6

Jeg vil også…

image

Åh jo… der var pænt. Såmænd. Nydeligt… med stemning ud over det sædvanlige og en udsigt som kunne tage vejret fra enhver.

imageVærelser med sommerstemning og smukke småsprossede vinduer. Kurvemøbler og kolonistemning overalt. Små overraskende hjørner og kroge. Kakkelovne så store som en middelstor lejlighed i midtbyen. Badeværelser med terazzogulve, som Kongens bare fødder engang har betrådt.

Spisestue med træpaneler i den smukkeste gyldne farve. Lange gange, som engang har genlydt af glade børns vilde jagt, men som nu ligger stille hen, for det er kunstner-refugium og så er man stille. Tyst som i døden og stuerne genlyder ikke længere af glade barnstemmer og kongens vilde brøl, men hvis man lytter grundigt, kan man høre hvordan Damarks elitære humanister sidder i hjørnerne og diskuterer åndrigt sammen med spirende eller nuværende kunstnere af enhver art…

Der er så smukt og så stille, at det er en lise for sjælen af tage ophold oppe hos Lotte, så jeg ville ønske jeg var rig, for det må man være, hvis man skal være der længere end de timer jeg snød mig til i går.

Et fromt ønske her til sidst. Kunne I, som i hele den nyrige del af det nordlige København, ikke skynde jer at “opdage” noget andet? Og så bare for god orden skyld. Man tager ikke PÅ Skagen. Man tager TIL Skagen. Skagen er en by og jeg ser ingen af jer sidde med enden solidt plantet på tagene heroppe – I lufter Gucci og flasher biler… så med al den tid I tilsyneladende disponerer over alligevel, så lær det dog. Man tager TIL Skagen og så står man måske PÅ Grenen… hvis man altså har tid… og så ellers god ferie til jer allesammen… ;-)

Du vil sikkert også kunne lide