19

Andre gange sætter de sjælen fri

Længsler er en underlig størrelse, for de kan antage alle mulige former. De kan handle om alt mellem himmel og jord og de kan efterlade en stille sitren, en næsten fysisk smerte eller en glad forventning. De kan optage vores tanker i et omfang, der gør os utilnærmelige og indadvendte eller de kan fylde så meget, at vi er nødt til at dele ud af dem.

Nogle gange binder de os fysisk til steder, vi ikke vil være. Andre gange sætter de sjælen fri og lader os flyve af sted på et tæppe af drømme …

Andre gange sætter de sjælen fri

Jeg længes konstant. Det gør du sikkert også …

 • Jeg længes efter sommer og sol, varme og lune aftener med svømmeture i mit elskede Vesterhav.
 • Jeg længes efter mere tid. Tid til mig. Tid til at lave det, jeg holder af. Tid til at skrive. Ord. Masser af ord.
 • Jeg længes efter tid med min familie og mine venner. Tid til søndagsmiddage så menneskeligt omfangsrige, at der skal dækkes med umage tallerkener og ekstra stole om bordet.
 • Jeg længes mod akvarel, kul og fordybelsen, der ligger i timerne med koncentereret skaben med hænder, der automatisk finder vej på papiret.
 • Jeg længes efter alenetid. Tid til at være stille og tid til at køre på eventyr. Alene.
 • Jeg længes efter tid med dem, jeg holder af. Tid til fordybelse i hinanden og de liv, vi lever.
 • Jeg længes efter at køre gennem Alperne. Jeg savner synet af køer, der græsser oppe på skråninger så høje, at jeg ikke forstår, at de kan.
 • Jeg længes efter at indtage sommerhuset, vi er i gang med at renovere. Det lille, beskedne sted, som ligger så smukt midt i klitlandskabet langs Vesterhavet.
 • Jeg længes altid, men …

Faktisk er alle mine længsler af den slags, der kun motiverer. Motiverer til rejsen, der skal realisere de drømme, de indeholder. Jeg arbejder på det hele. Hver dag arbejder jeg på at finde muligheder i stedet for begrænsninger. Det lykkes ikke altid, men jeg giver aldrig op.

I går fyldte jeg femoghalvtreds

I går havde jeg fødselsdag. Jeg blev femoghalvtreds. Jeg forstår det ikke, for jeg føler mig tættere på femogtredive. Jeg ved, at det ikke er sådan, men femoghalvtreds? Det passer da slet ikke, hvis du spørger mig. Jeg længes til gengæld ikke efter at være yngre.

Jeg er glad for mit liv. Jeg elsker mig, som jeg er lige nu. Jeg holder af rynker og alt det bløde. Jeg kan lide mig. Mennesket. Værdierne og måden, jeg udlever dem, giver mig ro indeni. Jeg hviler i mig selv. Jeg er tilfreds. Jeg kan sagtens finde tusinder af ting, jeg burde ændre, men jeg gider ikke. Jeg er så utroligt heldig på alle måder, så jeg vælger lykken, tilfredsheden og tilgivelsen, som de stier, jeg vil træde.

Jeg længes, men jeg tror på, at det er godt at længes. Så bevæges jeg og jeg bevæger mig.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Weekenden er ved at være godt brugt, men sikke en af Slagt en hellig ko
  29. januar 2019 at 21:41

  […] insisterede på, at Heidi skulle se stranden, så selvfølgelig måtte vi derned og gå en tur. Den blev ikke lang, for der var frygtelig koldt. […]

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  24. november 2018 at 20:39

  Liselotte…..ingen tvivl om at du nyder livet.
  Jeg følger dig og syns du har et enormt overskud på mange måder.
  Nogle gange skriver du om at du er træt og længes efter ferie, fridage.
  Men du tonser også derud af……og så aligevel samler I venner, familie som er hos jer flere dage og I suser ud og oplever ting.
  Jeg kan blive helt forpustet……
  Men det er så vigtigt at sætte pris på de bitte bitte små ting hver dag, og nyde nuet.
  For livet kan pludselig slå en stor koldbøtte, hvor man har det så skidt og man bare tænker hvornår stopper det.
  Nogle brokker sig over regnvej, snevejr, blæsevejr.
  Over lange køer i supermarkedet.
  De mørke måneder osv osv osv.
  Hvor jeg bare tænker……de har aldrig prøvet hvad det vil sige at have det virkeligt skidt og mærke den virkelige mørkeste side af livet.
  Det kan være sorg, psykiske lidelser, økonomiske problemer osv osv
  Jeg taler af erfaring……og sætter pris på de bitte små ting hver dag.
  Fordi jeg ved der er noget meget værre end en regnvejrsdag

 • Avatar
  Reply
  Marit Lydia
  24. november 2018 at 12:22

  For en nydelig blogg du har <3 jeg er så enig, føler meg som 38 men er 58, sånn skal det være. Ønsker deg en skjønn helg der i Danmark.

