4

Etiketgensyn

Skjold Burne ? Danmarks st?rste og ?ldste k?de af vinhandlere. N? ja, og s? var de engang en del af det kundeklientel min arbejdsgiver havde, hvorfor jeg hver uge sad og fedtede med deres butikkers h?ndskrevne tilbudsskilte. Jeg var nemlig god til at ?h?nde?, s? den opgave tilfaldt altid mig ? desv?rre…

Noget mere kedeligt skulle man lede l?nge efter. At sidde og skrive flere hundrede tilbudsskilte i h?nden var ikke andet end tidsspilde og noget jeg gladeligt havde betalt mig fra, men de var glade for lige pr?cis min h?ndskrift.

Til geng?ld ?bnede det endelig op for muligheden for at designe etiketter til enkelte af deres vine og det var til geng?ld sjovt og sp?ndende. Faktisk var Skjold Burne de f?rste til at introducere en vinetiket, som dengang var temmelig alternativ. En vinetiket, som ikke var sort og trykt med guldbogstaver og en stregtegning af vinslottet bag aftapningen.

Skjold Burne introducerede en fl?defarvet vinetiket med en akvarel-tegning i smukke farver, utraditionel valg af font og layout ? og den blev en succes! Vinetiketter s?lger nemlig. Vinetiketter er for st?rstedelen af danmarks befolkning bestemmende for om de v?lger den ene eller den anden vin, n?r de st?r og skuer ud over de endel?se r?kker af flasker.

I dag gens? jeg etiketten. Den er stadig smuk. Dengang noget helt us?dvanlig, men i dag bare en ud af mange, men den var frygteligt sp?ndende b?de at lave og sende i butikkerne dengang – for det skal ingen hemmelighed v?re, at Skjold Burne er landets ?ldste k?de af vinhandlere, men formentlig ogs? den mest konservative af sin slags og derfor ikke ubetinget begejstrede… f?r den alts? viste sig at s?lge ;-)

Du vil sikkert også kunne lide