24

Vinterlue

Så kommer det lige anvisninger på vinterluen, som gør så ekstremt meget godt, for en næsten skaldet, som mig ;-)

Vinterlue

Slå 120 m op på en rundpind str. 3½.

Strik 5 pinde rib (1 vr, 1 drejet ret) og sørg for at starte med en vrang, så du er klar til at begynde mønstret efter de 5 pinde.

Strik nu 1½-2 rapporter af “Chart A” afhængigt af hovedstørrelsen (den orange model her er lavet med 2 rapporter, men kunne have nøjes med 1½) og begynd så indtagninger til toppen.

Strik nu udelukkende rib (1 vr, 1 drejet ret), som det falder naturligt med mønstret og begynd indtagningerne samme sted, som du tidligere havde dem liggende. Det kan lyde lidt kryptisk, men vil forekomme helt logisk, når du sidder med strikketøjet. Indtagningerne fra tidligere fortsættes egentlig bare, men nu tager du ikke længere ud, for at kompensere for dem.

Strik 2 masker drejet sammen ved tidligere indtagning, så de nye indtagningsmasker kommer til at ligge i forlængelse af de tidligere og fortsæt med disse indtagninger, til der er 5 masker tilbage. Træk tråden gennem de sidste masker og stram til, så du får lukket det sidste lille hul. Bryd garnet, hæft ender og tag skidtet på. Glæd dig over, at du nu ligner noget med en æggevarmer på hovedet.

God fornøjelse.

Credit: Cookie fra knitters anonymous

Du vil sikkert også kunne lide