6

Nyt år – nyt strikkeår

Jeg plejer at kigge tilbage på mit strikkeår, når jeg træder ind i et nyt af slagsen og jeg har tænkt at gøre det samme nu, men måske med meget mindre struktur, end jeg plejer at kunne mønstre.

Mit strikkeår vidner i høj grad om mit arbejdsår. Travlt, arbejdsomt og flittigt. Jeg har fået en masse fra hånden. Det ses bare ikke rigtigt nogen steder, for min kærlighed til orden og systemer har lidt overlast i mit forsøg på at nå alt det, jeg skal. Jeg har glemt at notere, lægge på på ravelry og i det hele taget dokumentere for mig selv, hvad jeg har fået strikket. Det startede rigtig godt, men det gik hurtigt ned ad bakke og endte i begyndelsen af marts, da jeg glemte at føre min strikkejournal. Siden er der lagt en smule op på ravelry, men kun sporadisk og slet ikke noget, der vidner om alle de ting, der er løbet gennem mine fingre i årets løb.

Lige aktuelt bruger jeg tid på små projekter i tæt kapløb med nogle lidt større i form af nogle sjaler og trøjer. Jeg strikker masser af huer og deler gerne ud af dem. Det samme gør sig gældende med de fingerløse vanter, jeg lige nu strikker.

Ginger af Helga Isager

Jeg strikker blandt andet Ginger af Helga Isager. De er skønne gengangere og jeg har ikke tal på det antal par, der er strikket på Tjørnevang, men det er mange. Jeg kan kun finde et enkelt par, så jeg formoder, at jeg har foræret en del væk. Resten må jo gemme sig, så jeg strikker nye. Man kan ikke have for mange af dem, for de er skønne med det meget lange skaft, som varmer armene skønt på en blæsende vinterdag.

Jeg plejer at kigge tilbage på mit strikkeår, når jeg træder ind i et nyt af slagsen og jeg har tænkt at gøre det samme nu, men

Sildebensvanter i massevis

Jeg strikker også Sildebensvanter. De sidste er virkelig gode til hverdag på kontoret, så dem strikker jeg nogle stykker af. De fungerer fint med at anvende tastatur og i det hele taget arbejde ved og omkring computeren, som jeg gør det meste af dagen.

De er korte og fordi jeg strikker dem på tyndere pinde, sidder de godt til på hånden, som jeg kan lide det. Jeg har foreløbig strikket 4 par. Det sidste ryger over Storebælt, når jeg har vasket dem.

Aktuelle aktive projekter

Ud over alle disse små projekter, strikker jeg blandt andet på Costorphine af Ysolda Teague. Jeg strikker i Istex Lett Lopi. Jeg strikker på Løvspring fra g[uld] i tre tråde af garn fra lageret. Jeg har også gang i en Herlig Herresweater i en smuk, brun farve til Kenneth.

Det er de projekter, der er aktive lige nu. Der er masser af andre projekter, som lige nu hviler.

Oprydning i strikkekurven, som vel er et strikkebjerg

Jeg plejer at indlede det nye år med en oprydning i mine projekter. Jeg har lavet en regel for mig selv; et genfundet projekt må naturligvis gerne gemmes. Ligger det så mere end et halvt år yderligere, er jeg god til at kassere med hård hånd. Så kan jeg nemlig ønske nok så meget at det bliver færdigt, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig kommer i mål med det. Ud til højre med det, så det ikke længere optager plads hverken fysisk eller mentalt.

Oprydningen står for døren og med den påtænker jeg, at jeg vil hanke op i travle Liselotte og sørge for, at der føres lidt journal over de færdige projekter. Jeg synes, at det er skønt at kigge tilbage på, så det ærgrer mig, at jeg ikke har fået fulgt op på det i meget lang tid.

Måske jeg alligevel lige har lavet mig et nytårsforsæt …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Gunvor Madsen
  8. januar 2019 at 08:23

  Ja det kniber altid med at dokumentere :-) Jeg plejer at være god til at huske, at få det på instagram, det går så hurtigt og kræver ikke så meget. Det er så bare det med at få det på ravelry, hvor man ofte skriver lidt mere der kniber :-) Måske skulle det også være mit nytårsfortsæt. Jeg har set at der er nogle der har udnævnt dagen til “add your Projects to Ravelry day” :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. januar 2019 at 11:50

   Jeg plejer virkelig at være god til at huske det og året startede så godt ud, men så gik vi i gang med hus-renovering og så fik jeg simpelthen andre prioriteter og efterfølgende er jeg bare ikke kommet i gang igen. Nu må jeg vist lige tage mig selv i nakken ,-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  7. januar 2019 at 15:27

  Ha ha Liselotte kender jeg godt som hverdags strikker;)
  Nogle af tingene er gengangere, fordi det bare er godt og fordi modtagere elsker det.
  Til børnebørn og børns familie og venner. Kolegaers børnebørn.
  Så sent som i lørdags da vi fejrede vores barnebarn, der fyldte 3 år nytårs aften. Var min svigersøns ene søster med. Hun fik baby pige i okt.
  Og til hende havde jeg strikket 5 små kjoler…..ind imellem alt det andet jeg har gang i :)
  Og hun elsker hjemmestrik:)
  Jeg strikker meget lidt til mig selv.
  Men det er også ligemeget. Fordi mine modtagere er SÅ glade for det jeg laver til dem.
  OG jeg hyyyyyygger mig med mit håndarbejde:)
  Glæder mig til at se noget af det du får fra hånden.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. januar 2019 at 16:25

   Hvor er det dejligt med alle de glade modtagere af dit strik. Jeg elsker også, når jeg kan strikke til andre, som bliver glade for det, jeg strikker :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette G.
  7. januar 2019 at 14:32

  Åh ha Liselotte – det kan jeg altså i den grad nikke genkendende til. Starter hvert år med de bedste intentioner om at journalføre m.m. Indtil nu er det så bare ikke lykkedes for mig at holde ved i et helt år :-) Håber, at det lykkes for dig (og jeg starter selvfølgelig også ud i år).

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)