32

Hævnen er sød…

Nu kunne man måske anføre, at jeg kommer for lidt rundt på matriklen, men jeg synes det er lusket, sådan at gemme tingene for mig…

ChokJeg skulle lige hente et garnnøgle og så fik jeg chokket. Inde mellem planter og stager stod en lille gnom og grinte af mig. Jeg havde ikke sat ham der, vidste jeg med sikkerhed. Faktisk havde jeg slet ikke nogensinde investeret i en som ham, så det her måtte handle om noget helt andet.

Jeg snuppede ham i hans grønne hat og kiggede undrende på ham. Mon Oline havde købt pynt til stuen? Nej, hun ville aldrig købe en havenisse, for hun ved ganske udmærket, at jeg ikke vil have havenisser nogen steder.

Nogen havde spillet mig et puds og jeg vendte bunden i vejret på skidtet for at blive klogere. Der var hånen… blåt på hvidt!

Hånen

Nu er jeg ikke længere i tvivl. Det er Gitte! Hun er et skidt bekendtskab! Hun har en trang til at dekorere alle de steder, hvor der ikke skal dekoreres – eller vel nærmere en trang til at hærge private hjem, for sidste gang var det en engel med udbredte vinger på størrelse med en amerikans ørns. Guldglimmer havde den også. Det har nissen i det mindste ikke og han er da heller ikke særlig stor. Det var englen og det krævede specielle egenskaber at få den afsat diskret en aften i Valby.

Vores familie har vandrepokaler. Vi smider dem i tasken, tager på visit i uskyldige hjem, trækker pokalen af tasken og placerer den et diskret sted. Vi tager afsted igen og nægter siden ethvert kendskab til skidtet, men fidusen er, at den skal videregives og det skal ske uset.

Pokaler er vel så meget sagt. Vi havde en vandreengel, som vist døde ved et uheld engang ude i verden og nu har vi så en vandrenisse, som nok skal få ben at gå på. Pas på! En skønne dag står han i din stue!

Fandens også!

Du vil sikkert også kunne lide