Ny på Bloggen – en kort introduktion

Lidt strøtankerfra en erfaren blogger…

Skulle du sidde derude bag skærmen og brænde for at bidrage med noget til siden her, hører jeg gerne fra dig. Jeg sidder langt fra inde med sandheden og har udelukkende taget udgangspunkt i egne erfaringer. Måske har du nogle erfaringer eller bare nogle overvejelser, som kunne bidrage til siden her.

Man skal bestemt ikke være “erfaren” blogger for at have bidrag til siden her. Måske har du noget, som du undrer dig over. Måske er du, som ny blogger, stødt på begreber, reaktioner eller andet, som du kunne tænke dig en uddybning eller forklaring på – så smid endelig en mail i min retning :-)

Siden er dynamisk – ikke statisk – så jeg modtager med kyshånd indspark!

Nederst på siden er der mulighed for at lægge en kommentar. De er meget velkomne!


At skrive en personlig weblog har givet mig en del erfaringer, som måske kan være brugbare for andre end lige mig, sagde hunden, så her kommer nogle af de erfaringer, refleksioner og erkendelser jeg er nået frem til i mine år, som indehaver af en offentlig tilgængelig weblog.

Måske kan du finde noget, som taler til dig og gør dig klogere på hvor du og din weblog er på vej hen. Måske er du langt fra enig, men i hvert fald er dette mit bud på aspekter ved at blogge, som måske er værd at overveje, inden du går i gang eller som kan være en hjælp til at forstå nogle af de reaktioner du møder på din vej, som ejer af en weblog.

Har du noget at tilføje, hører jeg som sagt meget gerne fra dig.


Hvem er du?

Der er masser af weblogs at læse i Blogland og en af de ting jeg selv lægger stor vægt på er, at jeg kan se personen bag siden. De mest interessante weblogs er, synes jeg, nemlig dem hvor jeg kan fornemme personen bag. Hvor jeg har en klar fornemmelse af det menneske, som hver dag ulejliger sig med at dele sit liv, sine holdninger og sin viden med mig. Dem kan jeg lide.

Jeg elsker, når jeg kan få styret min nysgerrighed og straks får en fornemmelse af personen bag siden og kombineret med muligheden for at læse lidt uddybende om skribenten, er jeg godt dækket ind og allerede nysgerrig efter mere.

Du kan med fordel skrive en kort introduktion af dig selv og evt. lægge en billede på siden også. Jeg kan se, at den mest besøgte side på min weblog, ud over selve webloggen og de skiftende indlæg, er siden om mig.

Læsere vil gerne vide, hvem der står bag indlæggene. De vil gerne vide mere… og mere… og mere… for vi er alle født nysgerrige.

Intetsigende og kedelige indlæg kan vi alle begå ind imellem, men originale tekster, som afspejler dig og din personlighed er i høj kurs.

Alle som starter en weblog har formentlig intentionen om, at den skal leve længe, men weblogs har det med at dø. Lad være med udelukkende at lave indlæg, som henviser til andres tekster eller links i stil med “se her hvad jeg har fundet” efterfulgt af et link ud af huset. De er fine nok, som en del af helhedsbilledet, men hvis det udelukkende er den slags du tilbyder, vil dit publikum formentligt blive temmelig begrænset og i løbet af en kort periode forsvinde. Du skal tilbyde noget originalt, for at være læseværdig.

Del ud af dig selv, men kun så meget, så du stadig føler dig tilpas med det.


Find din stil

Det kan være en god ide at overveje indholdet på din weblog. Jeg mener ikke det er nødvendigt at genrebestemme og så efterfølgende holde sig slavisk til det, men det ER en god ide, at overveje hvad indholdet på din weblog skal være. Det er faktisk også en god ide, at gøre døren høj og porten vid. Jo færre begrænsninger, jo bedre, men aldrig uden forudgående refleksion, for uden den kommer man alt for let til at skrive ting, som efterfølgende fortrydes.

At beskrive en overordnet ramme for indholdet, for sig selv, er slet ikke så tosset, fordi det gør det nemmere for dig at komme i gang og holde gejsten, men at anbefale dig udelukkende at blogge om et eller to emner, vil jeg ikke. Til gengæld vil jeg anbefale dig, at tage hul på noget af det du brænder for. Entusiasme er langtidsholdbart brændstof og skriver du om noget af det, som du virkelig brænder for, brænder du også igennem skærmen.

Er du helt sikker på, at din weblog udelukkende skal handle om din interesse i lettiske nåletræer eller dit uforbeholdne had til træskostøvler med stålsnuder, er det fint nok, men så skal du til gengæld også gøre dig klart, at det kræver omfattende viden om disse emner, at vedligeholde en blog med så begrænset et interessefelt.

Husk at stramme regler og rammer gør det så meget nemmere, at male sig selv op i et hjørne uden tilgængelige flugtveje og det er smadderærgerligt at opdage efter nogle måneder, at stilen, vinklen og emnerne er endt med at tage lysten til at skrive fra dig.

Genopfind dig selv…

Sker det, så genopfind dig selv. Fat tastaturet og giv løs. Lad din weblog udvikle sig og lad ikke dine første intentioner begrænse dine fortsatte skriverier, men se i stedet på denne periode, som en nødvendig udviklingsfase. Din læserskare vil altid påvirkes af genreskift og nye tiltag, men lad aldrig det blive et parameter for om du skal videre eller ej.

Det gælder din lyst til fortsat at skrive og gør du det vedkommende, finder nye læsere vej til din weblog.


For lidt og for meget…

Jeg gør selv meget ud af at være personlig, men aldrig privat. Med det mener jeg, at det er vigtigt at overveje, hvad du skriver på din weblog. I det øjeblik du trykker på udgiv kan du være temmelig sikker på, at din tekst kan genfindes – også om 10 år – og også selvom du har slettet den! Den slags gemmes i mange kommodeskuffer ude i cyberspace…

Det er en god ide, at holde sig indenfor det felt der hedder “det jeg skriver her, har jeg ingen problemer med at sige ansigt til ansigt” og så kan du for øvrigt overveje, at alt det du skriver kan genfindes af enhver, med interesse for dig. Din fremtidige chef, din svigermor og din bedste veninde, naboen, bankdamen og dine nuværende kolleger kan til hver en tid Google dig og læse alt hvad du har skrevet.

Måske tror du dig anonym og er det i virkeligheden ikke. Der findes flere eksempler på bloggere, som har troet sig anonyme og pludselig har måttet sande, at de er genkendt på trods af alle deres forsøg på at sløre identiteten. Det er ikke bare ærgerligt, men ind imellem også kedeligt, hvis det skrevne har vist sig at være kompromitterende for forfatteren.

Du skal aldrig regne med loyalitetstavshed fra de, som genkender dig. Det er godt at huske, men lad det ikke afholde dig fra at blogge anonymt – husk bare, at der er stor sandsynlighed for, at du på et eller andet tidspunkt bliver genkendt.

Det ER godt og sundt, at gøre sig ovenstående overvejelser, inden du trykker udgiv. Ikke for andres skyld, men for din egen.

Tingene sker ikke kun lige nu, selvom det føles sådan. Det ligger alt sammen derude, på snorlige kilometerlange hylder, lige til at pille frem – også om føje år og det er en god rettesnor, når du skal finde egne grænser.

PS – jeg har ting liggende ude på de hylder, som jeg bitterligt fortryder, men sådan er det og så må jeg blive den smule klogere ;-)


Husregler – har du dem?

Overvej altid, at du har læsere. Husk, at de læser dine tekster og forholder sig til deres fortolkning af det du skriver. Sørg for, at du er klar og præcis, men lad ikke muligheden for en rask debat gå fra dig og uddyb gerne i kommentarsporet. Interaktion er en del af at blogge og vi skriver alle sammen ting, som vi efterfølgende opdager var formuleret uheldigt eller i værste fald fejlagtigt. Så er en debat i kommentarsporet optimal til oplysning og refleksion.

At blogge er ikke for de tynd-hudede, for det handler i høj grad om lægge sig selv til skue og har man valgt, at folk kan kommentere på det skrevne, må man også forvente, at læserne ind imellem provokeres til at mene noget andet end det man måske selv giver udtryk for. Man må leve med, at de misopfatter og fejlfortolker. At de måske opfatter tingene helt anderledes end man havde tænkt, da man sad og skrev. At man ind imellem kommer i krydsild, men sådan er det at mene noget.

