6

Æbleskud…

Med hjertet siddende i halsen drejer hun dørhåndtaget. Det giver efter og et øjeblik efter står døren helt åben og vi kigger rystede direkte ind i det allerhelligste. Ganske overraskende viser det sig, at de har glemt at låse døren den nat han blev indlagt.

Først kigger vi usikkert på hinanden. Kigger grundigt over skuldrene. Tjekker, at der ikke står voksne i nærheden, som kan begynde at skælde ud. Der er ingen og vi kigger igen konspiratorisk på hinanden. Tør vi?

Anette er mest frisk og siger, ???Kom nu. Der sker ikke noget, for der er jo ingen her???. Hun træder et skridt frem og er pludselig indenfor i entreen.
Tøvende følger vi andre efter. Der er helt stille og Anette mener bestemt, at her lugter af død gammel mand. Ikke bare gammel mand, men død gammel mand. I hvert fald lugter her af cigarrygende gammel mand. Det er vi alle enige om.

Vi går kun de få skridt ind i stuen, hvor vi stille står og kigger os omkring. Det føles i virkeligheden helt forkert og meget forbudt, så efter at have kigget rundt i tavshed siger Anette højt: ???Her er kedeligt. Lad os gå ud i haven igen??? og vi skynder os allesammen ud. Ude i efterårslyset står vi lidt ubeslutsomme foran hoveddøren, men til sidst enes vi om, at det er bedst bare at lukke den til og lade som ingenting.

De æbler vi kom for at stjæle i ly af en gammel mands blinde øjne er pludselig ikke mere så attraktive og alle har vist lyst til at løbe deres vej, inden nogen opdager, at vi har været indenfor uden at have fået lov.

Da vi i ly af det tiltagende tusmørke vandrer hjem aftales det, at det er forbudt at sladre til de voksne. ???Den der gør det må dø??? hvisker vi truende til hinanden og sidenhen er der ingen, der har turdet nævne den eftermiddag med så meget som et enkelt ord…

Du vil sikkert også kunne lide