Strikkecafé

26. maj 2015

Vi har strikkecafé i aften. Det er den sidste for denne sæson. Vi lukker og slukker efter en succes, der ikke steg os til hovedet, men gik lige i hjertet. Sikke en strikkeglæde, vi har fået lov til at få del i, med disse arrangementer. Det har været en meget stor fornøjelse.

Der har været rift om pladserne, så derfor overvejer vi, om vi skulle fordoble muligheden for at få plads i strikke-fællesskabet og i stedet for at udbyde en tirsdag om måneden i stedet udbyder en mandag og en tirsdag om måneden, når vi starter op igen i sensommeren/efteråret. Det, og alle overvejelserne omkring det, ligger i støbeskeen lige nu, men inden vi overhovedet kommer så langt, er der altså sæson-afslutning i aften.

Det er en kunst at vælge det helt rigtige stykke håndarbejde, synes jeg. Det skal ikke være for kompliceret, for stort, for tungt, for kedeligt, for spændende, for krævende, for gråt og så videre …

Strikkecafé

Jeg er lige startet på noget gråt, men jeg strikker også farverigt og det var en mulighed, men det kræver koncentration og så er der jo også muligheden for at påbegynde et hækletøj. Noget enkelt. Noget der holder mig ved ilden uden at kede mig til døde.

Jeg må gå i tænkeboks, mens jeg står under bruseren for ja, jeg er langsom starter i dag. Jeg møder til direktør-tid. Måske møder jeg nærmere til Liselotte-tid. Det er i orden, når arbejdsdagen først slutter ved midnatstid i aften, tænker jeg. Godt der er en strikkecafé i midten ;-)

Feddet og så lige en sommerfest med fantastisk vejr, tak

25. maj 2015

Anden pinsedag er knap så imødekommende, som resten af pinsens fridage har været. Det er koldt derude. Ind imellem kommer en regnbyge forbi og smider sit indhold ned over en have, som bestemt ikke er utaknemmelig. Det er måske mere dens ejere, der forbander både regn og kulde. Vi gad godt lidt lunere temperaturer og lidt mere medgørligt forår, men vi bestemmer jo ikke, så vi nyder, når vi kan. Resten af tiden tager vi jakke på.

I dag er der knækflise-sti, som skal færdiggøres. Der er blomster, der skal sættes, hækplanter, der skal i jorden og træer, der skal beskæres en smule. Vasketøjet blafrer på tørrestativet.  Når det hele bliver en tand for broget, stikker vi enten indenfor i stuen eller ind i Feddet for varme, for solen skal kun lige titte frem, så er der lunt derinde.

Det er en gave med sådan et sted. For to år siden, lignede haven ikke en have og Feddet bestemt ikke et fristed, hvor vi skulle nyde sommer efter sommer. Der var bare konturerne af en drøm …

Feddet 2013

Vi nåede at rejse bjælkerne og tømre terrassens gulv færdigt, så vi kunne improvisere og beklæde med presenninger, så Olines studentergilde kunne holdes i haven.

Huset stod for alvor færdigt i sensommeren 2013. Vi glædede os til, at året skulle gå, så vi fik sæsonstarten med i 2014 og det viste sig at blive et helt igennem fantastisk forår, som gav plads til masser af timer på terrassen og under tag på Feddet.

Feddet 2014

Vi havde den mest vidunderlige sommer sidste år. Da den gik på hæld, forlængede vi den langt ind i sensommeren, fordi vi havde muligheden for at trække under tag og lukke dørene, så der var lunt langt i de begyndende mørke aftenener.

Det var en drøm, der var gået i opfyldelse.

Feddet 2015

Jeg har sparket sæsonen i gang igen. Jeg nyder at drikke kaffe i den helt særlige varme, der er i et hus med solopvarmning og nej, jeg kan slet ikke få nok varme, når det endelig er muligt at suge til mig af både den, lys og sol.