Overvej hvordan du vil reagere på kommentarer, som kan være formuleret i et sprog, som støder dig. Er det acceptabelt? Må man skrive, at du er dum, grim, ildelugtende eller bare irriterende, eller skal man udelukkende skrive pæne og velformulerede kommentarer på din weblog?

Definer dine grænser og dine husregler…

Jeg har selv haft stor glæde af, at definere det felt, indenfor hvilket, mine læsere kan agere uden restriktioner. Jeg har haft kommentatorer, som er kommet i heftig debat med hinanden og derfor mistet evnen til at tale med respekt til hinanden. Sproget er blevet perfidt og beskidt og jeg har måttet sande, at jeg ikke tolererer den slags. Det er bl.a. en af mine regler – at vi taler respektfuldt til hinanden på mine sider.

For mit vedkommende er det vigtigt at være åben, men alligevel være tro mod mig selv, hvorfor jeg har helt klare grænser for sprogbruget på siden, men indholdet og det folk har lyst til at formidle står stort set åbent. Hos mig handler det primært om, at jeg forlanger en sober tone og desuden har jeg bevidst besluttet, at jeg altid vil bestræbe mig på selv at svare i en god ånd – uanset udgangspunktet.


Godt webdesign

“Skulle det nu være nødvendigt. Fokus er vel indholdet og ikke designet?”. Sådan tænker du formentlig nu, men det er ikke sandheden i mine øjne. Det nytter ikke, at have masser af gode tekster, spændende holdninger, gode debatoplæg og deslige, hvis dit webdesign ikke fungerer.

Der er ting, som er værd at overveje, når du skal beslutte hvordan udseendet på din weblog skal være. Der gælder samme regler her, som der gør på enhver anden hjemmeside.

Farvevalget er som udgangspunkt enormt vigtigt. Vi stimuleres primært visuelt gennem computeren og derfor er det vigtigt, at dine læsere ikke overfaldes af neonfarver og blinkende animationer i samme øjeblik, som de åbner din side.

Vælg dine farver med omhu. De skal være rare og blide ved øjnene. Har du selv svært ved at se hvilke farver der klæder hinanden, findes der masser af hjælp at hente på internettet.

Adam Polselli giver gode bud på farver. Color Schemer kan også bruges til at finde matchende farver og der er sikkert masser af andre gode steder at hente hjælp til den slags.

Sørg også for, at layoutet er rimeligt simpelt. Du kan med fordel fylde for lidt på siden frem for at risikere, at siden bliver overfyldt og dermed uoverskuelig. Masser af hvidt på siden går man aldrig fejl af. Desuden skal du sørge for, at navigationen på din side er indlysende.

Jeg skal ikke lede efter dine overskrifter, indlæg eller links. Jeg skal, i løbet af ganske få sekunder, kunne danne mig et hovedindtryk af indholdet på din weblog.

Sørg for, at din side loader i løbet af ganske få sekunder. Skal vi vente meget mere end 5 sekunder, er vi alle sammen smuttet videre og du mister dine læsere.

Hvis du synes, at min side ikke hører til blandt de hurtigste knallerter på havnen, kan det måske synes lidt mærkeligt, at jeg skriver, som jeg gør, men jeg synes , at det er et godt råd og fordi jeg er et fjols, behøver alle andre jo ikke være det ;-)

Måske kan du tænke, at det her er sagen uvedkommende, for du vil jo egentlig bare have muligheden for at publicere dine tekster og er derfor ret ligeglad med hvordan siden som sådan tager sig ud. Dine fremtidige læsere er ikke ligeglade…


Hvor ofte skal jeg skrive?

Det er der jo heller ikke regler for. Du bestemmer suverænt, hvor ofte du skriver en ny post, men min erfaring siger mig, at regelmæssige poster er nødvendige, for at fastholde et loyalt publikum. De som besøger mig, skal også belønnes med nyt.

Jeg poster mindst ét indlæg hver dag. Gerne flere.

Det er med en blog, som det er med enhver anden kærlighed her i livet. Den slags kræver opmærksomhed og får den ikke det, dør den. I bedste fald får den ar, som skæmmer den, men som med alt andet, er du nødt til at fodre den, for at sørge for dens overlevelse.

Det handler dybest set om, at du skal poste med en frekvens, som passer til dig, men det er ingen hemmelighed, at regelmæssige poster skaber større trafik på din side og jeg vil til enhver tid foretrække et skrevet medie, som udkommer hver dag, frem for et, som jeg aldrig ved, hvornår udkommer. Det er langt nemmere for mig, at holde mig ajour med det førstnævnte.

Når det er sagt, så vil du formentlig opleve perioder med ulyst til at skrive, eller pludselig befinde dig i en tilstand af “min hjerne er tom og jeg har intet at berette”, men fortvivl ikke. Måske er det nu, at du oplever, at din blog er i gang med at udvikle sig og prøv at skrive om ting eller emner, som du normalt ikke beskæftiger dig med, for at se hvor det fører dig hen.

Du kan også overveje, at invitere Gæstebloggere, som jeg tidligere har gjort på min side. Giv folk mulighed for at poste egne indlæg på din weblog og se hvad der sker eller overvej evt. at invitere medskribenter ind på din weblog, så I er flere om at skrive.


Hvad med stavning og den slags?

Jeg vil nødig gøre mig til dommer over sproget, men det er noget af det jeg elsker, så det betyder meget for mig, at dine tekster er velskrevne. De skal ikke bære præg af sjusk og være smækfyldte med stavefejl, hvis jeg skal læse dig regelmæssigt. Du skal være klar, præcis og give mening, hvis jeg skal vende tilbage til din side.

Jeg kan sagtens se gennem fingre med enkelte stavefejl og kommaer smidt med en spade (som mine), men jeg orker ikke at skulle bruge energi på at tyde tekster. De skal være tilgængelige og strukturerede og anvender du andres materiale i form af undersøgelsesresultater, statistikker eller andet, vil jeg forvente kildehenvisninger – gerne i form af links.


De uskrevne regler…

For at være en succes som blogger, er det ikke nok, at du har en velskrevet, nydelig og velbesøgt side selv. Du kan også høste fordele af, at forstå de uskrevne regler, som eksisterer i Blogland.

Nedenfor vil jeg prøve at beskrive nogle af de regler, som mange nye bloggere af uvidenhed kommer til at forsynde sig imod. Mange oplever en hård start, som er fuld af knubs, som kunne være undgået, hvis disse ting var almen viden.

Forstår du ikke “reglerne”, risikerer du at blive “overfaldet” af velmenende bloggere, som gerne vil dele deres erfaringer med dig og ind imellem kan det føles temmelig massivt, så for at gøre din start blidere og blødere, kan du med fordel tage et kig nedenfor. Igen er du måske ikke enig, men du kan roligt regne med, at brud på dette kodeks kommenteres – og oftest udelukkende for at erfaringsdele, men som ny blogger, kan det føles ekstremt belastende, at alle pludselig har en mening om det du gør eller skriver.

Jeg håber det kan belyse nogle af de reaktioner du uundgåeligt vil blive udsat for og lad det endelig ikke afskrække dig, men klø på… vi vil dig gerne.

 1. Stjæl ikke andres tekster og publicer dem som dine egne. Brug gerne korte citater fra dem, men angiv kilden tydeligt og med link.
 2. Overvej nøje, at de kommentarer du som ny blogger får omkring din genre, stil eller dine valg i forhold til indhold, oftest er velmente. Det handler ikke om, at den “gamle garde” kommer styrtende for at presse regler ned over hovedet på dig, men snarere om, at de har gjort sig nogle erfaringer, som de gerne vil formidle videre til dig. Lyt og tag så stilling. Du behøver ikke være enig, men du kan roligt regne med, at de ved, hvad de taler om.
 3. Opbyg dit nye netværk gennem fornuftige og velgennemtænkte kommentarer på andre skribenters sider. Det fungerer optimalt som reklame for dig, hvis du formår at gøre det på en sober og ordentlig måde og husk, at du træder ind i deres stue, som ny gæst og derfor bør have et minimum af god opdragelse med i tasken – men tro på, at du bliver godt modtaget, selvom det umiddelbart kan se lidt indspist ud. Vi elsker alle sammen nye læsere på vores sider, så kast dig ud i det.
 4. Det er okay at være uenige, men det er ikke god tone, at være respektløs og underlødig – “Han er en latterlig nar og jeg aner ikke hvad han snakker om…” gør ikke din troværdighed større, så respekten for dine medskribenter skal med i alt hvad du foretager dig derude.
 5. Lad være med at udlevere andre mennesker på din side eller i kommentarer lagt hos andre. Ingen bryder sig om at være vidne til den slags og du kan roligt regne med, at der hersker en høj grad af moral blandt bloggere. At behandle andre mennesker med respekt udløser det samme den anden vej, så et godt råd er, at du sørger for at omtale andre med den samme respekt, som du selv ønsker at blive beskrevet med.
 6. Du vil blive udsat for kommentarer fra mennesker, som ikke er enige med dig. Du vil opleve, at enkelte tilkendegiver deres uenighed i et sprog, som måske ikke er særligt diplomatisk. Det kan du til gengæld være, når du svarer dem. Bevar roen og lad være med at tage den slags personligt, men lad fornuften få overtaget og svar dem i en sober tone, hvor du gør opmærksom på dine grænser for deres besøg på din side.

