Julefrokost

29. november 2015

Vi holdt julefrokost i går. Vi havde den dejligste dag med personale og deres ægtefæller. Dagen startede med en stor, rød bus på gårdspladsen foran Tjørnevang. Ingen skulle køre selv, men alle skulle have muligheden for at hygge med lige præcis det, de havde lyst til. Derfor bussen.

Det viste sig, at chaufførens onkel havde ejet gården for så mange år siden, at det var dengang, der var gartneri på stedet. Sommerferien var mere end én gang blevet holdt indenfor de mure, vi nu bestyrer og så var der jo allerede basis for den første hyggesnak for mig. Jeg havde nemlig fået forsæde-tjansen. Jeg skulle lige guide ind omkring et par opsamlingssteder, inden vi for alvor kunne sætte næsen sydpå.

Vi havde et par timers kørsel foran os, så der var provianteret med både vådt og tørt til ganen undervejs, så det blev til en rigtig dejlig tur med masser af sjov og lange og mange grin. Vi har bare verdens absolut allerbedste og fineste mennesker ansat hos Garnudsalg og Kenneth og jeg holder aldrig op med at føle os utroligt heldige.

Julefrokost på Vrads Station, November 2015

Julefrokost på Vrads Station, November 2015

Vi havde bestilt kaffe og kagebord til ankomsten på stationen, for selvfølgelig vil vi gerne dele Annes skønne sted med alle dem, vi holder af. Julefrokosten kunne ikke indtages på en hyggeligere plet i Danmark og maden findes ikke bedre nogen steder end lige der midt i skoven på Vrads Station, så det var, vi endte med den røde bus.

Vi var ventet …

Julefrokost på Vrads Station, November 2015

Julefrokost på Vrads Station, November 2015

Der stod både lagkage, brownie og trifli og ventede på os, da vi ankom og ingen forlod vist det kaffebord uden at have brug for den skovtur, vi drog ud på efterfølgende. Vi gik ikke langt, men vi fik samlet appetit, grinet meget, snakket endnu mere, mens vi holdt skarpt øje med vejret, som ind imellem brød ud i virkelig heftige byger med både regn og hagl.

Tilbage igen snakkede vi om, at rammerne for vores julefrokost ikke kunne have været smukkere, mere stemningsfulde eller hyggeligere.

Julefrokost på Vrads Station, November 2015

Vi trak indenfor i varmen, nød en skøn Irish Coffee og snakkede og hyggede  til den store guldmedalje, imens Anne og personale forberedte den lækreste jule-buffet, du kan forestille dig. Jeg kan slet ikke gengive menuens mange lækkerier, men jeg kan love dig, at jeg aldrig har fået en bedre julefrokost. Aldrig nogensinde.

Der var alt det et julehjerte kan drømme om. Lækre, julede, velsmagende og lette små retter, som kom som perler på snor smukt anrettet og med Annes uovertrufne sans for detaljen. Det var en fryd for øjne såvel som for gane og da vi afsluttede julefrokosten med en finale af en Panna Cotta med kirsebærtop, hvor der oven i købet var mandelgave til den, der fandt mandlen, var der ikke den mave, der ikke var glad.

Ved 22-tiden blev vi hentet af den røde bus. Vi havde ikke skræmt ham mere, end han gerne returnerede, for at køre os tilbage til Aalborg. Vi var hjemme ved midnat efter den dejligste dag.

Kenneth og jeg er enige; vi har verdens bedste personale og vi håber, at de hyggede sig bare halvt så meget, som vi gjorde. Vi havde en fest ♥

Parkering forbudt

26. november 2015

Parkering forbudt

Jeg har været lidt udfordret de sidste dage. Jeg arbejder på to forskellige maskiner. Det er fint, når jeg føler, at det er mig, der er direktøren, men når jeg ikke har styringen, bliver det fortvivlende svært. Så opgiver jeg, men der er altså parkering forbudt, når det kommer til den slags udfordringer. Ikke fordi andre siger det, men fordi jeg siger det! Så må jeg løse det.

Jeg arbejder på min elskede, stærke slave af en computer med tiptop opdateret styresystem, alle de bedste grafik-relaterede programmer fra Adobe og en ekstern harddisk med alle mine fotos. Den er kraftfuld og på alle måder ressourcestærk. På den er jeg klædt på til de fleste udfordringer og jeg kender den ud og ind. Jeg arbejder rimeligt sikkert i og på de fleste brugerflader og jeg ved lige præcis, hvad og hvor.

