16

Det er strengt forbudt at sove!

En glukosebelastning er ingen spøg…

Forestil dig, at du har fastet fra midnat dagen før. Du kommer ind til en meget venlig laborant, som tilbyder dig morgenmad. Morgenmad bestående af et glas klistret, tyktflydende og overmåde sødt drikkelse. Tag det som en mand (kvinde i det her tilfælde) og skyl det ned, vel at mærke uden at få kvalme og opkastningsfornemmelser.
Sæt dig bagefter ud i venteværelset med udsigt til 2 timer i selskab med en ufattelig snaksalig bondekone fra Biersted og ca. 15 gamle ugeblade… Få tiden til at gå…

Det er lige her problemet opstår for mig, for 2 timer med en god bog er ingen sag, men når Fru Bondekone ikke kan lade være med at snakke, mens hun ihærdigt hækler på noget der ligner en misforståelse, bliver 2 timer faktisk til ufattelig lang tid…
“Ja, jeg bryder mig altså ikke om at sidde og læse i de gamle ugeblade. Jeg HAR jo læst dem derhjemme, for længe siden…”
Jeg svarer ikke i slet skjult forventning om, at hun opgiver yderligere kontaktforsøg, men så let slipper jeg ikke…

Hun fortsætter ufortrødent og vil vide hvor langt jeg er med juleforberedelserne. “Bager du selv så? Ja, jeg kogte jo klejner her i weekenden. Det var de sidste, så er småkagerne i hus. I morgen regner jeg med at få købt de sidste 2 gaver og så skal vi bare lige have klaret hovedrengøringen… bla bla bla…

Til sidst opgiver jeg. Lægger bogen fra mig og forsøger at mobilisere lidt ægte interesse, men efter et stykke tid med lange beskrivelser af hendes juleforberedelser bliver det for meget for mig og jeg simulerer smerter og påstår hårdnakket at jeg fryser og fortrækker herefter ind i det bagerste venterum. Trækker jakken op omkring mig og inden længe er jeg i drømmeland…
Efter ½ time bli’r jeg rykket ud af min refugie af en laborant, som spørger om ikke jeg er til glukose-belastning? Jo, det er jeg da…

“Du må ikke sove så! Det er strengt forbudt! Vi får de helt forkerte værdier på dig, når du sover…”

– måske det havde været en god ide, at de havde fortalt mig det inden jeg forsøgte at flygte fra Fru Bondekone – men hva’ pokker… Jeg drikker gerne et glas mere af deres fantastiske cocktail en anden gang… Yakkk!

Du vil sikkert også kunne lide