Måske sidder du tilbage med en “Hvad fanden er nu det for noget? Regler, uskrevne regler… de skal ikke bestemme, hvad jeg kan tillade mig at skrive på min side…”, men det handler dybest set om, at alt hvad du foretager dig på din side, har konsekvenser.

Det skrevne ord er et af de stærkeste våben vi har. Når først det står der, sort på hvidt, er der ingen vej tilbage. Når først du har sendt dine ord af sted, skal du regne med, at de bliver læst og derfor afføder en reaktion.

Det er alt for let at give eller fratage folk modet til at ytre sig og man besidder en enorm magt, når man enten har en weblog eller kommenterer på en andens. Man skal huske at vise den kraft den fornødne respekt og ikke mindst skal man huske, at det altid betaler sig, at behandle sine medmennesker med respekt.

Til allersidst; Lotte kom med et klogt indspark: “If in doubt… leave it out!” og det har hun så evig ret i. Er du i tvivl, så lad være med at skrive det. Er der bare den mindste snert af usikkerhed i forhold til om det du skriver er i orden, så tag en pause fra det. Tænk dig om, føl efter og træf så din beslutning…


Det vigtigste

Det absolut vigtigste er altid, at du finder fornøjelse i at være indehaver af en weblog. Det kan nok så mange velmente råd ikke sørge for, så det arbejde er lagt ud til dig; ejeren.

Husk at det ikke er læseren eller hans forventninger, som bestemmer indholdet på din side. Det er din lyst til og glæde ved at formidle, som bærer din weblog…


De ni overvejelser er beskrevet med udgangspunkt i mine personlige erfaringer, men måske har bare en smule af dem værdi for dig, som enten overvejer eller lige er startet med at blogge, men som sagt sidder jeg absolut ikke inde med sandheden. Jeg giver bare et personligt bud på nogle af de overvejelser jeg har fundet nyttige i min færden i Blogland.

Jeg hører meget gerne fra dig, hvis du har noget at tilføje.

Tak fordi du orkede læse helt til enden. Du er allerede min helt…


Tips & Tricks

Læs mere om hvad en weblog er lige her:

Vil du gerne starte en weblog, kan du f.eks. oprette en her:

Blogger – et af de helt store steder for etablering af weblogs og forøvrigt stedet jeg selv startede på.

WordPress – amerikansk sted, som tilbyder gratis weblog. De tilbyder for øvrigt også gratis maskinhus, hvis du selv vil drive webloggen fra eget domæne. Læs mere nedenfor.

Der findes formentlig mange andre tjenester, som kan bruges.

Jeg vil drive webloggen selv!
Hvis du gerne vil have din egen weblog, med total kontrol over funktioner og tilpasning i det hele taget, kræver det enten temmelig gode kodeegenskaber eller et CMS system, som kan styre tingene for dig.

Det sidste findes der en del gratis og gode bud på.
WordPress – gratis at downloade.

Der findes mange flere, men disse to er rimeligt nemme at komme i gang med.

Og nej…

– jeg kan ikke påtage mig, at hjælpe dig i gang. Jeg har et arbejde, jeg passer hver dag fra morgen til aften og derefter har jeg en familie, som jeg holder af at forkæle og dele stort og småt med. Min fritid er kostbar. Det er din garanteret også.

Skal jeg arbejde, koster jeg penge. Vil du betale, vil jeg hjælpe. Når du betaler, sker der nemlig det, at jeg kan betale, for at holde fri sammen med min familie og så hænger mit liv sammen, ligesom dit.

101 kommentarer

 • Svar
  Blogmand
  22. april 2016 at 09:39

  Fandt din side i min søgen efter hvordan man kan sætte sin blog op. Er meget imponeret og dit stilrene design :)

  http://www.blogmand.dk/

 • Svar
  Livsglimt
  21. august 2014 at 11:34

  Tak for en god blog-intro. Det er dejligt med lidt håndgribeligt at forholde sig til :-)

 • Svar
  Blog for livet! - Sebastian's hundeliv
  5. juli 2014 at 01:31

  […] Weblog ligger en del af svaret. Personligt, gjorde jeg det efter at have læst en artikel, på slagtenhelligko.dk om blog’sfæren og det at blogge. Jeg skrev i forvejen stolpe op og stolpe ned om min gamle […]

 • Svar
  Sebastian N
  5. juli 2014 at 00:27

  Hej Liselotte.

  Jeg tænkte jeg lige ville smide en kommentar til dig – for det var faktisk lige præcis denne her side, der fik sat skub i min egen blog. Jeg gik fra at skrive små historier på facebook om min gamle hund, til nu at have en hel blog om en hel fritidsinteresse. Den tjener både som dokumentation for min hunds liv, men er også blevet en stor “øjebliks samling” for mig, som jeg har stor fornøjelse af at sidde og kigge tilbage i, på de grå dage engang imellem. Jeg læser også ivrigt med her i dit hjørne af nettet med stor fornøjelse.

  De råd du har skrevet ned her, burde alle simpelthen læse inden de begiver sig ud i blog’sfæren, de har været en ubeskrivelig hjælp til at definere mit eget univers og har i den grad hjulpet mig igang :o)

 • Svar
  Lene B
  2. februar 2014 at 00:40

   
  Kære LiseLotte,
  Mange tak for tip, det var lige hvad jeg havde brug for, da jeg netop går med tankerne om at starte en blog op,
  så din beskrivelse er en rigtig god rettesnor til at komme i gang. :0)  Jeg leger lige nu bare i Word, og skriver ideer ned til layout, format, sprog, profil m.v. 
  Kan godt lide at du skriver, at det skal være personligt, så du får et godt indtryk af bloggeren – uden at blive privat, da alle læste ord giver fodtryk i cyperspace. Det tror jeg, at mange ikke lige tænker over, og derfor let kan falde i fælden! – Smil Lene B, 
  Århus .0)
   
   

 • Svar
  Maier
  13. september 2013 at 10:28

  Hej Liselotte
  Hold da op, jeg har har læst denne side mange gange de sidste par måneder. Og din blog (og mange andres) samtidig med. Jeg er totalt nybegynder i det her land, er totalt usikker på, hvorfor jeg har den lyst (ja, mærkeligt spørgsmål) og lige nu nærmest også nervøs over at efterlade en kommentar for første gang efter jeg selv er blevet aktiv.
  Jeg tænker på Kierkegaard-citatet om at miste fodfæste for en stund, for ikke at miste sig selv – og har taget springet – stadig med mindst hundrede spørgsmål i hovedet, jeg ikke ved, hvor jeg skal få svar på og stadig med en total amatørblog – for hvordan pokker får jeg den til at “makke ret”? (Se ud som jeg vil have det) Det’ da hårdt arbejde at starte sådan en :-)
  Du har en super blog, flot opsætning, krydret med flotte billeder og både glad og god læsning. Dejligt. Tak for det. Og tak for denne hjælpeside. Jeg læser nu din blog dagligt (og sparer masser af penge på magasiner efter jeg er blev bidt af blog-land).
  Og lige nu spekulerer jeg på, om jeg har skrevet for meget, det forkerte sted. .
  Ville bare sige tak! Og god solskinsfredag til dig og dine.
  Vh Maier

