7

Ingen tv…

“Og det var så den eftermiddag”, fristes jeg til at sige, for den forsvandt i en lang lur på langs i en solstråle. Jeg er verdens dårligste midt-på-dagen-sover, for jeg duer ikke til bare at sove én time.

Skal jeg sove, skal jeg have love til at “sove igennem”, hvilket kan vise sig at koste meget tid. Så meget tid, så jeg ikke når alt det jeg gerne vil, men det er så bare prisen for at vågne veludhvilet og klar til at tage hul på en aften, som IKKE skal indeholde 2½ times tvungen tv-kiggeri som aftenen i går.

Jeg måtte bl.a. gense Notting Hill, som er en ganske sød film, men den tåler, efter min mening, ikke gensyn. Den er fin, som en éngangsforestilling. Til gengæld skulle jeg også se 2 små dokumentarprogrammer, som begge viste sig at være en fornøjelse. Til gengæld skal tv’et ikke underholde mig mere i aften.

Jeg duer ikke til at se tv. Jeg bliver rastøs og føler der i stedet er så meget andet, som jeg hellere vil bruge tiden på. Det er så ikke helt sandt, for der er skam programmer, som sagtens kan holde mig fanget, men det hører til sjældenhederne, at jeg ser dem. Jeg vil hellere noget andet, så jeg ser stort set ikke tv.

I mange år så jeg tv hver aften. Hele aftenen blev brugt foran skærmen uden skelen til hvad jeg lod mig underholde af. Jeg sad der bare, halvvejs bevidstløs.
En skønne dag fik jeg nok. Jeg gad ikke mere, stoppede med at se andet end det der virkelig interesserer mig og jeg har fået tusindvis af timer forærende på den måde. Jeg har også fået indført kvalitet i mit tv-kiggeri. Det var en win-win situation, så det var ikke nødvendigt med betænkningstid.

I dag kommer der ikke noget i tv, som overtrumfer min trang til andre sysler, men allerførst skal der spises. Ja, jeg ved det er sent, men min rare familie lod mig sove… så jeg er udhvilet til en aften med bøger, computer og vaskemaskine. Det bli’r dejligt :-)

Du vil sikkert også kunne lide