Om et par uger holder vi sommerfest på Feddet. Jeg glæder mig. Jeg vil i den anledning gerne bestille hamrende godt juni-vejr. På forhånd tak.

Pinsedag

24. maj 2015

Pinsesøndag

Pinsedag er ren afslapning. Vi skal have en flæskesteg på grillen. Den skal ikke indtages som flæskesteg. Oline og Kenneth har bestilt flæskestegsandwich, så jeg har lagt dej til gode boller. Den står og hygger sig på køkkenbordet. Imens laver vi andre ting.

Jeg vasker tøj, rydder op i mit garn (ja, det er skruen uden ende) og finder plads til masser af nye, grønne planter. Jeg tager også tid til at fotografere stakkevis af Olines tøj, som hun vil sælge og helt sikkert for at købe noget andet. Kenneth er ude i haven, når han ikke er ude at proviantere i den verden, jeg helt har glemt eksisterer, mens jeg går her og hygger mig.

Pinsesøndag

Pinsesøndag

Der kom lidt Georginer eller Dahlia, som de populært kaldes, med hjem. Det er da ikke helt tosset, tænker jeg. Han er værd at sende i byen.

Pinsesøndag

Nu er han forsvundet ned i haven. Han er i gang med at trimme omkring vores knækflise-sti. Vi skal have gen-etableret det stykke, som måtte graves op, da vi skulle have faskine lagt i jorden i forbindelse med tagrenden, som belastes massivt ind imellem, når der virkelig falder vand. Nu virker det, som det skal og vi mangler bare lige at få lagt fliserne på plads. Det har vi manglet længe ;-)

Kastanjerne står med lys. Syrenerne springer ud. Solsortesang lyder konstant og skovskaderne elsker, at jeg fodrer på foderbrættet. De har endnu ikke forstået, at jeg prøver at lokke småfuglene under tag. De vælter på skift huset, for at komme først til fadet.

Pinsesøndag

Oskar nyder, at der er så meget natur at indtage. Vi har ikke en sirlig have, men sådan en, hvor vi slår græs og så ellers lader stå til i de fleste hjørner. Jeg elsker den vilde natur, så det passer både hunden og jeg.

Pinsesøndag

Om et øjeblik er bollerne klar til ovnen. Måske jeg skulle se at få tændt for den? Jeg tror det næsten. God pinsesøndagsaften til dig :-)

Vinkel Sjal, der koster mig min mentale sundhed

24. maj 2015

Det er næsten blevet sådan, at jeg hver eneste søndag henter håndarbejdet i stedet for at stå op. Det er omtrent den ypperste luksus, jeg kan forestille mig, når jeg sidder under dynen med kaffe og fjernbetjening indenfor rækkevidde, mens jeg strikker eller hækler. For øjeblikket hækler jeg. Jeg er stadig i gang med dræberen, som jeg så skammeligt har navngivet et ellers rigtig godt design, nemlig Vinkel Sjal af Jeanette Bøgelund Bentzen. Det er bare ved at slå mig ihjel af kedsomhed. Uendelige rækker af halve stangmasker og Liselotte er ikke nogen optimal kombination. Mange andre elsker det. Jeg keder mig, men resultatet ser ud til at være besværet værd …

hverdag 326

Jeg er ved den sidste trekant. Den er jeg startet på fem gange. FEM GANGE! De fire første fordi jeg troede, at det var den helt rigtige farve, jeg havde valgt og hver eneste gang fortrød jeg efter et ganske pænt antal rækker.

Til sidst vidste jeg, at jeg måtte have koral. Det fandt jeg ved Søstrene Grene. Bomuld. Tungt som bare h… og langt fra lige så luksuriøst og let, som den smukke Blackhill CottonWool, som udgør resten af sjalet, men farven var rigtig.

Nu er der håb forude. Jeg mangler ikke mange rækker og selvfølgelig har jeg i en fart bestilt farven koral i vores Blackhill CottonWool. Den kan vi da slet ikke undvære ;-)