 • Svar
  Isa
  12. september 2013 at 13:08

  Tusind tak for dette indlæg – jeg er lige startet med at blogge, og det var bestemt brugbart :)
  Kan dog ikke undgå at blive lidt skræmt over alle de regler. Jeg ved, de alle skrevet i bedste mening, men uha, jeg håber ikke, jeg kommer til at bryde nogle af dem :) Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste, og så er det bare skønt at kunne samle lidt inspiration hos en af “de garvede” :)

 • Svar
  Jeanette
  27. marts 2013 at 21:06

  Hej Liselotte
  Tak for alle de gode råd. Jeg har tidligere gjort nogle halvhjertede forsøg på at blogge, men det er hurtigt løbet ud i sandet. Men med alle dine gode råd og jeg klar til endnu et forsøg. Nu venter jeg bare på at finde det helt rigtige navn…
  Tak for en velskrevet blog
  Mange hilsener Jeanette

 • Svar
  Sille
  12. marts 2013 at 13:44

  Hej Liselotte!
  Tak for et rigtig godt indlæg! Det har hjulpet mig meget i “tanke-processen” omkring bloggen.
  Indlægget er en rigtig god rettesnor.
  Jeg har et spørgsmål i forhold til design. Hvordan laver du dit meget flotte logo? Hvilket program bruger du og har du nogle fif?
  Mange hilsner Sille. :)
  http://www.eyesintherain.blogspot.dk

 • Svar
  Amira
  19. februar 2013 at 21:58

  Hej
  Jeg vil bare lige sige tusinde tak for dit indlæg – meget omfattende og lærerigt, har selv lige startet min blog – så fantastisk med hjælp, tak (:
   
  Mvh Amira

 • Svar
  Line Fauerby
  11. februar 2013 at 18:39

  Hej LiseLotte 
  Hvor er det skønt med en stadig vedkommende tekst omkring det at starte en blog…. Jeg er lige startet i dag og har virkelig nærlæst og tænkt over dine ord. Tusind tak og vil bestemt anbefale alle nye bloggere at læse denne guide. 
  Venligst Line 
   

 • Svar
  Line
  12. januar 2013 at 13:21

  Fantastisk blog du har – tror jeg vil kigge forbi hver dag :-)
   

 • Svar
  Calm the fuck down « bloganmelder
  4. januar 2013 at 11:25

  […] findes her. Har du selv en blog, så læs den. Igen og igen og igen. Tak. Her får du 10 års erfaringer fra […]

 • Svar
  Annelise Petersen
  3. januar 2013 at 22:25

  Hej Liselotte,  Jeg vil bare sige tak for din super hjemmeside, den er til stor inspiration for mig, og jeg følger den stort set daglig. De bedste juleønsker og godt nytår til dig og dine. Annelise
   

 • Svar
  Pernille
  21. november 2012 at 22:33

  Tusinde tak for et super godt indlæg for en nybegynde i blogland, som mig. Det er indlæg som dine, der har inspireret mig til at blogge, for hvor er det fantastisk, at man kan google “hvor ofte skal jeg skrive indlæg på blog” og så komme til en vejledning som din. Tak fordi du har brugt tid på at gøre det lettere og mere overskueligt for os andre rookies :-)

 • Svar
  Maria - opskrifter på kager
  16. oktober 2012 at 15:07

  Fik lige anbefalet siden til en kollega, som selv ville starte en blog, men var usikker på hvordan og hvorledes.
  Men tror hun er godt kørende nu :-) hun takker pænt.

  vh
  Maria 

 • Svar
  Tine
  9. oktober 2012 at 13:48

  Tak! Jeg har læst siden før, og kom i tanke om den igen, da en bekendt ville starte en blog og efterspurgte gode gode råd. Din side er nu delt med hende  :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. oktober 2012 at 07:58

   Selv tak og god fornøjelse til din bekendte med bloggen :-)

 • Svar
  Frederikke
  5. juni 2012 at 12:50

  Hej Liselotte

  spørgsmål omkring det at blogge..

  jeg maler og kunne godt tænke mig en hjemmeside, som fungerer som galleri, men samtidig som en form for forum/blog – dog ikke helt blog…
  Giver det mening?

  Hvordan kommer jeg sådan rent praktisk i gang med det hele?

  Mvh Frederikke 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. juni 2012 at 15:01

   Kære Frederikke, det er jo et spørgsmål af teknisk karakter. Det vil jeg foreslå dig, at du stiller i et af de danske forum, hvor de beskæftiger sig med WordPress, som er mit bedste bud på et maskinhus til dig :-)

 • Svar
  Sergej
  30. april 2012 at 01:20

  Lever man et interessant liv, vil man også have en interessant blog :-)

 • Svar
  Ina
  11. februar 2012 at 22:36

  Hej kære Du..

  Hvor er det skønt, at en erfaren blogger vil dele ud af sine gode råd!

  Jeg finder forarbejdet bag en blog meget vigtigt for, at den ikke skal dø. Sådan er det nok indenfor alle seriøse projekter :)

  Det er virkelig spændende læsestof, der er på din. Tak fordi du deler! Jeg er meget enig i dine råd, og har fået noget helt nye med i baggagen. Jeg har blogget hver dag i en måneds tid, og det er en fantastisk verden.

  Han det rigtig godt og rigtig god weekend :)

  De Bedste Hilsner fra Ina

 • Svar
  Janne
  23. januar 2012 at 13:26

  Hej Liselotte!
  Jeg valgte at oprette en blog igår. Det har jeg egentlig haft lyst til længe, men har altid haft denne lille nervøsitet, om at jeg delte “mig” med alle. Men nu er jeg kommet igang og har rykket en masse grænser! Og så bliver jeg bare rigtig glad for at du har lavet dette indlæg! Det er til KÆMPE stor hjælp for os nybegyndere, der egentlig ikke rigtig ved hvordan vi får nye til, eller hvordan man fanger læsernes interesse! :D Super godt!

  Kram.

 • Svar
  Chanette
  17. oktober 2011 at 22:18

  Og har selvfølgelig lige opdaget stavefejl i min kommentar til dig…! Nu sveder jeg ;)

 • Svar
  Chanette
  17. oktober 2011 at 22:15

  Det var lige det jeg havde brug for! Er meget grøn blogger og har allerede fortrudt et par af mine indlæg :( vil fra nu af vil jeg mærke efter om tvivlen er der og hvis den er, trykker jeg IKKE udgiv.. Puha det er lige til at svede over :)Tak for de gode og velformulerede ord som vil være mig til STOR hjæp fremover!

 • Svar
  Anna Byskov
  30. maj 2011 at 14:29

  Som alle de tidligere kommentarer så fint fortæller så kan jeg kun være helt enig. Virkelig skønt at du har brugt tid på at komme med tips og tricks til os nye bloggere :)

  Har selv længe gået og overvejet at starte en blog og nu blev det så, har suget til mig af alle dine tanker omkring det at have en blog, så nu vil jeg stille og roligt spore mig ind på opbygningen og ikke mindst indholdet af min egen blog :)

  Tak for ideer, råd, input, vejledning, inspiration og meget meget mere :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. maj 2011 at 18:34

   Rigtig god fornøjelse med bloggen, Anna. Jeg håber, at du får lige så meget glæde af den, som jeg har af min :-)

 • Svar
  Cafezinho
  20. maj 2011 at 11:07

  Hej,

  Wow, sådan! Nøj, hvor er det dejligt med lidt kvalitets indspark i hvordan man laver en blog:)
  Jeg er selv forholdsvis ny blogger har været i gang i små 8 mdr. og kigger alt og vil alt kigge efter inspiration til hvordan man blogger.
  Her vil jeg bruge overstående tekst, som inspiration! Dejlige beskrivelse af blogland og hvordan man gør:)
  God weekend
  Rune
  Kaffeblogger – http://www.cafezinho.dk

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. januar 2011 at 11:59

  Det er rigtigt skønt at vide, at der stadig er mennesker, som synes, at de kan bruge disse skriverier til noget :-)

 • Svar
  Helle
  27. januar 2011 at 10:36

  Jeg er ny blogger og har suget hvert eneste af dine anvisninger, gode råd, vejledninger og mange nyttige oplysninger om at begå sig i blogland til mig. Er rørt og vildt imponeret over at du vil dele af dit overskud og dine erfaringer og føler mig, efter at have besøgt din blog mange gange, langt bedre rustet til at arbejde videre med min egen, som stadig er under udvikling.
  Tusind tak!
  Helle

 • Svar
  Kisser Laptern
  20. januar 2011 at 17:58

  Jeg har fulgt lidt med inogle kreative blogs i et par år – bl.a. din! Og var begyndt at overveje om jeg havde noget opfindsomt og kreativt at bidrage med.
  Så stødte jeg på dine råd til den nye blogger- og få dage efter fik jeg lavet min egen blog.

