10

Sol, sommerhus og siden mad på Futten

Vi kørte op til sommerhuset i går. Solen skinnede og himlen var så blå, at den næsten virkede som malet på himmelhvælvet med en alt, alt for blå farve.

Solbrillerne måtte frem og vi nød varmen, der gav os et blødt, varmt kram, som vi sad der i bilen på vej nordover. Snakken flød en tid, men så blev vi stille og drak bare af landskabet, der gled langsomt forbi, mens vi kørte gennem Moseby og videre ud gennem plantagerne. Der er smukt, hvor vi er heldige at kunne tage ophold i fremtiden.

Dyrespor i sneen

Der ligger stadig sne. Uberørt er den efter vores lille Paradis, for på vores lille vej, har ingen været, ud over os, i en tid. Der er masser af dyrespor. Harer og vildt passerer tæt omkring huset og vi har set dem mere end én gang, så det er noget, vi kan glæde os til i fremtiden.

Sol, sommerhus og siden mad på Futten

Solen havde varmet det hele op for os

Indenfor var der dejligt varmt allerede. Vi har grundvarme på i huset, men med solens velvillige skinnen, var der allerede dejligt varmt, da vi ankom. Vi er omgivet af vinduer, så solen slipper ind overalt og giver genskin i alle de hvide flader.

Der er et overvældende dejligt lys – også på en vinterdag i februar. Man bader faktisk i det og jeg var ikke sen til at suge til mig, for jeg er i den grad i underskud med det lys, hvis du spørger mig.

Vi havde madras med og den passer perfekt

Kenneth havde tidligere på dagen været i IKEA efter skuffer og andre nødvendigheder til køkkenet deroppe.

I farten greb han en madras, så vi kunne få testet, om den ville være god til den lange bænk, vi har bygget langs vinduerne. Den passer simpelthen perfekt.

Jeg var ikke sen til at lægge den til rette i det, der helt sikkert bliver min yndlingsplads deroppe. Hjørnet lige op ad panoramavinduerne og ved siden af brændeovnen, som står til venstre for bænken på billedet ovenfor.

Vi skal lige have købt to madrasser mere og så bliver der – som jeg planlagde med – små pladslommer mellem madrasserne. Her kan der stå smukke, store keramikvaser med fine strå, lamper og små stensamlinger. Min te kan stå skoldhed og fristende ved siden af mig, og sammen med den, kan også være alt det andet, jeg synes at have brug for lige ved hånden.

Jeg strikkede. Kenneth samlede og monterede

Perfekt arbejdsfordeling, hvis du spørger mig og jeg havde det så dejligt, som jeg sad der midt i solen med kig til det smukkeste, snedækkede klitlandskab.

Jeg lod mig drukne i lys og sol og jeg overhørte sagtens, når Kenneth bandede over et eller andet. Faktisk sad jeg bare og blev glad og varm indeni, fordi det pludselig for alvor gik op for mig, at dette sted er vores og vi får de bedste timer midt i ingenting og med total stilhed, som lydkulisse til vores fritid. Jeg glæder mig usigeligt til, at vi skal have vores første overnatning.

Vi skal lige have styr på badeværelset. Vi mangler et lille møbel derude og et par skabe, men der er praktikaliteter, der nemt kan løses. Vi skal også have lagt linoleum på køkkenbordene og på den plade, der skal udgøre vores nye, lange spisebord. Farven på fladerne er jeg blevet i tvivl om. Inden i går var jeg fast besluttet på, at alle bordplader skulle være sorte. Så fik jeg oplevelsen af alt lyset, der strømmer ind alle steder. Sort sluger lys og det er faktisk store flader, vi skal beklæde.

Nu ved jeg ingenting …

FOTO: Jeg strikker Dotted Rays af Stephen West i Manos del Uruguay Fino fra www.garnudsalg.dk

Vi kan snart flytte ind for alvor

Når vi kan overnatte, kan vi også for alvor begynde at flytte ind. Alle mine loppefund, som står samlet på Tjørnevang, skal op og have deres nye pladser. Møbler skal bæres ind fra garagen og jagten kan gå ind på alle de små ting, som skal på væggene.

