4

Overfølsom?

Jeg har så meget at fejre. Der har været lagt store planer. Jeg ville simpelthen indtage Livø med familie og venner og feste igennem en sommerweekend med varmedis tykt som et vattæppe, bål, sang og fantastisk stemning.

Jeg syntes selv, at det var en genial ide…

Jeg har lige opdaget, at Livø har været anvendt som ???fangeø??? i årene 1911 til 1970. Øen tilhørte på den tid Den Kellerske Åndsvageanstalt, som anvendte den som internat for omkring 100 evnesvage mandlige kriminelle. De var tvangsanbragt på øen, hvor de var beskæftiget ved landbruget, skovbruget eller gartneriet.

Der var flugtforsøg, men det lader til, at de fleste af dem havde en, for flygtningen, uheldig udgang. Tvangsanbringelse af evnesvage giver mig kuldegysninger. Alene tanken om alle de følelser af frustration og ensomhed der har indtaget disse mænd er nok til, at jeg ikke har lyst til at feste på Livø.

Kald mig bare overfølsom. Jeg har brede skuldre og kan bære det.

Jeg kan til gengæld ikke bære tanken om alle disse ulykkelige mænd…

Du vil sikkert også kunne lide