 • Avatar
  Reply
  tina/mormormedstiletter
  22. november 2018 at 22:15

  Det er dejligt at glæde sig til noget, at læges, men det er vigtigere at leve nu, at nyde hver dag og ikke gå glip af et eneste minut af dette dejlige liv, fordi man læges efter noget andet end det man er i lige nu:-)
  Jeg tror nu også, at du er typen, som elsker dit liv lige nu og jeg forstår godt hvad du mener med at længes…..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. november 2018 at 12:29

   Du har så meget ret, Tina. Vi skal være til stede nu og her. Jeg er god til begge dele; at nu’et og elske at længes :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  20. november 2018 at 17:34

  Længsel er uendeligt vigtigt, jeg sidestiller det med drømme! Det er noget af det vigtigste for mig, det har det været i over 30 år. Om 10 dage er det min tur til det med fødselsdagen, 59 bli’r det denne gang. Jeg fatter det altså ikke, ja, jeg har det godt. Men som Inger Laursen skrev, så frygter jeg også lidt at blive gammel med de begrænsninger, der så let kan komme med alderen! Men en dag af gangen, jeg prøver at smide frygten over skulderen, for den er i sig selv begrænsende! Liselotte, du er et smukt menneske på alle planer, og det mærkes tydeligt, at du er et menneske med en stor tilfredshed og taknemmelighed! Tak for alle de dejlige ord, du beriger os andre med!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. november 2018 at 12:25

   Vi har de fineste liv og vi skal bare sørge for at nyde det hele, for de er uendeligt korte. Tak for dine smukke ord om og til mig, Solvejg :-)

 • Avatar
  Reply
  Jeanette Renting
  20. november 2018 at 17:23

  Tillykke med fødselsdagen. Jeg fyldte 55 i mars. Og tænker stadigvæk at jeg er 54 haha :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. november 2018 at 12:23

   Latenstiden er længere med alderen, Jeanette ;-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne Jensen
  20. november 2018 at 14:28

  Først hjerteligt tillykke med fødselsdagen. Dernæst tak for et super smukt skriv om længsler, men også om tilfredsheden ved at nå en alder, hvor man hviler i sig selv og har ro på i et meget større omfang end da man var ung.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2018 at 15:38

   Selv tak og det er dejligt at være lige her, lige nu :-)

 • Avatar
  Reply
  mormorsweb
  20. november 2018 at 12:15

  Smukt skrevet! Og tillykke med de 55.

 • Avatar
  Reply
  Birgitta
  20. november 2018 at 11:41

  Jeg fyldte 59 år i går og kender alle de følelser du giver udtryk for. Tillykke
  Længes efter et liv hvor jeg ikke skal bruge så meget tid på at gå på arbejde men kan køre oftere til mit nye sommerhus i Svinkløv, strikke en masse, træne hund og nyde mit kommende barnebarn ❤️
  Mange hilsener fra en nordjyde i Kbh

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2018 at 15:09

   Jeg er sikker på, at du har en skøn tid i venter, Birgitta. Første barnebarn er en milepæl i ethvert liv, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Inger Laursen
  20. november 2018 at 11:22

  Søde Liselotte, STORT tillykke med de 55 ♥️ Du vil nok aldrig komme til at forstå det med alderen, og længslerne vil altid være der, for sådan nogle som os, der lever livet med hjertet. Jeg med mine 15 år mere på bagen end dine 55 kan ikke forstå at hende jeg ser i spejlet ikke er den samme som jeg ser på billederne fra dengang det var før. Jeg savner ikke at være ung, men frygter at blive gammel og ikke kunne alt det jeg gerne vil, har kunnet og længes efter. Jeg elsker mit liv her på Djursland , den skønne fri natur, havet lige udenfor døren, mit vinterbaderi og ikke mindst at jeg har min kære husbond at dele det hele med, men længsler og hjertebanken har jeg meget i mine stille stunder.
  Knus til dig og Go vind de næste 55
  Mig fra Ebeltoft ♥️

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2018 at 15:07

   Tak Inger og så har alle tider deres helt egen charme og tiltrækning, så jeg synes altid, at jeg er midt i den bedste tid af mit liv :-)

 • Avatar
  Reply
  Liselotte
  20. november 2018 at 11:04

  Ens alderdomsfølelse er omvendt proportional med tallene på dåbsattesten, tror jeg. Jeg bliver 60 næste år og føler mig egentlig i slutningen af tyverne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. november 2018 at 15:05

   Ja, det er underligt, Liselotte, for jeg er heller ikke så gammel, som dåbsattesten påstår ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)