9

Aalborg så langt væk…

Aalborg er en fantastisk by. Rå som en havnearbejder og blid som en jomfru. Grå og farverig, fyldt med kontraster, ligger den ved Limfjorden, som i tidernes morgen har lagt grundstenen til menneskets kærlighed til lige præcis dette sted langs fjorden.

image

Udsigten fra en af de utallige bakker vi bor med. Denne her ligger på vej hjem fra min lokale købmand…

Aalborg ligger langt væk. Det medgiver jeg de fleste. Næsten ved verdens ende, men alligevel ikke længere væk end jeg kan stå på Rådhuspladsen i løbet af 3½ time. Ikke meget mere tid, end det tager at rejse fra København til Gilleleje, hvis man er en smule uheldig.

Aalborg er fyldt med kontraster. Vores så pæne Hasseris mødes på midten med vores så rå vestby, som igen ude i horisonten mødes med det blide opland ved hesteskoen og færgen til Egholm.

Vores industrihavn kysser med massive moderne glasfacader, som nu huser de, som gerne vil til havenfronten. Det er jo blevet så populært at ligge tæt med kraner og foderstof og sådan ligger det hele hulter til bulter her i min by, som rummer så uendeligt mange facetter.

Den er nok i virkeligheden som de fleste andre danske byer, hvis man har øje for den slags…

Du vil sikkert også kunne lide