5

Det var dengang (2)

Det er en lørdag eftermiddag i maj 1971. Solen skinner og vi unger er i gang med at lege “Vi tager på sommerferie i Spanien”. Vi cykler rundt i gården med alle vores dukker, tæpper, madpakker og saftevandsdunke monteret på bagagebæreren. Karin cykler forrest, bagefter cykler jeg, så kommer Annemette og allerbagest kommer lille Gitte på sin røde trehjulede. Leif og nogle af de andre drenge står ude ved væggen og snakker om hvor åndsvage vi er, når vi gider cykle rundt og rundt, men det er en leg vi gentager i det uendelige hele sommeren igennem.

Legen er i fuld gang, da mor pludselig åbner vinduet oppe på 2. sal og råber ned til os i gården, “Kom op nu, med det samme”! Vi spørger selvfølgelig hvorfor, men mor er ubøjelig og gentager at det skal være NU og uden diskussion. Vi er noget misfornøjede for legen er godt i gang, men beslutter omsider at det er bedst at gøre som hun siger. Hun kan blive temmelig gal i skralden…

Da vi kommer op, forklarer mor, at der er sluppet en sort panter ud fra Zoologisk Have. Den er ikke fundet endnu, men vi bor lige nede i Helgolandsgade, ikke langt fra Zoo, så mor synes det er bedst, at vi er oppe og ikke leger udenfor mere. Wauw, hvor er det bare spændende… Resten af eftermiddagen sidder Annemette og jeg i vinduet og holder skarpt øje med gården, for tænk om panteren pludselig viser sig.

Om aftenen da vi skal i seng, er panteren endnu ikke fundet, men til gengæld er den set næsten overalt i Ålborg. Vi falder i søvn mens vi snakker om hvor farlig den mon er og om den når at æde nogen inden de fanger den.

Næste morgen er den stadig ikke fanget. Det er det første vi spørger mor om, men hun kan fortælle, at den er set en masse steder. I løbet af morgenen kommer der flere meldinger om at den er set forskellige steder i byen, men sidst på formiddagen vil en ældre mand nede i Absalonsgade gå ud på det fælles toilet, da han på bagtrappen pludselig står ansigt til ansigt med panteren. Han får snart ringet til politiet og inden længe er panteren skudt og vi får igen lov til at gå i gården for at lege, mens vi med gys tænker på, at panteren blev fanget lige henne for enden af vores gade.

Du vil sikkert også kunne lide