15

Opfordring

image Jeg synes vi spiser for lidt sandkage i Danmark. Alt for lidt. Den har trods alt fungeret som national kaffeakkompagnement igennem flere generationers s?ndagseftermiddage, s? skulle vi ikke genoplive den?

Farmor bagte sandkage. Faktisk var hun kendt for sine sandkager, som kunne smage af alt mellem himmel og jord. Citron, appelsin og vanille var hendes favoritter, men det blev ogs? eksperimenteret med st?rre eller mindre held. Krydderkagen var nu en af mine favoritter, men en vanille gik an, s? her kommer opskriften med en opfordring til at spise mere sandkage.

200 g mel
200 g sukker
1 tsk vanillesukker
200 g bl?dgjort margarine
4 ?g

T?nd ovnen og indstil den p? 175?. R?r dejen sammen. Fyld den i aflang form (1? L). S?t den p? ovnristen p? nederste ribbe i ovnen.
Bages ca. 1 time ved 175?.

image Nyd kagen med en kop kaffe og i godt selskab eller ignorer min opfordring til mere sandkagespiseri og kast dig i stedet over disse fantastiske vafler, som skal spises med en god og rigelig klat velsmagende is p? toppen.

De f?s ikke bedre, men formentligt heller ikke mindre anbefalelsesv?rdige set med sundhedsstyrelsen ?jne.

Jeg vil til geng?ld love, at de n?sten giver t?rer i ?jnene og med en rigtig god klat is eller fl?deskum p? toppen, gerne pyntet med et drys n?ddeflager, er de alts? ikke s?dan lige at forn?gte… for mig… alts?…

100 g sm?r eller margarine
5 ?g
1 spsk vanillesukker
1/2 tsk kanel
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 l piskefl?de

Sm?rret smeltes, afk?les og tils?ttes ?g, vanillsukker og kanel. Mel og bagepulver sigtes i og dejen r?res godt og stilles i k?leskabet ca. 10 minutter. I mellemtiden piskes fl?den og vendes forsigtigt i dejen. Vaflerne bages, til de er gyldne og spr?de.

Du vil sikkert også kunne lide