  Tak for inspiration.
  Jeg kigger stadig ind.

  Hilsen Kirsten Gisbøl

 • Svar
  Kirsten
  30. december 2010 at 12:46

  Har længe gået med tanken om “min helt egen blog” – og nu er jeg kommet så langt, at den er oprettet. Nu kommer alt det sjove med design og selvfølgelig indlæg.
  Jeg har fulgt din blog længe (og sat den på som en blog, jeg følger…).
  Du kommer med en masse gode råd om at blive/være (ny) blogger – tak for det!
  Lige nu har jeg skriveblokering – god start i blogland, ha ha.
  Nå, men godt nytår og 1000 tak for fornøjelige timer i “dit selskab”.
  Kirsten Holm

 • Svar
  marianne
  16. november 2010 at 09:04

  hej Liselotte

  har været for forbi her flere gange …… og læst og læst…..og i dag lyttet :)
  er det mig der ikke forstår eller……
  hvordan bliver jeg fast læser til denne super skønne blog ? ♥

 • Svar
  Amalie
  10. juni 2010 at 21:04

  Jeg vil bare sige tusinde tak fordi du har brugt tid på at sidde, og skrive dine erfaringer ned omkring blogging.

  Har læst alt fra top til ende, og jeg vil overveje dine erfaringer omkring blogging! :)
  Dejligt med et nyt friskt pust fra en ”voksen” blogger.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. juni 2010 at 06:57

   Selv tak, Amalie – og god fornøjelse med bloggeriet :-)

 • Svar
  Stella Dea Jensen
  31. marts 2010 at 10:07

  Hej Liselotte.
  Skønt at læse alle dine meget gode råd. Tak dorde du gider og gider tænke på andre end dig selv. Lige netop det, at dele sin viden, færdigheder og tanker med andre, er det, som jeg er blevet tiltrukket af i denne verden. jeg har simpelthen ALDRIG mødt magen andre steder i mit liv.
  Du og en lille håndgfuld andre Bloggere har jeg læst fast, hver evige dag i snart ret lang tid, før tiden endelig var inde til, at jeg selv kastede mig ud i bloggeriet. Det hele er meget nyt for mig, især at bevare gejsten, så længe jeg nærmest ikke ved om jeg har en læser eller ej. Ok, det ved jeg dog, men jeg synes det går langsomt. Har prøvet at lokke med en Give away og venter nu og ser hvad den vil bringe. Har du andre gode ideér til, hvordan man “fisker” nye læsere op?.
  Tak for en altid god blog og en masse gode råd.
  Kærlige Påske hilsner fra Stella

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  31. marts 2010 at 09:58

  Dejligt at du kunne bruge det til lidt, Heidi :-)

 • Svar
  Heidi
  30. marts 2010 at 23:22

  Hej Liselotte
  Hvor er denne guide udi blogs dog helt fantastisk når man er ny som jeg!
  Især afsnittet om for lidt eller for meget, var virkelig nyttigt for mig, og noget som jeg ikke til fulde havde overvejet.

  Så tak fordi du delte ud af erfaringer… nu vil jeg kigge mig lidt mere omkring herinde!

 • Svar
  Om det at ville blogge
  28. februar 2010 at 10:10

  […] Hvis du endnu ikke har læst Liselottes side, så synes jeg du skal tage dig tid til, at smutte forbi og læse den. Du finder den lige her […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. december 2009 at 22:39

  Omkring kommentarer/læsere, så skal de nok komme med tiden, hvis man skriver vedkommende og derfor behøver du kun dig selv, en god portion tålmodighed og så kan du, som ekstra forstærkning, med fordel være flittig til at kommentere rundt omkring – og rigtig god fornøjelse med din blog :-)

 • Svar
  Anette Linnea
  27. december 2009 at 21:47

  Hej Liselotte
  Jeg har noget tid fulgt din blog som fast læse og det er en stor fornøjelse. Altid interessante og personlige overvejelser og så godt som altid fulgt af smukke billeder. Herligt!
  Selv er jeg ny ud i blogningens kunstart og famler mig stadig frem på en del områder. Har i dag med stor interesse læst dette indlæg. Føler mig understøttet i mange tanker jeg allerede har gjort mig – nye er også sat i gang.
  Eet af dilemmaerne som ny bloggerer, at det er føles meget ensomt. Jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af, om der er nogen, som læser det jeg skriver. Det kan være min blog er dybt kedsommeligt, men jeg har det forfængelige håb, at det også kan skyldes, at ingen rigtig kender stedet og dermed har sig tilknyttet som fast læser. Givetvis er problem, som mest vil være i starten, da “mange læsere” næsten af sig selv vil udløse endnu større læserskare – altså en selvforstærkende proces. Selvfølgelig fortsat under forudsætning af, at man skriver noget læseværdigt/seværdigt og gør det jævnligt.
  Men hvordan for jeg mon sat gang i denne gode spiral? Som du skriver, så kan man networke sig frem ved at være flittig kommentator på andre blogs. At lave give-aways er en anden metode, som jeg også vil anvende med jævne mellemrum. Men har du (eller andre) gode ideer til, hvordan man når ud til en læserskare?
  Dertil kommer, at jeg jo ikke har været i gang så længe, så en god portion tålmodighed vil nok heller ikke skade mig;-)
  De bedste hilsner Anette Linnea

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. december 2009 at 06:56

  Hmmm… den med halsedissen… prøv af søge i sidebaren. Måske finder du noget :-)

 • Svar
  LisBeth Busk Ladefoged
  17. december 2009 at 23:56

  Hej Liselotte!
  Dejligt med alle de gode råd, du ødsler af… Jeg er ret ny blogger, og har gjort mig en del etiske overvejelser i dén forbindelse. Og JA! Man FÅR rigtig mange tilkendegivelser f.eks. bare fra mennesker, man kender, og som hører, at man har en blog. Det er ikke alle, der er lige opmuntrende; Janteloven eksisterer endnu. Måske ikke så tydeligt som engang, men alligevel. Lidt i det skjulte. Iimellem de ting, der kommer ud af munden på folk, og de ting, der kun bliver ved et bestemt, sigende blik.
  Det gælder om at tro på, at man har noget at give af, og jeg har i øvrigt bestemt mig for at have en gylden regel for at beskytte mig privat: “Jeg vil aldrig skrive noget på bloggen, som folk ikke gerne må stå og snakke om nede ved øbmanden i den lille by, hvor jeg arbejder…” Dén tror jeg på, er god at have i baghovedet!
  -Tak for en hyggelig blog!
  PS. Googlede efter en halsedisse og stødte så på en ribstrikket, som måske, vistnok skulle være fra din blog… Fandt den desværre ikke herinde, måske du ved, om du har sådan en opskrift liggende???
  Glædelig jul fra LisBethLys.

 • Svar
  Kathrine
  13. september 2009 at 18:32

  Du har en velig kul blogg! Liker å lese den, og får masse tips og inspirasjon :-)

  Beste hilsner fra
  Kathrine i Norge

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. juli 2009 at 09:50

  Dejligt at læse, at du kunne bruge lidt af rådene, Anniken – og fortsat rigtig god fornøjelse med din blog :-)

 • Svar
  Anniken
  28. juli 2009 at 09:26

  Hei Liselotte!

  Takk for mange gode råd! Her var det mye nyttig for en som er nokså ny i bloggingens verden. Siden jeg startet min blogg for et halvt år siden, har jeg tenkt mye på hva jeg skal legge ut, hvor personlig jeg skal være, hva som er interessant for andre å lese om osv. Jeg tror dette er en prosess man må bruke litt tid på, og dine råd blir med videre.

  Jeg har nettopp oppdaget din blogg, men har vært innom hver dag siden. Den er kjempefin og veldig inspirerende!

  Fortsatt god sommer, håper finværet kommer til din hage snart!

  Hilsen Anniken

 • Svar
  Susanne
  7. juni 2009 at 20:24

  Efter at have fundet din blog, må jeg dagligt en tur forbi. Jeg elsker at komme med på dine ture rundt i det jyske (er selv sjællander), og jeg lader mig inspirere til at lade pindene danse, når jeg ser dine strikkeprojekter.

