16

Funktionel og lækker…?

Djules gi’r mit blogdesign smukke ord med på vejen her. Hun siger det er funktionelt og lækkert og det er jeg enormt glad for, men hun siger også, at det jo ikke er ensbetydende med at jeg er funktionel og lækker…

Øh, der bli’r jeg altså svar skyldig, for det ved jeg ærlig talt ikke om jeg er. Jo altså… lækker det er jeg jo, men funktionel? Det må vist komme an på hvad man vil bruge mig til.

F.eks. er jeg enormt dårlig til at kløve brænde. Jeg er bange for øksen.
Jeg er heller ikke specielt god til at væve, men den slags har man heldigvis sjældent brug for at kunne.
At støve vildt op synes jeg også er svært, men jeg kan formidle kontakt til en meget kvalificeret tæve ved navn Chili, hvis…

Til gengæld er jeg enormt god til det med farver og grafik. Når jeg gider.
Det er vigtigt for mig og jeg elsker at dvæle ved den geniale af slagsen. Lækkert design gør noget for mig. Derimod er det ikke det eneste som gør noget for mig. Ord gør også noget for mig. De rigtige af slagsen. Dem som flyder og smager godt.
Kombinationen er herlig og nødvendig. Det er vel det det handler om. Om det ene er forudsætningen for at man gider det andet eller omvendt. I virkeligheden er det ene faktisk forudsætningen for at jeg gider det andet – i et eller andet omfang…

Ord alene er ikke nok, medmindre de præsenteres ordentligt. Dog er jeg ikke afhængig af et fuldent og smukt afstemt layout, men bestemt af at der er tænkt over læsbarheden. En helt enkel side uden dikkedarer er okay med mig, hvis indholdet er til at læse og har min interesse. Altså valg er font er bevidst. Valg af skriftstørrelse er bevidst. Apropos den smøre, så er der fantastiske ting at gøre med fonte – bogstaver er jo grafik i sig selv.
Er der for mange blinkende lygter, roterende kranier, grimme kulører eller på anden vis noget som ikke har relevans for siden og dens indhold, eller er den i mine øjne grim som arvesynden – ja, så er det faktisk nok til at jeg ikke gider blive, men fortrækker i en hulens fart igen. Det endda uanset at ordet måske er godt – det er bare ikke nok, for min æstetiske sans får kvalme og jeg bli’r svimmel.

Omvendt kan et lækkert layout heller ikke bære min interesse hvis indholdet viser sig talentløst og uden interesse for mig. Kun et øjeblik kan jeg lade mig imponere. Snart er jeg videre og har glemt siden, medmindre den har del-elementer, som jeg gemmer i hukommelsen, for siden at implementere dem enten på min egen side, eller på en af dem jeg laver på bestilling. Noget får jeg altså ud af en lækkert designet side, men den får til gengæld ikke meget ud af mig, hvis den er indholdsløs eller dårligt formuleret.

Jeg synes en kombination af lækkert og gennemtænkt layout og smukt sprog er smør og sukker, honning og duften af jasminen udenfor på min terrasse. Jeg synes, at dårligt design er nederen og lugter af hundeprut. Jeg synes at dårligt formuleret skriftsprog er kedeligt og anstrengende læsning.
Jeg synes til gengæld ikke, at man skal lade sig frustrere af ikke at være fantastisk til kodning, grafik, design m.m., hvis man til gengæld afholder selvkritisk aften inden man smider noget på nettet.

Smukt sprog er smukt altid.
Talentløse mennesker gør det bare nogen gange grimt, fordi de ikke mener det er bæredygtigt.
Smukt sprog er altid bæredygtigt…

Men… Skriv for fanden løs… med eller uden lækkert d’sain ;-)

Du vil sikkert også kunne lide