9

Søndagssysler…

Jeg kan godt lide mine køkken-søndage, hvor det meste af dagen går deroppe med at bage og hvad jeg ellers finder på. I dag er ingen undtagelse. Resultatet er 2 store rugbrød, 1 provence-brød, som forøvrigt er i ovnen nu, små stegte kødboller af henholdsvis 1 kilo okse- og 1 kilo svinekød. Oline holder fødselsdagsfest næste lørdag og 18 glade unger skal ikke mangle brændstof den dag, så vi har stegt, har vi.
Desuden er der gjort klar til aftensmaden, for manden i huset er fraværende de næste timer, så det skal helst være klart, når han endelig kommer ind af døren ved 19.30-tiden.

Køkkentjansen denne søndag er ved at være ovre, selvom brombærrene hænger tæt og modne og kalder nede i køkkenhaven. De frister, men jeg har lovet ældste, at vi skal have ham klippet og badet, så han er røverlækker, når hans højtelskede far kommer hjem.

Alexander og jeg elsker at nusse sammen og de stunder vi altid har elsket allerhøjst, er badet og det efterfølgende ritual med cremer, børste og hvad vi ellers finder på. Han er vokset fra neglelakken på tæerne, for det var ellers sjovt, men når man snart er 15 år, er det for pinligt at komme til gymnastik med kulørte storetæer. Lev med det mor.
Det er masser af spas at klippe Alexander og vi griner som regel meget, for er der noget den unge mand ikke gider, så er det at sidde stille så længe af gangen. Det er forøvrigt også svært, når man er spastiker.
Endnu er der ikke sket alvorlige uheld, men denne gang har lillesøster lovet, at hun godt gider hjælpe ham med at holde hovedet, når det bliver nødvendigt. Han mener det er rart med en slave, hvilket jeg naturligvis ikke fortæller hende…

Måske kan vi bagefter lige nå at hente en spandfuld brombær, hvis vi altså skynder os…

Du vil sikkert også kunne lide