 • Avatar
  Reply
  Ingeborg
  24. oktober 2018 at 11:27

  Tak for din inspiration til lækre ting på strikkepindene!
  Den poncho ku jeg ikke lade være at bestille opskriften på!
  Pladegarnet ligger jo i kurven og er så klar til at komme på pinden!
  Tak! Glæder mig til at komme igang!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 11:49

   Rigtig god fornøjelse, Ingeborg. Jeg elsker mine ponchoer :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone Kruse Jensen
  24. oktober 2018 at 09:50

  Dejlig ting – er gået i gang. Men jeg synes ikke helt at din hvide poncho svarer til den brune i opskriften? Kan du afsløre, hvilke ændringer du har lavet?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 11:38

   Det eneste jeg har ændret er kraven. Jeg har kun strikket måske 5-6 pinde rib, inden jeg er gået i gang med kroppen. Jeg er ikke vild med rullekrave på en poncho og jeg går altid med store tørklæder, så det her passer mig meget bedre :-)

   • Avatar
    Reply
    anne
    26. oktober 2018 at 10:41

    Men har du så ikke også slået færre masker op end der står i opskriften?

 • Avatar
  Reply
  Henriette Vandal
  24. oktober 2018 at 09:01

  Sådan en overskrift bringer en lille snert af misundelse frem i mig – men det hjælper lidt at det er pind 9 :-) Jeg kunne garanteret ALDRIG blive færdig på én dag, på trods af at jeg er en habil strikker, men heldigvis rækker min tålmodighed også til længerevarende projekter. Får dog lyst til at smide dem alle over i hjørnet en uges tid og kaste mig over de store pinde og en poncho. Smuk er den.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 11:35

   Den er virkelig skøn, Henriette. Jeg har allerede gang i min tredje, for det er verdens bedste varmer på mit kolde kontor :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette G.
  23. oktober 2018 at 19:23

  Åh suk – jeg blev da lige sendt tilbage til gymnasietidens somre, hvor jeg arbejdede på Toft Camping i Øster Hurup. Der lå en gårdbutik (må have været noget nær verdens første) på vej til Als og hun havde pladegarn. Vi strikkede så mange ponchoer de somre. Hm, måske man skulle kaste sig over pladegarnet igen?!?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 11:31

   Det er altså bare så dejligt at strikke med, hvis du spørger mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  23. oktober 2018 at 19:16

  Mega lækker poncho. Er. Den strikket i enkelt tråd på pind 9?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. oktober 2018 at 11:30

   Den er strikket med garnet lagt dobbelt :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  23. oktober 2018 at 15:44

  Tak af hjertet Liselotte, du har inspireret mig til at lære at strikke, og du har hjulpet mig godt igang via din blog og dine enkle opskrifter og muligheden for at købe garn, som ikke ruinerer mig. Hvor er det en lækker poncho, tak for links.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. oktober 2018 at 18:06

   Tusinde tak for at give dig tid til at skrive, for det gør mig virkelig glad at læse, at også du nu har glæde af garn og strikkepinde :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)