Jeg arbejder også på min Macbook Air. Nok for lidt og bestemt ubehjælpsomt. Jeg føler mig ikke rigtigt hjemme på den, men den er ubetinget lækker, nem at betjene og jeg elsker, at den synkroniserer med alt det andet Apple, jeg med tiden er blevet glad for. Min iPhone, min iPad og min iPod – jo, som omtrent det eneste menneske på jorden, bruger jeg stadig sådan en til en stor samling lydbøger. Til gengæld er jeg slet ikke hjemme i den, når det kommer til billeder og deres placering. Jeg tænker instinktivt, at Fotos, som er et indbygget system, er godt, så det går jeg i gang med at anvende… og åbentbart fylder jeg så harddisken med så mange billeder, at maskinen er ved at kaste op, når jeg beder den arbejde med noget som helst.

I går ville jeg slette nogle af billederne. Det var ikke så ligetil. Heller ikke for den mac-bruger af en ekspedient, som blev sat på opgaven i butikken, hvor vi havde købt den. Det gjorde mig glad. Ikke på den der ondskabsfulde og lidt skadefro måde, men bare på den der forløsende måde, hvor man kan konstatere, at man ikke er helt idiot.

I dag har jeg en maskine, der har albuerum og en ny idé om, hvordan jeg fremover skal arkivere billeder.

Parkering er forbudt. Man må lære, så længe man lever og det er i grunden også fint nok på sådan en flot torsdag :-)

Malene fra Room 606 af Helga Isager

23. november 2015

Jeg har strikket Malene fra Room 606 af Helga Isager. Det tog jo ingen tid, men rib og jeg er ikke fantastisk gode venner, så derfor var det så oplagt at træne udholdenhed og fokus med netop denne hue, som bryster sig af at have hele 20 centimeter rib som en start. Det er en sjat. Jeg si’r det bare. Det kræver udholdenhed. I hvert fald fra en som mig.

Lange og mange evigheder senere kunne jeg endelig begynde på mønstret og vupti, var huen færdig, for det ER ribben, der er det meste af den hue og faktisk er det også ribben, der gør huen til noget helt særligt og en ørevarmer, som passer rigtig godt til mig og mine vindsarte ører.

Malene; Room 606 af Helga Isager

Jeg klarede skærene og faktisk synes jeg, at huen er så fed, at den med sikkerhed får en efterfølger. Den er varm lige der, hvor jeg har brug for det.

Malene; Room 606 af Helga Isager

Malene; Room 606 af Helga Isager

Jeg har vejet huen og den vejer ikke mere end 66 gram inden vask. Det er jo ingenting.

Den er strikket af en blanding af Blackhill Højlandsuld og Blackhill Kid Silk Mohair. Man bruger nærmest ingenting, men alt det kan du læse lige her.

Ghita, Room 606 af Helga Isager

22. november 2015

Helga Isager er barslet med en ny strikkebog; Room 606. Det afføder straks glødende strikkepinde herhjemme, for jeg er vild med hendes design.

Jeg er startet blidt op med Ghita, et tørklæde strikket i gobelinstrik. Det var et nemt og overskueligt projekt og jeg blev faktisk så grebet af det, at jeg slet ikke nåede til at røre andre af mine strikkeprojekter, før det var strikket færdigt.

Ghita, Room 606 af Helga Isager

Det er fint og dejlig at have om halsen. Det er sjovt og finurligt med frynser. Det er i det hele taget godt tænkt og anderledes.

Ghita, Room 606 af Helga Isager

Kenneth synes, at der er lidt John Wayne over det og jeg forstår godt, hvad han mener. Han må gerne kalde mig cowgirl, når jeg har det på. Mine skuldre er brede og jeg kan sagtens bære en seksløber, hvis det skal være …

Ghita er strikket i rester fra min store strikkekurv, så farverne er jeg usikker på, men alle kvaliteter er enten Blackhill Højlandsuld eller Blackhill Kid Silk Mohair og tørklædet har kostet lidt rester – ikke mere end ca. 60 gram i højlandsulden og knapt 25 gram silke mohair. Tørklædet er nemlig en letvægter på bare 73 gram.

Jeg synes Room 606 er smuk. Jeg glæder mig til at tage hul på flere modeller fra bogen. Faktisk er jeg allerede godt i gang med den tredje …

Har du lyst, kan du se flere fotos lige her :-)