3

Langtidsplanlægning…

Duften af solsveden lavendel og rosmarin. Duften af solvarm hud. Duften af hav. Lyden af fårekyllinger og smagen af frisk frugt og fisk. Altsammen fragmenter af det kludetæppe som danner sommerferie for vores familie.

Vi er heldige. Vi kan, stort set når vi vil, rejse til Provence og holde ugers dejlig sommerferie. Det er et privilegium, men også noget vi prioriterer vældig højt.
Siden 1984, hvor vi svedte os gennem Europa i en lånt Opel Ascona, har Provence været vores foretrukne rejsemål og efter børnene kom til, ændrede det sig ikke. Tværtimod er de blevet ligeså vilde med det, som vi er. Vi tog et år til Toscana, for afvekslingens skyld. Det har børnene ikke tilgivet os endnu. Næste år håber vi på endnu en tur til Provence.

Vi skal finde nyt at bo i. Det kan synes mærkeligt, at vi allerede nu er i gang med at planlægge det, men det er faktisk ikke for tidligt. Vi skal bo mange sammen og vi skal bo i omgivelser, som kan rumme og fungere for et ungt multihandicappet menneske.

Vi skal, for første gang, have fundet et hus med swimmingpool. Noget begge børnene glæder sig vildt til. Ikke at jeg forstår det, for jeg foretrækker så langt rivieraens strande, men den slags gør sig ikke hos dem. Det gør til gengæld udsigten til, at de kan stå lige ud af sengen og vælte direkte i poolen, hvor de så ellers kan opholde sig, med ganske korte pauser, resten af dagen. Eller… resten af ferien, tror de.
Alexander får lungebetændelse af havvand og strandluft. Den er stensikker hver gang. Vi gider ikke mere og overgiver os altså denne gang. Der må pool til. Ydermere skal vi have plads til min. 1 aflastningsperson, måske endda to.
Derfor skal der allerede nu planlægges til den sommerferie vi sørme allesammen er begyndt at glæde os til.
Vi surfer feriehuse så det snurrer for vores øjne og jubelen vil ingen ende tage, for den latterlige pool er simpelthen højden af luksus for mine stakkels, stakkels underpoolstimulerede børn.
De burde ønske sig nogle andre forældre og imens svælger vi så lykkelige i pools og udsigt til bjerge, grillaggregater, svedige køjesenge og vaskesøjler til fri afbenyttelse.

Det kan ikke gå stærkt nok…

Du vil sikkert også kunne lide