  Tak fordi jeg må læse med her.

 • Svar
  Charlotte
  27. maj 2009 at 09:58

  Tak Liselotte.

  Jeg må vist forsøge mig lidt frem, det er faktisk sjovt, men en tidsrøver:-)

  Jeg vil så gerne have vist det her lille diasshow fra flickr med mine fotos, som jeg kan se mange har, men jeg kan kun finde ud af at få den til at vise downloads. Mon nogen kan hjælpe?

  Venlig hilsen Charlotte

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  26. maj 2009 at 17:06

  Charlotte, tillykke med din nye blog :-)

  Jeg håber, at du får sjov med den, akkurat som jeg har det sjovt med denne her, men når det er sagt, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig med dine tekniske udfordringer, for jeg er ikke kendt med blogspot. Jeg er sikker på, at der er andre, som meget bedre kan guide dig, så prøv at skrive et indlæg, hvor du beskriver dine udfordringer og se, om der indløber nogle brugbare svar :-)

 • Svar
  Charlotte
  26. maj 2009 at 16:57

  Hej Liselotte.

  Jeg har brugt det meste af et år, på at følge dig på din blog. Og har da også ind i mellem sendt dig en lille kommentar.
  Nu har jeg så selv fået lyst til at prøve kræfter med dette univers. Og hvilken gave det er at vide du går ind for overskudsdeling mv.

  Jeg er startet på blogspot, da jeg bestemt ikke er nogen ørn ud i computere og er da også allerede stødt på ting jeg ikke aner hvad betyder.

  Hvis du en dag har tid og lyst kunne du kigge forbi, jeg vil meget gerne have kritik og gode råd:o)

  Det er på http://www.trillemor.blogspot.com

  F.eks har jeg et eller andet sted under oprettelsen skrevet hvilke blogge jeg følger, men jeg ved ikke hvordan jeg kan få det synligt på min blog-forside (eller hvad man kalder det) Måske du kunne finde tid til ved lejlighed at give et lille fif.

  Mange hilsener
  Charlotte

 • Svar
  Maja Primdal Møller
  15. maj 2009 at 16:56

  Hej Liselotte

  Ja, nettets veje er uransagelige…;-) Jeg skulle blot finde en opskrift på “Appelbutter” og skrev for sjov “Æblesmør” og i rækken over hits, ja der var så din blog… Og nu er jeg så jævnligt inde og læse om der er sket noget nyt, og det er der jo som regel… ;o)

  Fortsat god skrivelyst…!

  Venlig hilsen Maja

 • Svar
  Henriette Roberts
  27. februar 2009 at 00:06

  Hej, jeg er ret ny i at blogge og har rigtig mange ting at lære, kan jeg se.

  Venlig hilsen
  Henriette Roberts

  http://www.searobber.dk

 • Svar
  Anja
  23. februar 2009 at 17:00

  Hej Liselotte.

  Hvordan kan jeg først falde over din blog nu? Den er jo intet mindre end fantastisk. Er glad for jeg nu har fundet den, og du får hermed en ny daglig læser.

  Mvh Anja

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. januar 2009 at 23:48

  Jeg er så heldig, så jeg bliver sponseret af et menneske, som har et hjerte så stort, at det snart ikke længere kan passe i hans krop – altså tænker jeg – så jeg behøver ikke (endnu) spekulere på plads. Tidligere havde jeg siden liggende hos http://www.one.com, men der er måske andre, som har meget bedre forslag :-)

 • Svar
  Silkepigens mor
  10. januar 2009 at 21:26

  hej hej, er ny blogger og kunne godt tænke mig at lave min egen webblog, hvor mange megabyte skal jeg som minimum have for at kunne “lege” med billeder, og hvem har du som webhost og kan du anbefale nogen?

  Hilsen Silkepigens mor

 • Svar
  Lone Jensen
  29. september 2008 at 12:39

  Hej Liselotte.
  Jeg har været inde og kigge mange gange på din blog. Jeg kunne godt tænke mig at blive medlem af Webstrikkerne, men kan ikke finde ud af hvordan jeg gør og hvad kravene er?
  Håber du kan hjælpe mig.
  De bedste strikkehilsner fra Lone.

 • Svar
  Sanne
  28. august 2008 at 11:16

  Hej Liselotte. Jeg “faldt” over din side, da jeg søgte efter informationer på Hårkunst, Lindholm, Aalborg, efter henvisning fra en veninde, som varmt anbefaldte Trine. Æhh, hvor var bloggen om turen til frisør sjov og spændende at læse. Flere gang røg min smil til vejrs. Super god skrive-stil.

  Det spørgsmål, som jeg har til dig, er i en anden boldgade. Hvordan laver du den drømme effekt på dine billeder? Roder selv lidt med billeder.
  Til sidst vil jeg bare sige: Skønt hjemmeside :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. juli 2008 at 19:17

  Kim, sund fornuft varierer temmelig kraftigt og det er jo heller ikke sandheden, der står skrevet her. Det er bare små overvejelser, som jeg har gjort mig gennem tiden :-)

  Rigtig god fornøjelse med din weblog. Jeg håber, du får fornøjelse af den. Jeg nyder fortsat at skrive her :-)

 • Svar
  Kim Hansen
  21. juli 2008 at 17:29

  Hej Liselotte.

  En rigtig god introduktion til tidens blog-verden, selv om jeg synes, at de fleste råd “burde” være overflødige, da det grundlæggende drejer sig om almindelig sund fornuft. Men da sund fornuft kan variere fra person til person er det nok meget godt, at du har skrevet dem alligevel. :-)

  Er selv nystartet blogger ( http://kim-hansen.blogspot.com/ ) og skriver mest for mig selv. I hvert fald i første omgang.. Dels for at lære “blogningen”, dels for at finde min egen stil. Har ikke promoveret min blog (pt. ved kun min kone, at jeg har den), men regner med på et tidspunkt at spede budskabet mere ud eventuelt med nogle af de værktøjer du linker til i tips & tricks.

  Nå, ville egentlig bare sige: “godt indlæg”

  Kim

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. juli 2008 at 23:42

  Hej Anders – min oplevelse er, at jeres sider loader rigeligt hurtigt, fra min stol, men det kommer jo naturligvis an på folks adgang til internettet :-)

  Jeg håber, I får lige så meget fornøjelse af jeres blogs, som jeg har af min og rigtig god fornøjelse med det fortsatte skriveri :-)

 • Svar
  Anders
  13. juli 2008 at 19:22

  Hej Liselotte
  Jeg har fulgt din blog i et stykke tid og facineres af dine skønne billeder og din vidunderlige måde at skrive på. Du bruger virkelige meget tid på at formidle dine tanker til et bredt publikum. Jeg har indtrykket af, at din blog er rigitg godt besøg :-)
  Min kone og jeg har taget modet til os og oprettet blogs omhandlende de to store interesser i vores liv; Vores kærlighed for alt hvad der smager af Italien (http://viva-italia.dk) og vores hunde (http://bernercairn.dk). Denne artikel på din blog sætter rigtig mange ting på plads og vil fortsat være et stor inspiration i vores fremtidige blogeri.
  En ting kunne dog være rart at få lidt respons på: Er vores to blogs hurtige nok, altså loader de hurtigt nok ? Ja, grunden til jeg spørger er at de begge skabt af egen hånd på et gratis dansk CMS system, umbraco.org, og kører på min egen server.

