12

Er besøgstal tabu?

Morten fabulerer lidt over besøgstal og mener at kunne spore et vist tabu omkring antallet af besøgende på de forskellige weblogs.

Jeg mener ikke at have set spor af tabu, Sandemose eller dødstrusler i forbindelse med offentliggørelse af statistikker for besøgende på en weblog. Til gengæld mindes jeg heller ikke at have set indlæg omkring hvor mange der frekventerede en bestemt blog. Måske fordi det dybest set er uinteressant. I hvert fald for andre end den der ejer webloggen.

Det er kun mig der synes det er interessant, at besøgstallene i perioder stiger eller falder. Det interesserer vist kun mig hvor mange læsere jeg har dagligt.

Jeg kan med sindsro sige, at for mit eget vedkommende interesserer det mig ikke en hujende fjer hvor mange læsere de weblogs jeg besøger dagligt/ugentligt har.

Det er ligegyldigt. Har jeg først fattet interesse for en skribent, er det ligegyldigt om han/hun befinder sig i en niche, som kun ganske få interesserer sig for, eller om det er en mainstream weblog, som henvender sig bredt og læses af mange.

Til gengæld er jeg personligt interesseret i antallet af besøgende på MIN weblog. Det er jeg fordi det ganske enkelt er en motiverende faktor. At se besøgstallet vokse stille og roligt, er både sjovt og overvældende.

Det er ikke bestemmende for om jeg skriver eller ej. Det er til gengæld motiverende på den gode måde. Jeg får lyst til at skrive, underholde eller skælde ud, smigre eller vrøvle, sådan som jeg nu gør fra tid til anden.

Det samme gør sig gældende med kommentarerne. Jeg oplever, at de får betydning proportionalt med min motivation når jeg i perioder kører lidt sur i at få skrevet noget her på siden. Så kan en bunke kommentarer gøre mig helt høj og give mig lige netop det skub, som gør at jeg igen i en periode får gejst og energi til at skrive.

Mine læsere er værdifulde for mig. De er ikke bestemmende for om jeg skriver eller ej, men jeg skatter dem højt. Hver eneste besøgende her på siden gør mig glad og jeg ELSKER at få kommentarer, så tak til dig, som dagligt gør en forskel her på siden :-)

Du vil sikkert også kunne lide