Jeg glæder mig sådan og jeg blev så glad i går, for vi føler os hjemme, så snart vi træder indenfor. Jeg blev også glad for at opleve, at en vinterdag sagtens kan være fantastisk deroppe.

Ingen af os havde rigtig lyst til at forlade stedet, men da mørket begyndte at falde på, blev vi enige om, at det var på tide. Vi havde nydt hvert et sekund og jeg tror, at vi begge glæder os utrolig meget til, at vi kan begynde at indtage stedet for alvor. Vi arbejder intensivt på, at det bliver snart, men der mangler stadig lidt el og i det regi, må man vente, til håndværkeren har tid. Sådan er det bare.

Vi tog afsted i mørkningen

Der var stadig lys, da vi forlod vores lille sommerhus og kørte ind mod Blokhus. Vi havde besluttet, at det nu var blevet så sent, at vi ville køre derind og spise, inden vi kørte hjem til Aalborg. Vi fandt vej ind i gården hos Futten og snart efter sad vi bænket i varmen.

Vi startede med en kop kaffe og lidt snak. Siden spiste vi så meget mad, at vi ikke orkede andet end tavshed det meste af vejen hjem. Den gode, rare og tilfredse tavshed. Jeg kan lide den.

Søndag; du var en fest, hvis du spørger mig ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  6. februar 2019 at 18:05

  Jeg ved det bliver en dejlig ferie.
  For datter og svigersøn og børnebørn er nogen vi bare slapper af med.
  For vi falder bare ind og hygger os med hinanden

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. februar 2019 at 10:01

   Det er så dejligt, at have det sådan med hinanden :-)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  4. februar 2019 at 19:19

  Hvis du mangler inspiration ang. linoleum, så følger jeg hende her, som netop har gjort det i deres køkken med en SMUK mørkegrøn!
  http://bakkely2018.dk/2019/01/04/351/

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. februar 2019 at 14:39

   Tak for et herligt link, Louise. Jeg har nu besluttet mig og har også bestilt, som jeg først havde tænkt. Nu bliver det sort. Fortryder jeg, kan det ændres om et år eller to :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  4. februar 2019 at 14:39

  Det bliver et dejligt lyst sommerhus.
  Forstår så godt du glæder dig til tiden i det.
  Har lige bestilt leje af sommerhus i Jegum ferieland.
  Skal holde sommerferie der med min ældste datter, svigersøn og 2 børnebørn på , til den tid 1 1/2 og 3 1/2 år. Og så min ” mand”

  Vi glæder os.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. februar 2019 at 15:18

   Åh, det lyder som der venter en skøn ferie forude for dig, Marianne :-)

 • Avatar
  Reply
  Mia Mezin
  4. februar 2019 at 13:53

  Så fint det blir’ jeres lille sted❤️ Mht din snak om farven sort og linoleum, så er det faktisk ligepræcis det valg vi har taget ift køkkengulvet og entregulvet. Sort er farven vi har tænkt os st bestille imorgen, men mu blir’ jeg da også i tvivl. Det er meget lyse rum begge 2, men lyset skal jo helt ikke forsvinde når jeg har kigget på pinterest og Instagram og læst artikler om sort linoleum i køkkenet fx, så ser der rigtig flot ud og det giver lidt kant til de ellers lyse rum og hvide køkkenelementer. Hmm.. jeg tror jeg vil spørge i butikken imorgen

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. februar 2019 at 15:16

   Jeg ender nu nok også med mørk grå, men jeg skal lige tænke … ;-)

 • Avatar
  Reply
  ilsearanti
  4. februar 2019 at 13:13

  Jeg forstår så godt din glæde. Det er da en lille perle, I er i gang med at skabe der midt i klitten. I begyndelsen af marts får jeg fornøjelsen af nogle dage ved Vesterhavet omkring Blokhus. En lille nyindkøbt campingvogn skal på sin jomfrurejse, og vi skal nyde havet og klitterne i fulde drag. Vi har planlagt at køre ned på stranden og holde der i de lyse timer. Så vil jeg sidde og skrive med udsigt til himmel, hav, strand og klitter indimellem traveturene.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. februar 2019 at 15:14

   ´Det lyder vidunderligt, Ilse. Jeg er sikker på, at passer campinglivet jer, så får I den skønneste jomfrurejse :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)