  Tak for dine indspark i blogland. Vi nyder dem hver dag :-)

  Hilsen Anders

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. maj 2008 at 22:50

  Karina, læsere til din blog… hmm, jeg tror, at jeg vil foreslå dig, at du er flink til at lægge gode og ordentlige kommentarer rundt omkring. På den måde efterlader du din blogadresse og får måske andre til at blive nysgerrige på, hvem du er. Det er vist måden på det :-)

 • Svar
  Karina
  28. maj 2008 at 22:13

  Hej Liselotte
  Jeg har flere gange været herinde og snuse rundt og jeg må virkelig rose dig for din blog. Man kan kun blive i godt humør af at læse den :o)
  Jeg har selv lige oprettet en, da jeg synes jeg havde en masse andet jeg gerne vil ud med men som ikke hørte hjemme på vores familie hjemmeside, men så kom jeg til at tænke på hvordan får man folk til at se/læse ens blog??? Kommer det bare med tiden eller ???
  For det kunne være dejligt med lift feedback :o)

  Hilsen Karina

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. maj 2008 at 18:52

  Jeg håber de smager dig, Marianne :-)

 • Svar
  Marianne
  27. maj 2008 at 17:50

  Meget :o)
  Og nu kan jeg dufte kardemomme bollerne
  (- jeg måtte bare prøve dem :o)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. maj 2008 at 07:38

  Jamen selv tak, Marianne. Det er dejligt at læse, at du synes, det er brugbart :-)

 • Svar
  Marianne
  27. maj 2008 at 00:30

  Tak for en super intro til “blogging” – meget værdifuld her, hvor jeg træder mine første spæde skridt ud i “the world of the blogs”:o)
  Din blog er i det hele taget en stor inspirationskilde – www og menneskeligt – tak for det!
  Mvh, Marianne

 • Svar
  Louise
  20. april 2008 at 18:42

  Jeg har fulgt dig og kommenteret, når der var til det :) Man bliver bidt af det hersens webloggeri, har jeg fundet ud af. Fra at have sin “almindelige” hjemmeside til weblog, er der en kæmpe overvejelse – og mange små igen og igen og igen… Du beskriver det ganske godt og præcis. Min weblog, som er fra i år, ligger på linket URL…

 • Svar
  Jette
  12. marts 2008 at 14:12

  Hej Liselotte,
  faldt tilfældigt over din blog – hvor jeg søgte på ordet “Islændertrøje” og hold da op en gang læsning.
  Jeg er samme alder som dig, med børn, hus, mand og hvad dertil hører af godt og ondt.
  Min hverdag er i oprør, har lige sagt op, og glæder mig vildt meget til at starte nyt job til maj. Den afsluttende tid på gl. job er hård, følelsesmæssig og trættende. Men heldigvis fik jeg dette velfortjente spark bagi fra din blog – så i går fik jeg både lavet müsli og forberedt en dej der nu står klar på køkkenbordet, til færdiggørelse senere i dag. Først vil jeg lige omkring og hente en hævekurv jeg har set på flere gange inde i byen. Det visuelle betyder jo også noget.
  Tak for sparket – og dit positive livssyn.

 • Svar
  Gitte
  1. marts 2008 at 20:29

  Hej Liselotte

  Det var god læsning, jeg har selv lavet en prøveblog. Er meget i tvivl om hvordan man lægger billeder ind. Men jeg har tålmodighed på at lære det, skal nok lige finde hvor det står hvordan man skal gøre det.
  Jeg er prøver at følge din blog hverdag, men ellers læser jeg bare tilbage når jeg så kommer på igen. En rigtig flot og meget inspirerende blog.

  Hilsen Gitte

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  24. februar 2008 at 17:09

  Tak skal du have, Frøken Larsen – og ja, der er nok af overvejelser at gøre sig :-)

 • Svar
  Frøken Larsen
  24. februar 2008 at 16:55

  Hej Liselotte

  Jeg er tit en smut forbi din side for lige at kigge. En rigtig flot, farverig og velskrevet side. Det er bla. dig der har inspireret mig til at blogge.
  Jeg læst dine gode råd og regler om at blogge. Tror lige jeg skal læse det én gang mere, for der er mange ting at overveje.

  Venligst Annette

 • Svar
  Anette
  1. februar 2008 at 16:30

  Hej Liselotte
  Jeg har læst med på din blog i et par uger og er meget inspireret af dén. Jeg har selv startet en blog op men ja – al begyndelse er svær men det skal jeg nok komme efter. Jeg kan li det og elsker at følge med på forskellige blogs rundt omkring :)
  Tak for din introduktion til bloggen – der er mange gode råd jeg kan bruge.

 • Svar
  Annette
  14. januar 2008 at 17:13

  Det er superdejligt, at du deler ud af dine erfaringer og gode reflektioner til os “grønne” bloggere! Det er en rigtig god hjælp!
  Du har været til utrolig meget inspiration for mig – jeg nyder i den grad dine (ofte meget tankevækkende og gribende) indlæg, flotte billeder, sidens design, opskrifter – ja, jeg kunne blive ved…
  Nu er jeg selv sprunget ud – og bliver jo grebet af det :o) Men er helt på begynderstadiet og lærer lidt hele tiden.

 • Svar
  Therese
  31. december 2007 at 00:00

  Fantastisk med denne introduktion til bloguniverset – jeg skriver speciale om blogs på universitetet og har netop startet en blog omkring blogs på http://omblogs.wordpress.com – din introduktion inspirerer til at skrive mere om emnet.

  Jeg vil også gerne lige erklære mig fan af dit design – jeg ville ønske at jeg selv havde den slags kreative evner :-). Og tillykke med din kåring i blogprisen 2007.

  Sidst vil jeg lige bevise at jeg fik læst introduktionen helt til ende og påpege at du har et par døde links under Tips og Tricks -> læs mere?. Jeg fik i hvert fald tomme sider ud af Jens Winther og Webmercial.

  Godt nytår – vi læses ved.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  15. oktober 2007 at 09:31

  Tak skal du have, Frk. Ørtoft :-)

 • Svar
  Frk. Ørtoft
  14. oktober 2007 at 22:16

  Hej, jeg er meget facineret og inspireret over din blog. Rigtig flot lavet. Mange gode ideer. Super skønne billeder.
  Hilsen Frk. Ørtoft

 • Svar
  Karen
  31. august 2007 at 21:50

  Kære Liselotte,
  super intro! Jeg har lige et supplerende spørgsmål ang. dit side design..jeg bruger nemlig også selv wordpress og synes enormt godt om dit sidepanel. Bruger du nogle særlige plugins for fx at lave de sidste kommentar-listen, den tilfældige blog list og din søgeboks?
  Tak for en super side :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  31. maj 2007 at 22:35

  Det er helt klart en del af det. Det vigtigste er at være opmærksom på sig selv og egne grænser. At være tro mod sig selv og loyal overfor andre, tror jeg – og rigtig god fornøjelse med din weblog. Jeg håber du får fornøjelse af den :-)

 • Svar
  Et cetera
  31. maj 2007 at 20:35

  Kære Liselotte!
  Du er – som i så meget andet – generøs med dine velformulerede og tankevækkende gode råd, tips og tricks omkring blogging. Jeg er helt nystartet -inspireret dels af, at have fulgt din blog (og et par andre) igennem 1 års tid – dels af en professionel indfaldsvinkel: http://23ting.blogspot.com/.
  Jeg skulle egentlig bare se hvordan – men blev “hooked” ;-) Jeg famler og prøver. at finde mine ben – men det er vel en del af det?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. maj 2007 at 09:29

  Tak for de pæne ord, Kagekone og tak for linket. Jeg vil tage et kig på din side :-)

 • Svar
  Kagekonen
  21. maj 2007 at 07:51

  Hej Liselotte, det er en vidunderlig blog du har, jeg læser den ofte og ender næsten altid med at falde i staver enten over et af dine fantastiske billeder eller også over din måde at skrive om hverdagens små mirakler. Nu har jeg så endelig – bl.a. inspireret af denne side – taget mod til mig og blogger nu selv på http://www.kagekonen.com hvor du og dine gæster er velkomne til at kigge forbi.

 • Svar
  janne
  8. maj 2007 at 17:49

  Hei liselotte.
  Du har en veldig fin blogg som jeg liker å følge med på.
  Jeg har nettopp startet en egen blogg, så det er fint med litt
  innspirasjon.http://nua-nua.blogspot.com er min adresse.
  Du er velkommen til å kikke innom.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. april 2007 at 11:11

  Velkommen til blandt de skrivende, Sifka. Jeg håber du får fornøjelse af din side. Jeg glædes hver dag over min :-)

 • Svar
  Sifka
  8. april 2007 at 23:57

  Hej Liselotte.

  Nu har jeg så kastet mig ud i det og synes selv at jeg er kommet meget pænt fra start.

  Det er med stor fornøjelse, jeg dagligt læser med på din blog. Det er altid interessant og inspirerende. Der er gode historier, gode farver og gode billeder.

  Din introduktion, samt at du glad og gerne deler ud af din viden og erfaring sætter jeg stor pris på. Jeg er taknemmelig for denne indirekte hjælp.

