0

Søndagssyltning…

Der er et fantastisk vejr. Lige til en tur i køkkenhaven. Ikke for at rense for ukrudt eller andet af samme kedelige skuffe, men for at høste frugterne af forsommerens indsats. 1 kg brombær står og simrer på komfuret. Om lidt skal der sukker i og så er syltetøjet næsten færdigt. De dufter vidunderligt.
Ydermere står rødbederne og koger. De skal blive gode i løbet af vinteren, når vi trænger til farve og smag af sommer. Først skal de koges og så kommer det sjove. Skindet skal gnubbes af og de skal skives. Eddikelagen skal koges og så er der ellers glas på glas, som skal fyldes med fristende og nellikekrydrede rødbeder. Uhm…
Gulerødder er der masser af dernede og en kurv fyldt er nu blevet skyllet og står og frister når man kommer forbi køkkenet. De smager sødt og krydret og der er sikkert ikke flere tilbage, når vi når til aften.

Vi venter på mormor, som kommer forbi til en hyggelig eftermiddag. Vi lokker hende til at gnubbe skind på rødbederne og bestikker hende med et glas eller to. Bagefter skal vi hygge, måske med et spil. Vi er vilde med at spille Settlers og heldigvis er jeg ganske ligegyldig når det kommer til at vinde eller tabe, for Alexander og Oline vinder hver eneste gang. De er nogle rå børster, når det kommer til at handle og forhandle.

I løbet af dagen skal der gerne blive plads til lidt strikning, en kaffetår og måske en snak om alt og intet, men dagen er lang endnu, så mon ikke vi når det…

Du vil sikkert også kunne lide