15

Skiftingen…

Jeg har fostret et monster. Jeg ved ikke hvordan denne skifting er havnet i mit hjerte, for det er jo desværre sådan, at hun bor derinde. Det havde været meget nemmere, hvis hun ikke gjorde…

Mit yngste barn er blevet ganske og aldeles ulidelig. Ikke bare sådan til husbehov. I stor stil. Umodent og absolut ikke velovervejet, kaster hun sig med dødsforagt ud i alle de konflikter hun overhovedet kan fremprovokere i sine omgivelser.

Utrættelig er hun, når hun kaster sig rundt i endeløse diskussioner om først det ene, så det andet. Hendes sprog har nået et udtryk jeg slet ikke troede muligt. Hendes forståelse for andre menneskers følelser er lagt på hylden for en tid. Der er IKKE andre behov end hendes. Det er IKKE andet i verden, end hende og hendes trang til så det ene, så det andet. Andre mennesker har IKKE følelser hun kan såre. INGEN kan have det ligeså slemt som hun. INGEN!

Fornuft rækker ikke. Blidt prøver jeg at skubbe i den rigtige retning, men med svar i en tone jeg end ikke vil gengive her, bli’r det altså svært at være vedholdende med det gode, når man er mig. Måske andre kan. Jeg kan ikke…

Jeg forfalder til høj stemmeføring, knurren, røg ud af ørerne og barnlige trusler. Jeg ender med at stå og skrige af hende. Jeg kan ikke genkende mig selv, når først hun trykker på de helt rigtige knapper.

Jeg bli’r en ildspyende drage, som i den grad får lyst til at være primitiv og dybt debil. Jeg bli’r 7 år gammel. Jeg mister grebet og bliver bare så rasende, så jeg ender med at anvende den magt man besidder som voksen. Magten til at sige fra bare fordi. Ingen forklaringer. Ingen vej tilbage. Ingen undskyldninger duer. Jeg BESTEMMER og det er bare SÅ SLUT når jeg når derud.

Tænk engang at hun orker. Jeg får helt ondt af hende, men så får jeg øje på perspektivet i det her, som er minimum 5 år forude, hvor jeg skal plages af et barn jeg på det nærmeste er flov over at have fostret og så er det slut med medlidenheden.

Jeg overvejer om hun kan indgå i en eller anden fordækt handel mellem Danmark og en mindre, men ekstremt revolutionær hær, et sted i Hviderusland. De ville have gode kort på hånden, hvis de truede med at sende hende til fjenden…

Du vil sikkert også kunne lide