  Tak for nu og på genkig i Blogland.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. februar 2007 at 07:07

  Jeg har min side liggende hos http://www.one.com

  Det fungerer vældig fint og jeg er meget tilfreds.

 • Svar
  Malene Hald
  26. februar 2007 at 23:44

  Hej Liselotte

  Jeg vil bare gerne spørge hvilken domænehosting du benytter dig af? Min nuværende kan ikke køre wordpress, så jeg vil have en ny. Det nemmeste er at spørge en som dig der allerede kører wordpres…

  Mvh

  Malene Hald

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  25. februar 2007 at 19:34

  Tak skal du have Frigg, og jeg er glad for, at du synes det ovenfor har værdi :-)

 • Svar
  Frigg
  25. februar 2007 at 19:11

  Hej Liselotte,
  Tak for introen her, den er dæleme god. Jeg blev i hvert fald lidt mere afklaret af at læse den.

  Derudover generelt tak for en fin, fin blog. Jeg har fuldt med et stykke tid, og ih, hvor er det dog en rar blog :0)

  Venlig hilsen,
  Frigg

 • Svar
  Torben Schmidt » Den dårlige samvittighed rører på sig igen
  19. februar 2007 at 20:57

  […] Min dårlige samvitighed rører på sig igen. Det sker efter jeg netop har læst LiseLottes artikel om weblogging. Hun skriver blandt andet og nu citerer jeg: […]

 • Svar
  Deborah
  23. januar 2007 at 14:17

  Glemte at sige, at du da har en “ups” her på siden, da billderne er “blevet væk” – bare lige til oplysning.

  Mange hilsener

  Deborah – der stadig bliver inspireret

 • Svar
  Deborah
  23. januar 2007 at 14:16

  Kære Liselotte

  Du har været EN stor inspiration for mig, din side, var den der gjorde, at jeg fik en blog, at det blev WordPress skyldtes en anden, men da vidste jeg heller ikke, at din byggede på det også. Der er nogen tekniske ting, jeg gerne ville spørge dig om, men de mails jeg har sendt dig er måske druknet i mængden – ikke at jeg har sendt nogen tekniske endnu, men de andre har du ikke reflekteret på. Men det var også i en for dig streng tid. Så alt forladt.

  Jeg kan kun håbe, at jeg giver andre halvt så meget glæde som din gør.

  Mange hilsener

  Deborah

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. december 2006 at 22:15

  Tak for din kommentar, Charlotte. Vi er stadig kede af det, men vi er mange der holder af og holder om, så vi skal nok komme helskindede ud på den anden side.

  I var et fantastisk team at møde og være med, så vores tak kommer fra hjerterne. I var gode for os, i den sværeste tid vi endnu har haft.

 • Svar
  Charlotte Stougaard
  11. december 2006 at 18:24

  Tanker til Alexanders familie fra “den hvide verden”.

  Mange tak for de sprudlende dråber på flaske og jeres tilhørende ord som jeg modtog, da jeg kom tilbage efter et par fridage og kunne se, at det lille kort med Alexanders fødselsdato på, var væk fra patienttavlen.
  At Alexander havde fået fred.
  Flasken står på en kommode i min stue, sammen med jeres brev og ved siden af en bakke med nogle store stearinlys. Hver gang jeg ser på flasken mindes jeg om Alexander og jer; hans familie.
  Jeg er selv mor – men det behøver man ikke være for at vide, at INTET ondt i verden kan stå mål med det, at miste sit barn.
  Jeg er selv familie – men det behøver man ikke være, for at kunne se, at der hersker helt specielle bånd mellem hjerterne i jeres familie!
  Alexander lå på min afdeling. Han lå på “Stue 0”. Stuen hedder sådan, fordi den engang slet ikke var sengestue. Den startede sit liv som kontor, med alt hvad der hører til et rigtigt kontors liv, men tingene ændrede sig og med den, ændrede sig også vilkårerne for “stue 0´s” liv. Pudsigt at jeres Alexander kom til at ligge på præcis den stue…Vilkårene ændrede sig også pludselig for hans liv – og desværre formåede vi ikke at redde hans liv i tide.
  Jeg blev uendeligt glad for at høre at I følte, at vi fra “den hvide verden”, lige netop denne gang var MED jer og ikke IMOD.
  Glad for at høre, at I følte jer omfavnet i professionel, ja – men inderlig menneskelig omsorg. Og glad for at høre, at vi dermed gjorde det muligt for jer at være i ét med jeres søn de sidste døgn og timer – og KUN dét!
  I skriver selv at Alexander satte masser af små spor efter sig i sit korte liv. Små spor som aldrig udviskes…Selv på Intensiv afdeling nåede han at sætte små eftertrykkelige spor som vil bestå – særligt hos os, som havde opgaven, oplevelsen og æren, at være der for jer og jeres søn i afskedens time.
  Jeg ved I kommer flot og stærkt videre. Det behøver man ikke kende jer for at fornemme. Men ved også, at en familie som mister et barn, mister fodfæste for en stund – godt I har et netværk som jeres, til at gribe jer dér.

  Mange tanker jeres vej fra
  (sygeplejerske) Charlotte Stougaard, Intensiv afdeling R.

 • Svar
  mal din dag » Ny på bloggen
  12. november 2006 at 19:11

  […] Yngste og Ole sidder og brygger på udformning og navn lige nu. Det giver rigtig meget at skrive – at holde sig på sporet – ikke at skrive mere end man egentlig har lyst til andre skal vide om en. Hun vil læse Liselottes introduktion, inden hun begynder at skrive. Der står mange guldkorn, om hvilke ting man bør være opmærksom på inden man begiver sig ud i blogland. […]

 • Svar
  Tina
  11. maj 2006 at 04:32

  Okay tak for input, jeg vender helt sikkert frygteligt tilbage… ;o)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. maj 2006 at 08:13

  Jeg tror ikke der findes “regler” for den slags Tina. Jeg oplever, at nogle sender en mail med besked, nogle skriver det på bloggen og andre bare linker. Det hele er okay med mig, så jeg vil nødig udtale mig om nogle “regler” :-)

 • Svar
  Tina
  10. maj 2006 at 02:42

  Mmmm lige startet som blogger ihvertfald ud i verden… Og fluks falder jeg over din hjælpe side.. Kanont.. tusind tak for den…
  Mit univers findes på smartlog.. http://dragen.smartlog.dk/
  Og et ? som jeg ikke umiddelbart har fundet svar på… Når jeg ligger et link til f.eks din side, i min blog, er det så normal høflighed at varsko ejeren af sitet… Eller er det helt okay uden….??
  Ihvertfald kan du være advaret… Link til dit univers er på min blog… ;o)

 • Svar
  Mathilde
  5. april 2006 at 12:19

  Et sjovt link, som måske passer ind på den her side er http://wiki.ehow.com/Dissuade-.....-a-Blogger

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. december 2005 at 16:56

  Jeg skal gøre mit bedste for at ændre på sagerne m.h.t. IE

  Tak fordi du tog dig tid til at komme med en så dejlig kommentar til siden her. Ja, om man vil deltage eller ej, kommer an på en selv, men i hvert fald prøver jeg at belyse nogle af tingene i forbindelse med at deltage.

  Jeg har udelukkende gode erfaringer med det og jeg elsker det, men en skønne dag er jeg sikkert også brugt op. Hvem ved… :-)

 • Svar
  fenger
  18. december 2005 at 14:58

  Kære Liselotte!
  Hvor er du altså rar, at du tager dig tid til at fortælle om disse spørgsmål, som alle vi vildfarne surfere sidder og brænder for at få besvaret og diskuteret første gang vi pludselig havner i blogland. Selv har jeg fartet rundt her et års tid og kan stadig ikke rigtig finde ud af, hvad jeg mener om fænomenet, eller om jeg selv vil være med. Det sidste kræver jo også, at man rent teknisk kan finde ud af det. Jeg er en bedaget dame og bor et sted, hvor kragerne slet ikke kommer!
  Men det, jeg egentlig ville lige nu, er blot at fortælle dig, at de ændringer, du har udsat din blog for i de sidste dage, har medført, at min IE lukker ned hver gang, jeg vil læse kommentarerne til dine indlæg. Til min store fortrydelse. Måske har andre det samme problem. Kan du gøre noget – eller kan vi andre gøre noget for at få det til at virke?
  God jul under alle omstændigheder.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)